حجتالاسلام والمسلمین محمد سلطانی امروز، ۱۰ بهمن ماه، در نشست خبری ستاد برنامههای دهه فجر انقلاب اسلامی که با حضور مسئولان کمیتههای ستاد دهه فجر در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: شعار جشن ملی چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، «جشن ملی، مشارکت پرشور و آینده روشن» است که در این تقسیمبندی صورت گرفته، چهار محور اصلی که در وقوع انقلاب اسلامی تاثیرگذار بوده، مدنظر قرار گرفته است.
وی در خصوص چهار محور اصلی ادامه داد: اصل اول اصول محدثه، وجود رهبری است که همه اقشار جامعه اعم از علما، مراجع و بزرگان از تمامی بلاد اسلامی ایشان را قبول داشته باشند و از ایشان پیروی و تبعیت کنند. در زمان انقلاب مشاهدهگر شعار «یا مرگ یا خمینی» از سوی تمامی اقشار جامعه بودهایم، که این امر به این معنا است که مردم از جان، مال و هستی خود گذشتهاند تا این انقلاب با رهبری امام خمینی(ره) اتفاق بیفتد.
سلطانی اضافه کرد: اصل دوم در خصوص نقش و حضور مردم و تودهها در انقلاب اسلامی است، فلذا تمامی ملت ایران نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتهاند. اصل سوم نیز همان ایدئولوژی یا مکتب فکری است، که مکتب انقلاب همان مکتب اسلام و ائمه اطهار بوده است. البته باید توجه داشت که این امر قدرت اسلام است که شهید مدرس(ره) هم در این باره فرموده است «سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ما است». محور چهارم نیز همان محور اقتدار است که شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بیانگر این اقتدار ملی است که این شعار همچنان بعد از ۴۵ سال درحال درخشش بوده و جایگاه خود را حفظ کرده است.
سلطانی بیان کرد: از حیث دستاوردهای موشکی و تسهیلات در منطقه حرف اول را میزنیم؛ فلذا به همین جهت تمامی کشورهای منطقه جز رژیم صهیونستی با ما در صلح هستند و در رفاقت قرار دارند.
رئیس شورای هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: در سوریه نقش جمهوری اسلامی، شهید سلیمانی و شهدای مقاومت به جایی رسیده است که داعش برای همیشه نابود شده است و این کشور در جای خود باقیمانده است. همچنین روزی در این کشور برجامی امضا شده است که غنیسازی ایران در آن کمتر از ۵درصد بوده است اما امروزه به برکت ایستادگی، مقاومت و نقش حضور پررنگ مردم به جایگاهی دست یافتهایم که غنیسازی ما به بیش از ۶۰ درصد رسیده است. باعث افتخار است که قریب ۳۵ سال است که سکانداری انقلاب را امام خامنهای(ره) برعهده دارد. البته باید توجه داشت که هر مقاومت و ایستادگی هزینه دارد که هزینه آنها تهدید و تحریمهای بسیار ظالمانه است.
وی در خصوص نقش دشمن در تاثیرگذاری بر روی جوانان و نوجوانان، گفت: دشمن با ابزار شبکههای ماهوارهای، سایتها و فضای مجازی ۲ موضوع مهم را مورد هدف خود قرار داده است که موضوع اول تضعیف ایمانی و اعتقادی مردم ایران و دومین مورد ناامیدسازی نسل جوان و نوجوان است. فلذا باید امسال بیشتر از گذشته به این ۲ محور تاکید و آن را برای مردم جامعه به خوبی تبیین کنیم. پس در مراسم دهه فجر و ۲۲ بهمن باید دستاوردهای انقلاب را در ابعاد مختلف به نمایش بگذاریم، تا این دستاوردها به صورت جامع دیده شود و مردم از آنها مطلع شوند.
رئیس ستاد دهه فجر خراسان رضوی در خصوص برنامههای دهه فجر گفت: چند مراسم محوری در دهه فجر برگزار خواهد شد. در روز چهارشنبه ۱۱ بهمن ماه، زنگ انقلاب با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان و مسئولان عالیرتبه استان در سراسر مدارس خراسان رضوی نواخته میشود. روز ۱۲بهمن که سالروز ورود امام خمینی(ره) است، مراسمی همراه با برنامههای متنوعی، ساعت ۹ صبح در سالن شهید بهشتی با حضور سردار نظری استاندار خراسان رضوی، برگزار خواهد شد. همچنین تعداد ۲۰۰۰ ستاد دهه فجر در سطح استان تشکیل شده است که برنامههای متعددی برگزار خواهند کرد. روز ۱۲ بهمن رژه موتوری، در ۶ محور سطح شهر مشهد برگزار خواهد شد که از فرودگاه شهید هاشمینژاد آغاز شده و در ۶ نقطه سطح شهر در مسیرهای مختلف ادامه مییابد. برنامه عطرافشانی و زیارت گلزار شهدا در ۱۴۵۰ گلزار شهید سطح استان در ۱۹ بهمن که روز بعثت رسول اکرم(ص) است، با حضور اقشار مختلف جامعه برگزار خواهد شد.
وی افزود: چهار مراسم زیارت و عطرافشانی گلزار شهدا در سطح شهر مشهد برگزار خواهد شد که این گلزارها عبارت از بهشت رضا(ع)، جبلالنور کوهسنگی، حرم مطهر رضوی و خواجه ربیع است که با حضور اقشار مختلف جامعه و هماهنگی ادارهکل بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار میشود. همچنین مراسم نورافشانی در ۳۱۳ نقطه سطح استان برگزار خواهد شد. در مجموع ۴۰۲ عنوان برنامه توسط ۲۸ کمیته اعلام شده برای اقشار مختلف جامعه پیشبینی شده است.
سلطانی ادامه داد: این برنامهها به میزبانی ۱۷۰۰ مسجد و ۸۰۰۰ مدرسه و بقاع متبرکه، کانونهای فرهنگی، ادارهها، آستان قدس رضوی و... در سطح استان برگزار خواهد شد. همچنین نمایشگاه دستاوردهای انقلاب در قالبهای مختلف در ادارهها، سازمانها، مدارس و به ویژه در روز ۲۲ بهمن در مسیر خیابان امام رضا(ع)، در غرفههای مختلفی برای اقشار مختلف جامعه به نمایش گذاشته میشود. فعالسازی فضای مجازی در قالب سایتی در شورا به نام «شورانیوز» در این دهه انجام خواهد شد. برگزاری جشنهای شاد و پرمحتوا، دیدار با خانواده معزز شهدا و میزهای خدمتی که در نماز جمعه و طول مسیر راهپیمایی مستقر خواهد شد، از دیگر برنامههای این دهه محسوب میشود.
وی گفت: تعداد ۱۸۷۲ پروژه که اهم آن شامل پروژههای افتتاحی در بخشهای صنعت، ارتباطات، بهداشت و درمان، محرومیتزدایی، توسعه شهری، کشاورزی، انرژی، منابع طبیعی، توسعه روستایی، توسعه و اجرای زیرساختهای شرکتهای صنعتی و... با حضور مسئولان کشوری و استانی است. بعد از راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز از بیانات محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در حرم مطهر رضوی بهره خواهیم برد.
انتهای پیام