حمیدرضا افشون در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بهصورت کلی بخشهای مصرفی گاز، خانگی، تجاری، عمومی، نیروگاهها و صنعت هستند. در روزهای زمستان و هنگامی که هوا سرد میشود، بیشتر سهم مصرف را بخش خانگی، تجاری و عمومی به خود اختصاص میدهد. به همین دلیل، در روزهای سرد زمستان، میزان مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و عمومی بسیار اهمیت دارد و سال گذشته، روزهایی را داشتیم که ۹۰ درصد مصرف کل استان را این بخش تشکیل میداد.
وی بیان کرد: قسمتی از گاز خراسان رضوی را از پالایشگاه خانگیران دریافت و در آن منطقه ذخیرهسازی میکنیم و قسمتی را از خط سراسری که از تهران میآید، دریافت میکنیم. بنابراین گاز موجود، میزان محدود و مشخصی است و وظیفه ما در شرکت گاز خراسان رضوی این است که این میزان محدود و مشخص را میان این بخشها توزیع کنیم. بنابراین هرقدر سهم بخش خانگی افزایش یابد، مجبوریم به همان میزان سهم صنعت و نیروگاه را کم و محدود کنیم.
افشون یادآوری کرد: اگرچه افزایش مصرف گاز خانوار در زمستان تا حدی طبیعی است، اما انتظار میرود مشترکان خانگی برای اینکه بتوانیم سهم بیشتری را به صنعت اختصاص دهیم، در مصرف گاز مدیریت داشته باشند و تا جایی که ممکن است با حداقل گاز آسایش خود را فراهم آورند. همچنین انتظار میرود مشترکان خانگی دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه را رعایت و تلاش کنند بالاتر از آن گاز مصرف نکنند، زیرا هرچه دمای محل زندگی بالاتر رود، نهتنها کمکی نمیکند بلکه موجب اتلاف انرژی میشود.
رئیس امور پژوهش و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی درباره راهکارهای مناسب برای شرایط این فصل، بیان کرد: بیشتر راهکارها، مدیریتی است و دیگر راهکارها مانند تعویض پنجرهها به دوجداره، تهیه تجهیزات گازسوز با راندمان بالا در این فرصت اتفاق نمیافتد. پوشاندن کانال کولرها، خاموش کردن سیستم گرمایشی اتاقها و فضاهای بدون استفاده خانه، خاموش کردن سیستم گرمایشی یا قرار دادن آن در پایینترین درجه هنگام نبودن در خانه، پوشیدن لباسهای مناسب فصل به جای افزایش دمای سیستم گرمایشی از جمله راهکارهای مدیریتی در این فصل است که مردم با انجام آن در واقع به ما کمک کردهاند.
وی با بیان اینکه تمام خواسته ما از مردم این است که به گاز و مصرف آن توجه داشته باشند، گفت: گاز نعمت و ثروتی ملی است و بهترین استفاده از آن در بخش صنعت است و موجب ایجاد ارزش افزوده میشود، زیرا ثروت باید ثروت تولید کند، ولی استفاده از آن برای گرمایش در بخش خانگی و تجاری تولید ثروت نمیکند. بنابراین همه باید تلاش کنیم حداقل استفاده از گاز را برای گرمایش در ساختمانها داشته باشیم.
وی درباره شیوههای ترغیب مردم به صرفهجویی، مدیریت و استفاده بهتر از گاز، اظهار کرد: قیمتگذاری مصرف گاز برای بخش خانگی بهصورت پلکانی است و به ۱۲ پله تقسیم میشود. پلههای یک تا سه طبق الگو مصرف میکنند و گازبهای بسیار اندکی دارند. پلههای ۱۱ و ۱۲ مشترکان پرمصرف و بدمصرف هستند که گازبهایشان به ازای هر مترمکعب ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان محاسبه میشود.
افشون درباره پویش مردمیسازی مدیریت مصرف گاز، بیان کرد: در این پویش، به ظرف محدود گاز توجه شده و هرقدر در بخش خانگی مصرف را کم کنیم، همان میزان به صنعت خود استان اختصاص داده شود، در حالی که در سالهای گذشته به شبکه کشوری وصل بود.
وی ادامه داد: مشترکان خانگی در این پویش از طریق سامانهای به آدرس https://egas.ir/pooyesh ثبت نام میکنند. برای ترغیب و قدردانی کسانی که در این پویش ثبت نام میکنند، ۱۰۰۰ جایزه ۲۰ میلیون تومانی را در سه مرحله به قید قرعهکشی به مشترکانی که بالای ۱۰ درصد نسبت به مصرف مشابه سال گذشته کاهش داشته باشند، اهدا خواهیم کرد. اولین مرحله قرعهکشی در دهه فجر و برای مصرف دی ماه انجام خواهد شد. علاوه بر آن، مشترکان با مراجعه به سامانه میتوانند راهکارهای صرفهجویی را مشاهده و با ورود شماره اشتراک گاز خود از میزان مصرف سال گذشته و امسال خود اطلاع حاصل کنند.
رئیس امور پژوهش و فناوری شرکت گاز خراسان رضوی درباره میزان هزینه تولید گاز و هزینه دریافتی از مردم، گفت: با سیاستهایی که در کشور ما درباره گاز، بنزین، و دیگر سوختها وجود دارد، باید دانست قیمت واقعی این سوختها رقمهای عجیب و غریبی است. طبق اعلامی که انجام شده، تنها هزینه انتقال و توزیع هر مترمکعب گاز ۱۳ سنت معادل ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان برآورد شده است. با توجه به قیمت حدود ۹۰ تومان در سه پله اول تقریباً برای این سه پله که طبق الگو مصرف میکنند، تقریباً گاز مجانی است؛ اما هرچه پله بالاتر رود، گازبها افزایش مییابد و در پلههای بالا قیمت هر مترمکعب گاز مصرفی ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان است که نسبت به پلههای یک تا سه، ۵۰ تا ۶۰ برابر میشود.
انتهای پیام