تاکید ۱۰۰ چهره برجسته جهان بر توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه

بیش از ۱۰۰ تن از چهره‌های برجسته شامل اساتید دانشگاه‌ها، رهبران مذهبی، هنرمندان و روشنفکران هشدار دادند که درگیری‌های کنونی در غزه به یک چالش اخلاقی برای تمامی جهان بدل می‌شود.

به گزارش ایسنا، این چهره‌های برجسته اعلام کردند: اوضاع کنونی در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که جهان ما با ناسازگاری‌های جدی، یک بحران اخلاقی پیچیده، وضع دشوار ارزش‌های خودسرانه و روندهای ناکارآمد و گمراه‌کننده رسانه‌ای روبروست.

به نقل از پایگاه خبری میدل ایست مانیتور، این افراد ضمن هشدار درباره پیامدهای این امر برای صلح جهانی و منافع مردمی اعلام کردند، کنوانسیون‌ها، قوانین بین‌المللی و حقوق بشر بین‌الملل به صورت انتخابی تعلیق شده یا اجرایی نمی‌شوند.

این اظهارات در حالی مطرح شده که رژیم صهیونیستی به کارزار نسل‌کشی و بمباران خود در غزه ادامه می‌دهد و از حملاتش علیه این باریکه با وجود حکم دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر توقف بمباران، دست برنمی‌دارد.

در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: حمایت از اشغالگری نظامی، سیاست‌های سرکوب و پیگرد، کارزار نسل‌کشی و پاکسازی قومی و ارتکاب جرایم جنگی از طریق روایت‌هایی که ادعا می‌کنند از اخلاق، اصول و انسانیت دفاع می‌کنند، در واقع چارچوبی فریبنده است که از یک چارچوب اخلاقی و اصولی که از شعار بشردوستانه به عنوان ابزاری برای قتل، سرکوب و مصادره حقوق استفاده می‌کند. برای همین ما این جنایات فجیع علیه بشریت را که در آن مردم غزه هدف نسل‌کشی و پاکسازی قومی قرار می‌گیرند، محکوم می‌کنیم.

این گروه از چهره‌های برجسته مردمی در ادامه گفتند:‌ اقدامات هولناکی که در حال حاضر علیه مردم فلسطین در نوار غزه انجام می‌شود، اعتماد بسیاری از مردم را در سراسر جهان نسبت به صداقت نظم بین‌المللی، کار دادگاه کیفری بین‌المللی و کارایی ارزش‌ها، اصول، کنوانسیون‌ها و شعارهایی که در طول زندگی واقعی مطرح می‌شوند، از بین برده است. ما هشدار می‌دهیم، دنیایی که تصمیمی عمدی می‌گیرد تا ارزش‌ها، اصول و کنوانسیون‌های خود را به شیوه‌ای انتخابی به کار گیرد تا از این طریق زندگی، حقوق، آزادی و کرامت انسان نابرابر باشد، یک تعصب است که بذر خشم را در جان نسل‌هایی خواهد کاشت که شکاف بین شعارهای شریف و اعمال وحشتناک را درک کنند.

در ادامه این بیانیه با عنوان «اعلامیه جهانی» آمده است: صدای وجدان انسان باید شجاعانه به گوش برسد پیش از آنکه خیلی دیر شود چون جرایم علیه بشریت نقض تمامی بشریت است.

اعلامیه جهانی ۱۵ ژانویه ۲۰۲۴ منتشر شد و به امضای بسیاری از کشورها در سراسر جهان شامل سران سابق کشورها، مقام‌های دولتی و وزرا و همچنین برندگان جوایز خاص بین‌المللی، فقهای مسلمان، سران کلیساها، اندیشمندان، نویسندگان و هنرمندان رسیده است. این اعلامیه به زبان‌های انگلیسی، عربی، اسپانیایی، پرتغالی، فرانسوی، آلمانی، ترکیه‌ای و بوسنی/صرب و کروات منتشر شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402110906647
  • خبرنگار : 71129