به گزارش ایسنا، سردار دکتر سعید منتظرالمهدی در ادامه این یادداشت آورده است: اِعمالِ جرم و جِنحه نسبت به کودکان و اطفال برای پلیس در هیچ حالتی قابل تحمل نیست؛ چرا که پلیس خود را مأمن و ملجأ کودکان دانسته و اساس وجود و حضورش نسبتِ مستقیم با امنیت کودک دارد؛ از جرم آمران، مسببین و عاملان آن چشم نمی پوشیم.
از آن جایی که درصد قابل توجهی از جمعیت کشور را کودکان زیر ۱۸ سال تشکیل میدهند و جنایت بر کودک به معنای هر نوع آسیب و صدمه، سوء استفاده، انواع بهرهکشی علیه کودک و هر گونه فعل و ترک فعلِ عمدی که سلامت اخلاقی و اجتماعی این قشر پویا و باطراوت جامعه را مورد آسیب قرار دهد مد نظر است پس لازم است طبق قوانین و عرف از اطفال مظلوم و بیدفاع حمایت کرد.
وی در ادامه نوشته است: از منظری دیگر پلیس خود را موظف و مقید به رفتاری دور از توهین و تحقیر، برخورد عاقلانه و صحیح، نظاممند، هدفمند، دوستانه و حمایت گرا با کودکانی میداند که به هر دلیل در سنین پایین وارد چرخه جرم و جنایت شدهاند؛ تا در نهایت منجر به پیشگیری از جرم در بزرگسالی شود.
پلیس همواره پروندههایی را که یک طرف آن مرتبط با کودکان و حقوق اطفال است در اولویتِ کاری قرار میدهد؛ چنانچه همین روزهای اخیر و در پروندهای که از کودکان ۷ تا ۹ سال با سلاح سرد زورگیری شده، کارت عابربانک و رمز آنها را می ربودند؛ بلافاصله متهم با تلاش کارآگاهان در مخفیگاه خود دستگیر شد. در موارد متعدد دیگری نیز حمایت از حقوق کودکان و جلوگیری از در معرض جرم قرار گرفتن به کرات از سویِ فراجا و کارکنان پلیس مورد توجه قرار گرفته است.
هر چند برخی از کودکان از سوی خانواده و نزدیکان خود آسیب میبینند که باید مورد حمایت قرار گیرند اما در سوی دیگر، باندهای مخوف مافیای تجارت کودکان که در سراسر دنیا فعالیت مجرمانه دارند آنها را مورد سوءاستفاده قرار داده که اطفال و کودکان نه قدرت شکایت دارند و نه قدرت مقابله و فرار.
بخش بزرگی از آثار جرایم علیه کودکان پیامدی و تَبَعی است و روح و روان کودک تا مدتها تحت تاثیر خشونتِ اعمال شده است این موضوع نیاز مراقبت ویژه از طرف سه ضلع نهاد خانواده، پلیس و حوزه تربیتی و آموزشی دارد و علیه بزهکاریِ کودک محور، نیاز به مشارکت مدنی سایر نهادها و ارگان ها ان هم به صورت فعال و مستمر داریم.
فراحا با جرائم سازمان یافته علیه کودکان به شدت برخورد میکند و در مقام مقایسه با کشورهای منطقه از این منظر در وضعیت مطلوبی قرار داریم.
سخنگوی پلیس همچنین در ادامه این یادداشت آورده است: بخش بزرگی از اعتماد و سرمایه اجتماعی پلیس ناظر به نگاه و بینش کودکان بوده و جامعه هدف پلیس برای ارتقای سرمایه اجتماعی است. اعتماد کودک به پلیس زمینه ساز اعتماد عمومی در بزرگسالی نسبت به تامین امنیت در جامعه است.
با این گستره دید، فراجا از یک طرف نگاه مقابلهای با هرگونه تعرض و تعدی به کودکان را دارد و از سوی دیگر ظرفیت اجتماعی کودک و نوجوان برای ارتقای سرمایه اجتماعی پلیس حائز اهمیت است که به این بخش نیز توجه ویژهای داریم.
انتهای پیام