به گزارش ایسنا، جام جم نوشت: از زمان آغاز جنگ اخیرغزه در۱۵ مهر، صهیونیستها همواره درگیریهایی با نیروهای حزبالله لبنان داشتهاند و بخشی از توان نظامی این رژیم درشمال سرزمینهای اشغالی مشغول جنگهای پراکنده با حزبالله است و مناطق مرزی در جنوب لبنان در این مدت شاهد تنش امنیتی، تبادل آتش و بمباران موشکی بین ارتش رژیم صهیونیستی و حزبالله بوده است به طوریکه دبیرکل حزبالله اعلام کرد که جبهه لبنان یک جبهه «پشتیبانی» برای غزه است. البته صهیونیستها با توجه به توانمندیهای گسترده حزبالله از ورود به یک جنگ گسترده با این گروه مقاومت پرهیز داشتهاند و متحدانشان به ویژه مقامات آمریکایی هم بارها در این زمینه به تلآویو هشدار دادهاند.
با وجود این هشدارها در روزها و هفتههای اخیر شاهد گسترش درگیریها در شمال سرزمینهای اشغالی بودهایم و صهیونیستها در چند نوبت اقدام به ترور مقامات حزبالله کردهاند؛ ۱۸ دیماه بود که وسام حسن الطویل، معاون تیپ ویژه رضوان در بنت جبیل هدف حمله پهپادی رژیم صهیونیستی قرار گرفت و به شهادت رسید. برخی تحلیلگران معتقدند، تلآویو با حذف فرماندهان میدانی مقاومت لبنان قصد دارد حمله گستردهای در جنوب لبنان آغاز کند. در روزهای اخیر هم کانال لبنانی «LBCI» گزارش داد که «یکی از کشورهای عربی دادههای اطلاعاتی را به حزبالله منتقل کرده که اشاره دارد تلآویو عملیات بزرگی را در عمق لبنان آغاز خواهد کرد که ممکن است منجر به چرخش امور شود.» روز شنبه هم ارتش رژیم صهیونیستی از آموزش فشرده در مرز با لبنان به عنوان بخشی از تلاش برای ارتقای آمادگی رزمی در بحبوحه تشدید تنش در منطقه خبر داد. ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد: «فرماندهی شمال مانورهای فشردهای را برای ارتقای آمادگی جهت عملیات رزمی در مرز شمالی انجام داد.» ارتش این رژیم خاطرنشان کرد: «این آموزش برای آمادهسازی نیروها به منظور جنگ در مناطق پرجمعیت غیرنظامی، در شرایط آب و هوایی زمستانی و در مناطق شمالی انجام شد.»
تبعات جنگ گسترده با حزبالله
اگرچه بسیاری از تحلیلگران معتقدند نتانیاهو به دلیل شکستهای پیدر پی و افزایش شکاف داخلی در سرزمینهای اشغالی و گسترش موج اعتراضات، راه نجات خود را در گسترش جنگ و ایجاد جبهههای جدید میداند اما نگاهی به واقعیتهای میدان نشان میدهد که در صورت وقوع درگیری گسترده میان رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان، نتانیاهو بر خلاف محاسبات خود وارد باتلاقی میشود که خروج از آن برایش ممکن نیست.
۱- درصورت وقوع جنگ اولین بحث «تشدید جنگ منطقهای فعلی» خواهد بود که در آن احتمال گسترش جنگ بین اضلاع مقاومت و رژیم صهیونیستی و آمریکا بیشتر و گستردهتر خواهد شد.
۲- دومین حوزه تشدید جنگ منطقهای در حوزه «دریای مدیترانه» خواهد بود که تا مقطع فعلی این حوزه خیلی دستخوش فعل و انفعالات نبوده است. بنابراین حوزه مدیترانه که در مقطع فعلی به عنوان مهمترین حوزه برای تامین انرژی و کالاهای این رژیم محسوب میشود دچار اتفاقاتی همچون دریایسرخ خواهد شد که بیشتر از همه رژیم صهیونیستی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
۳- حوزه بعدی در بحث «کشورهای مدیترانه» است که مهمترین آنها سوریه است. حوزه سوریه بیشترین تاثیر را روی آمریکا خواهد گذاشت و احتمال افزایش حملات به پایگاههای آمریکایی در سوریه بیشتر خواهدشد.
