آیت الله علیرضا اعرافی در این آیین اظهار کرد: امام خمینی(ره) فریاد اسلام و آزادی را در صحن فیضیه سر دادند؛ امسال شصتمین سال گشت این اتفاق است، بر اساس منطق اسلام و ارزشهای الهی درختان تنومندی در آفریقا رشد کرده است.
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه پیشگامان نهضت اسلامی پس از نیم قرن، پرچمهای گفتمان انقلاب اسلامی را در فلسطین، لبنان، یمن و آفریقا برافراشتهاند، عنوان کرد: در شصتمین سالگشت نهضت انقلاب اسلامی هستیم که امام خمینی(ره) آن را پایه ریزی کردند.
به نقل از مرکز خبر حوزه، وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم فرمودند ما از نقطه صفر آغاز کردیم، بیان کرد: خداوند ما را یاری کرد و در پرتوی انقلاب اسلامی گفتمانی شکل گرفت که معادلات جهان را تغییر داد. این قدرت الهی، اسلام و معارف اهل بیت(ع) بود. مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم فرمودند که کسی تصور نمیکرد که انوار انقلاب اسلامی جهان را در بر بگیرد.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه گفتمان انقلاب اسلامی پیش از اینکه یک گفتمان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باشد، یک گفتمان معرفتی و مبتنی بر منطق استوار و ریشهدار در قرآن و سنت پیامبر(ص) است، یادآور شد: این موضوع قدرت نرم و بنیادین انقلاب اسلامی را شامل میشود.
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه مستکبران عالم این گونه نشان میدهند که انقلاب اسلامی با تدابیر سیاسی و امنیتی در عالم انتشار پیدا کرده است، اظهار کرد: این تفکر دشمنان کاملا اشتباه است و در دورانی که هیچ قدرت نظامی و سیاسی نداشتهایم، گفتمان انقلاب اسلامی در قارههای مختلف منتشر شده است.
امثال شیخ زکزاکی اجازه خاموش شدن گفتمان انقلاب اسلامی را ندادند
وی با اشاره به اینکه بیش از نیم قرن با هزار مشکل از عقبهها و گردنههای سخت عبور کردیم، بیان کرد: در آستانه ۲۲ بهمن هستیم و از گردنههای بسیاری عبور کردیم، همه عالم و قدرتهای استکباری در برابر گفتمان امام و انقلاب اسلامی بودند اما این گفتمان خاموش نشد چرا که امثال شیخ زکزاکی و مجاهدان سرافراز در جهان به عشق اسلام، عدالت، آزادی و معنویت همراه امام(ره)، رهبری و انقلاب اسلامی شدند.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه این عشق خدایی و این سرمایه الهی است، اظهار کرد: این حقیقت عنصری در عالم غیب دارد و با دل و جان و حقیقت سخن میگوید.
وی با اشاره به اینکه تا زمانی که محور مقاومت از این سرمایه معنوی صیانت کند، آقای جهان هستند، مطرح کرد: روح دلیری و نترسیدن از خطر، انقلاب اسلامی است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه جنگ نرمی که علیه انقلاب اسلامی طراحی شده است، در تاریخ بشر کمسابقه است، عنوان کرد: تمام امکانات نرم و سخت علیه گفتمانی است که میدانند به سادگی نمیتوانند به آن ضربه بزنند.
وی با اشاره به اینکه باید از بزرگان دین و اصحاب رسول خدا(ص) بیاموزیم که باید مرد معرفت، بصیرت، معنویت، شجاعت و حکمت باشیم، گفت: این عناوین عناصر اصلی انقلاب اسلامی هستند.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه دشمن صدها توطئه شیطانی داشته است، تصریح کرد: یکی از این توطئهها ایجاد اسلامهای تقلبی مانند داعش است.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی علی رقم شجاعت و نترسیدن دارای حکمت و معرفت است، یادآور شد: این اسلام با این تفسیر اهل بیت(ع) در دنیا خریدار دارد و دشمن برای کنار زدن آن، راههای انحرافی ایجاد کرده است.
مدیر حوزههای علمیه اضافه کرد: در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامی باید بر بنیادها تاکید کنیم؛ انقلاب اسلامی از بشریت مظلوم برای ایستادگی در مقابل ظالم دعوت میکند، و راه و رسم انقلاب اسلامی عرضه اسلام به جهان است.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی همیشه به احترام به علما، نخبگان و مردم سایر کشورها تاکید داشته است، بیان کرد: در حوزههای علمیه سربازانی هستیم تا دین را به سایرین عرضه کنیم.
وی ادامه داد: امروز مستکبران آمریکایی و غربی باید بدانند که اگر ایران امروز همراه مقاومت فلسطین، لبنان و یمن نباشد، این صدا خاموش میشود؛ این صدا خاموش شدنی نیست، ما نیستیم که از مقاومت دفاع کنیم بلکه فکر انقلاب اسلامی این حرکت را به پیش برده است.
