روستای چنارستان شهرستان بویراحمد در محدوده کمربندی یاسوج با مشکل تردد و وقوع تصادفات رانندگی زیاد و سختی تردد مواجه است که استاندار و برخی از مسئولان و متولیان امر جهت رفع این مشکلات و چاره اندیشی در این زمینه از این منطقه بازدید کردند.
«سجاد نجفی»، رئیس شورای شهر چنارستان سفلی در خصوص مشکلات روستای چنارستان با جمعیتی بالغ بر ۳۶۰۰ نفر گفت: عبور خودروهای شوتی از این کمربندی که ایمنی لازم را ندارد مشکلات زیادی را برای اهالی این منطقه ایجاد کرده است که از مسئولان انتظار داریم در این رابطه فکری اساسی کنند.
وی با بیان اینکه کمربندی یاسوج به قتلگاهی تبدیل شده است، افزود: بیش از ۳۰ نفر از فوت شدگان قبرستان روستای چنارستان در این کمربندی جان خود را از دست دادند.
نجفی با احداث این جاده، کمربندی روستای چنارستان را به دو نیمه تقسیم کرده اند، اظهارکرد: مسئولان و متولیان امر با توجه به اینکه این کمربندی حدود ۱۱ درصد تلفات تصادفات استان کهگیلویه و بویراحمد را به خود اختصاص داده است هر چه سریعتر نسبت به رفع مشکلات آن و ایمنی سایز جهت تردد مردم و اهالی این روستا کار جهادی و عملی انجام دهند.
جوکار یکی از اهالی این روستا نیز گفت: برای ایمن سازی این جاده کمربندی برای اهالی روستای چنارستان و کاهش تصادفات و تلفات در این محدوده نیاز است که ایمن سازی شده، چند پل عابر پیاده موقت، چند دوربین ثبت تخلف و سرعتکاه نصب و ایجاد شود. البته بصورت دائم باید یا زیرگذر و یا یک تقاطع غیرهمسطح در این محدوده ساخته شود.
«طاهره غفاری»، مدیر مدرسه متوسطه اول دخترانه روستای چنارستان در این رابطه گفت: ۴۴ دانش آموز دختر و ۶۰ دانش آموز پسر در مقطع متوسطه اول در قسمت پایین کمربندی و ۱۱۸ دانش آموز ابتدایی در سمت بالای روستا مشغول به تحصیل هستند که برای تردد و عبور از این کمربندی با سختی ها و مشکلات جدی مواجهند و چند وقت پیش یکی از دانش آموزان دختر هنگام عبور از کمربندی برای رفتن به خانه دچار تصادف شد.
وی افزود: از مسئولان استانی و شهرستانی انتظار داریم با توجه به مشکلاتی که این کمربندی برای مردم و اهالی این روستای بزرگ ایجاد کرده چاره اندیشی کنند تا جان عزیزان خود را از دست ندهند.
سرهنگ حسن دانایار، رئیس پلیس راه استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه این بازدید گفت: این کمربندی در محدوده روستای چنارستان نیاز به یک زیرگذر یا تقاطع غیرهم سطح دارد که تا قبل از اجرای این مهم باید بصورت موقت اقدامتی انجام شود.
وی افزود: اهالی این روستا بخصوص ۲۲۲دانش آموز برای انجام امور روزمره و تحصیل خود با مشکلات جدی مواجه هستند که با این وضعیت کمربندی جانشان در خطر است و باید فکری اساسی کرد.
دانایار اظهارکرد: ۱۰ کیلومتر جاده کمربندی نباید این تعداد تلفات بدهد و باید اقدام اساسی در این خصوص انجام شود.
پیمانجو، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: براساس نظر کارشناسان پلیس راه جهت ایمن سازی این محدوده اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
راستا، مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: ۱۵۰ کیلومتر جاده بابامیدان – یاسوج – سمیرم اولویت راه استان بوده که مهمترین قسمت این محور کمربندی ۱۲کیلومتری یاسوج به اصفهان در محدده روستای چنارستان است و تاکنون پنج کیلومتر از این کمربندی چهارخطه شده و ۷ کیلومتر مابقی آماده افتتاح است.
پیمانکار این کمربندی بیش از ۵۰ میلیارد تومان مطالبه دارد و مشکل اصلی این کمربندی که از نقاط حادثه خیز کد دار کشور است، در محدوده روستای پرجمعیت چنارستان بوده که نیاز به تقاطع غیرهمسطح یا زیرگذر دارد و برای اجرای این پروژه حدود ۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
همچنین «سید علی احمدزاده»، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه این بازدید نیز گفت: وضعیت نامطلوب و حادثه آفرین کمربندی یاسوج و روستای «چنارستان» ساماندهی می شود.
وی با اشاره به اینکه سال های زیادی از احداث باند اول کمربندی یاسوج می گذرد، افزود: تلفات کمربندی یاسوج بسیار بالا است و ۱۲ تا ۱۴ درصد تلفات جانی استان مربوط به این مسیر است.
احمد زاده اظهارکرد: تعداد زیادی از مردم چنارستان و بخشی از هموطنان و همشهریان در حوادث رانندگی کمربندی یاسوج که از پر خطرترین نقطه حوادث رانندگی است، جان خود را از دست دادند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: دو بانده کردن این جاده در دستور کار قرار گرفت و پنج کیلومتر آن تاکنون به بهره برداری رسیده است.
به گفته احمدزاده، در دهه فجر امسال نیز هفت کیلومتر دیگر به بهره برداری می رسد و کار در ادامه این مسیر با سرعت دنبال می شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه چنارستان به سه روستای سفلی، علیا و وسطی تبدیل شده است، تصریح کرد: جاده کمربندی برای مردم و دانش آموزان خطراتی ایجاد کرده که هر چه سریعتر موضوع احداث زیرگذر و یا روگذر در این روستا مورد بررسی قرار گیرد تا با رایزنی با وزارت راه اعتبارات اولیه برای احداث این پروژه گرفته شود.
احمدزاده ادامه داد: طول جاده ای که از روستاهای چنارستان عبور می کند ۱۰ کیلومتر است و تا زمانی که وضعیت زیرگذر و روگذر در این نقطه به نتیجه برسد چند پل عابر پیاده برای تردد مردم و دانش آموزان به منظور کاهش تلفات جانی احداث شود. همچنین چهار دوربین جدید ثبت تخلف نصب، ۶ سرعتکاه نیز ایجاد و علائم نیز نصب شود.
وی همچنین به شرکت های خدمات رسان برق و مخابرات و اداره فناوری و ارتباطات استان دستور داد که هر چه سریعتر مشکل آنتن دهی تلفن همراه و اینترنت این روستا و روشنایی کمربندی محدوده این روستا در دو کیلومتر یاسوج مرکز استان را برطرف کنند.
گفتنی است که جدیدترین تلفات این جاده کمربندی تصادف و کشته شدن یک جوان ۲۰ ساله به نام (رضا.م) بود که روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ رخ داده است.
انتهای پیام