۴- حوزه بعدی «عراق و یمن»است که گروههای مقاومت درعراق اقدامات خود را تشدید خواهند کرد اما در بحث یمن با توجه به اتفاقات کنونی در دریای سرخ و حملات متقابل یمنیها به ائتلاف آمریکایی و متقابلا حملات آمریکاییها به یمنیها، منجر به این خواهد شد که تنشها در این حوزه بیشتر از قبل شود.
آتشی که هر روز برافروختهتر میشود
بنابراین میتوان گفت درصورت اتفاقی در جنوب لبنان، وضعیت منطقه از وضع موجود نیز بدتر خواهد شد و عملا مسیرهای منتهی به پایان جنگ در غزه بسته و وضعیت منطقه برای مدتها درگیر وضعیتی نظامی میشود. آغاز جنگ فراگیر در لبنان میتواند به مثابه باز شدن جعبه پاندورا در منطقه غرب آسیا باشد. واشنگتن به دلیل تداوم درگیری ناتو با روسیه در جبهه اوکراین و نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری علاقهای به جنگ گسترده در جغرافیای غرب آسیا دارد. بیشک با صدور بحران غزه به سایر نقاط منطقه وضعیت امنیتی در دریای سرخ، تنگه هرمز و شرق عربی به شدت پیچیده خواهد شد. برای همین است که متحدان رژیم صهیونیستی همواره تلاش داشتهاند رژیم صهیونیستی را از ورود به چنین جنگی برحذر دارند و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و سایر مقامات این کشور بارها در این زمینه به نتانیاهو هشدار دادهاند. چند روز قبل هم شرکت رادیو و تلویزیون رژیمصهیونیستی از دیدار معاون رئیس سرویس اطلاعاتی آلمان با نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله لبنان در بیروت خبر داد که البته این نشست بینتیجه بود. براساس گزارشها قاسم در این نشست از صحبت درباره هرگونه طرح حل و فصل در جبهه لبنان قبل از توقف جنگ در غزه خودداری کرد و از مقام آلمانی خواست تا رژیم صهیونیستی را برای توقف حملاتش تحت فشار قرار دهد. حزبالله برای ایجاد موازنه در مرزهای جنوب لبنان چارهای جز پاسخ همسطح به حملات پراکنده و ترور هدفمند رژیم صهیونیستی ندارد و شهادت بیش از ۱۶۰ نفر از نیروهای حزبالله لبنان در جریان درگیریهای پس از هفتم اکتبر، حاکی از اراده جدی مقاومت لبنان برای متوقف کردن ماشین جنگی رژیم صهیونیستی در جبهه شمالیاست.
نگاهی به توانمندیهای حزبالله
ازجمله توانمندیهای حزبالله میتوان به نیروی انسانی این گروه مقاومت اشاره کرد. در سال ۲۰۲۱ سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان اعلام کرد که شمار نظامیان آموزشدیده این گروه به ۱۰۰هزارنفر میرسد. همچنین حزبالله در درگیری جاری از مهمات جدیدی استفاده کرد که از آنجمله میتوان به پهپاد و موشکهای «برکان» اشاره کرد. همچنین فیلمهای کوتاهی از رزمایش و تمرینهای «نیروهای رضوان» شامل شبیهسازی حمله به منطقه اشغال شده الجلیل در شمال اراضی اشغالی و تصرف آنها منتشر شد. موشک برکان از موشکهای سنگین کوتاهبرد با توان حمل کلاهک سنگین است. این موشک خسارتهای زیاد و تخریبی با قطر ۱۵۰متر به بار میآورد. میتوان مواد منفجرهای با وزنهای مختلف بین ۶۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم را روی آن سوار کرد. طبق جدیدترین برآوردهای رژیمصهیونیستی، حزبالله حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار موشک هدایتشونده و دیگر انواع موشک در اختیار دارد. براساس برآوردهای این رژیم، حزبالله صدها موشک نقطهزن با قدرت تخریب بسیار بالا دارد که برد آن به عمق فلسطین اشغالی میرسد. با وجود این رجزخوانیها، نگرانی صهیونیستها از درگیری با حزبالله موضوعی نیست که قابل پنهان کردن باشد و حتی رسانههای صهیونیستی نیز بارها به هراس این رژیم از حزبالله اعتراف کردند و بنابر آخرین گزارشها از جنگ غزه، مقامات رژیم صهیونیستی نسبت به اینکه در تیررس ۳۰هزار موشک دوربرد حزبالله هستند، بیمناک هستند.
انتهای پیام