به گزارش ایسنا، تلاطمی که اوایل صبح امروز در بازار ارز ایجاد شده بود به تدریج تحت تاثیر عوامل درونی و بیرونی فروکش کرد. از جمله این مولفهها میتوان به انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود ۳۰ درصد از سوی بانک مرکزی، عرضه ۲۵۸ میلیون دلار حواله ارزی در سامانه نیما و آرامش پس از ایجاد تنشهای بینالمللی اشاره کرد.
به نظر میرسد نوسانات ارزی روزهای اخیر بیش از آنکه ناشی از دلایل واقعی اقتصادی باشد از انتظارات تورمی و البته تلاش دلالان برای بالا بردن قیمتها نشأت گرفته است. کما اینکه گزارشها از میدان فردوسی گویای آن است خرید و فروشی در بازار ارز فردوسی صورت نمیگیرد اما در سایتها، اپلیکیشنها و فضای مجازی جنبوجوشهایی در روزهای اخیر دیده شد.
به هر ترتیب امروز دلار بازار غیررسمی که در ابتدای صبح مرز ۵۹ هزار تومان را نیز رد کرده بود، به تدریج دچار روند کاهشی به خود گرفت و به کف محدوده ۵۸ هزار تومان رسید.
روز سهشنبه دلار در مرکز مبادله ارز و طلا در بخش اسکناس بدون تغییر ۴۲ هزار و ۹۲۱ تومان و در بخش حواله ۳۹ هزار و ۵۲۲ تومان قیمتگذاری شد. در صرافیها نیز قیمت خرید ۴۲ هزار و ۴۹۱ تومان و نرخ فروش ۴۳ هزار و ۱۲۶ تومان بود. دلالان اما مسیر متفاوتی را با وجود کاهش قیمتها در پیش گرفتند و ساعت ۱۵ قیمت دلار در بازار غیررسمی ۵۸ هزار و ۵۰ تومان نرخگذاری شد.
روز گذشته ۲۵۸میلیون و ۸۰۰هزار دلار حواله ارزی از سوی بانک مرکزی عرضه و از این میزان ۱۰۶ میلیون دلارآن معال حدود ۴۰ درصد به فروش رسید. یعنی۱۵۲.۸میلیون دلار مشتری نداشت.
بررسیها از نرخگذاری دلار در فضای مجازی و واقعی حاکی از آن است که خریدهای هیجانی دچار افت شده است. در دورههای گذشته زمانی که تحرکات ارزی افزایش پیدا میکرد خریداران دلار در صرافیها صف میبستند اما در روزهای اخیر میدان فردوسی و چهارراه استانبول شرایط عادی بود. حتی برخی افراد با این نگرش که ممکن است دولت در سال آینده با عرضه ارز قیمت این بازار را کنترل کند و از ترس کاهش قیمت در پی یافتن مشتری برای دلارهای خود هستند.
انتهای پیام