مدیر حوزههای علمیه کشور اضافه کرد: با شهدای جبهه مقاومت پیمان میبندیم که راه آنها را ادامه خواهیم داد و مسیر آنها با سرداران اسلام در تمام دنیا امتداد خواهد یافت.
وی تاکید کرد: پیام این جلسه گرامیداشت سرداران و سربازان این راه مقدس و اعلام همبستگی با علمای سراسر دنیا است.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه انتظار ما از دولتهای آفریقایی این است که به دولتهای بومی خود و اسلام باز گردند، اظهار کرد: این موضوع سخن انقلاب اسلامی و حوزه است و ما عزت و استقلال شما را میخواهیم.
شیخ زکزاکی توانسته تحول فرهنگی را در آفریقا رقم بزند
همچنین حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی، ضمن تبریک اعیاد ماه رجب، اظهار کرد: منطقه آفریقا شاهد حوادث و اتفاقات بسیاری است و در تحولات قرون اخیر نقش ارزشمندی را ایفا کرده است؛ این موضوع نشان میدهد که منطقه آفریقا در تحولات آینده نیز میتواند اثرگذار باشد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه یکی از نقاط تاثیرگذار و مهم در تحولات آینده، آفریقا خواهد بود، عنوان کرد: تمدن غربی اگرچه دستاوردهای محدودی داشته است ولی باتوجه به اینکه به مادیگرایی و خود محوری خلاصه شده است، گرفتاریهایی برای بشریت داشته است.
وی با اشاره به اینکه آفریقا بیشترین رنج را از این نگاه و فرهنگ تحمل کرده است، تصریح کرد: دشمنان به منابع طبیعی آفریقا اکتفا نکردند بلکه به منابع انسانی آنها نیز دست درازی کردند.
عباسی اضافه کرد: فرهنگ و نگاه مادیگرایی و خود محوری غرب موجب شده است هزاران نفر در غزه به شهادت برسند. این فرهنگ ظلمتی است که جهان امروز شاهد آن است که البته آفریقا بیش از هر نقطهای از جهان این ظلم را حس کرده است.
رئیس جامعه المصطفی با اشاره به اینکه ندای عدالتخواهی در آفریقا بلند شده است، یادآور شد: این منطقه یک جغرافیای تاثیرگذار در تحولات آینده عالم است.
وی با بیان اینکه فرهنگ استعماری به راحتی از منابع خود کنار نمیکشد، اظهار کرد: در دوره استعمار کهن و استعمار نو شاهد این موضوع بودهایم.
عباسی با اشاره به اینکه انسانهای بسیاری به جرم اینکه خواهان استقلال بودند، کشته شدهاند، بیان کرد: غربیها امروز در کمال بیشرمی مدعیان حقوق بشر شدهاند.
وی با بیان اینکه امروز شاهد گذار تمدنی در عالم هستیم، گفت: برخی از بزرگان از این دوره به عنوان پیچ تاریخی و نظم نوین جهانی یاد کردهاند.
انقلاب اسلامی روح یک جهان بیروح است
رئیس جامعه المصطفی با اشاره به اینکه عالم به سوی یک تحول درحال حرکت است، مطرح کرد: یقینا انقلاب اسلامی در این گذار تحولی یکی از پایههای اصلی است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی روح یک جهان بیروح است، عنوان کرد: تمدن نوینی در عالم درحال اتفاق است و انقلاب اسلامی یکی از ارکان اصلی در این تحول است.
عباسی با اشاره به اینکه ابزارهای مختلفی در این مسیر وجود دارند، خاطرنشان کرد: شخصیتهای بسیاری به عنوان ظرفیت در این مسیر قرار دارند که باید از آنها بهرهمند شد.
وی ادامه داد: شیخ زکزاکی جزء شخصیتهایی است که توانسته تحول فرهنگی را در منطقهای مانند آفریقا رقم بزند.
رئیس جامعه المصطفی با بیان اینکه شرط امداد الهی، نصرت است، تصریح کرد: باید از شخصیتهای بارزی که در تمدن فرهنگی اثرگذار هستند، قدردانی کنیم.
به گزارش ایسنا، در این آئین که با حضور علما، طلاب و فضلای کشورهای مختلف جهان اسلام برگزار شده بود، شیخ ابراهیم زکزاکی نیز دقایقی به سخنرانی پرداخت.
در پایان این مراسم نیز پس از اجرای گروه سرودی در وصف شیخ زکزاکی، با تقدیم لوحی از شخصیت علمی رهبر جنبش اسلامی نیجریه تجلیل شد.
انتهای پیام