خسرو محمدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: دهههای گذشته نسبت به بازسازی و تجدید بنای امامزاده احمد محله سیدان این شهرستان اقدام شد که در همان زمان با توجه به اینکه متولی امامزادهها، اوقاف است، این کتیبه را برای نگهداری به موزه وقف امامزاده عبدالله(ع) شهر همدان انتقال دادیم اما قدمت آن مشخص نبود و تعیین تکلیف نشده بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز این کتیبه با نظارت کامل میراث فرهنگی استان در موزه وقف اداره اوقاف در امامزاده عبدالله(ع) نگهداری میشود، ادامه داد: پس از سالها بعد از خواندن متن و سوابق کتیبه برای تعیین تکلیف و تعیین قدمت آن اقدام کردیم که در این رابطه مشخص شد این کتیبه دارای ۷۷۲ سال قدمت است.
مدیر موزه وقف استان همدان در رابطه با این کتیبه خاطرنشان کرد: بر روی این کتیبه سنگی، نام احمد کنده کاری شده و کتیبه با «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع و متن اصلی آن آیه ۳۰ سوره فصلت است و در پایان کتیبه هم صاحب قبر را با القابی چون زاهد، صالح و محقق توصیف کرده و تاریخ ۶۷۳ هجری قمری بر آن کنده کاری شده است.
محمدی یادآور شد: تاریخ ۶۷۳ هجری قمری مصادف با سالهای حکومت آباقاخان مغول بوده که در سال ۶۸۰ هجری قمری در همدان درگذشت و به گواهی برخی منابع تاریخی احتمالا در بقعه شاهزاده حسین(ع) همدان دفن شده است.
وی با بیان اینکه برخی از اشیاء در حال نگهداری در موزه وقف استان همدان در اختیار موزه وقف بوده و برخی را از مکانها، موقوفات و امامزادگان دیگر از جمله امامزاده سیدان به این موزه انتقال دادهایم، تصریح کرد: این موزه نخستین و غنیترین موزه سطح کشور بوده که تاکنون هفت اثر از آن ثبت فهرست ملی کشور شده است.
محمدی خاطرنشان کرد: اشیاء دیگری از جمله نسخههای خطی هم از بقاع متبرکه و موقافات دیگر جمعآوری و شناسایی شده است که در آینده نزدیک اطلاعرسانی خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، امامزاده احمد واقع در محله سیدان اسدآباد معروف به امامزاده سیدان جنب بنای یادبود سیدجمالالدین اسدآبادی(منزل قدیمی سیدجمال) قرار دارد.
انتهای پیام