به نقل از بلومبرگ، برنامه ۶ ماهه که از اول فوریه شروع میشود، هر هفته یک روز تعطیل برای صدها کارمند در نظر میگیرد و در عین حال حقوق کامل به آنها داده میشود.
هدف این است که مشخص شود آیا اتحادیههای کارگری درست میگویند که نه تنها هفته کاری چهار روزه میتواند کارکنان را سالمتر و شادتر کنند، بلکه بهرهورتر هم میکند.
سورن فریک، یکی از بنیانگذاران در این طرح آزمایشی گفت: کاملاً متقاعد شدهام که سرمایهگذاری در کار جدید نتیجه میدهد زیرا رفاه و انگیزه را افزایش خواهد داد و متعاقباً کارایی را افزایش میدهد.
وی افزود هفته چهار روزه، اگر موثر باشد، در درازمدت هم برای ما هزینهای نخواهد داشت.
این پروژه بر تغییر گستردهتر در بازار کار آلمان تاکید میکند که کمبود کارگران ماهر بر شرکتها فشار میآورد. کمبود، همراه با تورم بالا، کارکنان را در سراسر صنایع ترغیب کرده است تا به دنبال افزایش دستمزد و حفظ انعطافپذیری و استقلالی باشند که در طول همهگیری به دست آوردهاند.
انتظار میرود بیش از ۷میلیون نفر تا سال ۲۰۳۵ نیروی کار آلمان را ترک کنند زیرا نرخ زادوولد و مهاجرت بسیار کمتر از آنچه برای جایگزینی جمعیت سالخورده نیاز است، فاصله دارد.
در حالی که کارکنان ساعات کمتری در طول آزمایش با دستمزد یکسان کار میکنند، خروجی آنان باید ثابت بماند، یا حتی افزایش یابد. انتظار میرود شرکتها از کاهش غیبتهای پرهزینه به دلیل استرس، بیماری و فرسودگی شغلی نیز بهرهمند شوند.
طرفداران هفته کاری چهار روزه استدلال کردند این هفته میتواند پتانسیلهای دستنخورده را به بازار کار آلمان جذب کند.
در حالی که آلمان به مراتب بیشترین بازده اقتصادی را در اروپا دارد، فقدان سرمایهگذاری در نوآوری و دیجیتالیشدن مانع از افزایش بهرهوری شده است.
اقتصاددان مؤسسه تحقیقات بازار کار در نورنبرگ گفت بدون پیشرفت در این زمینهها، بعید است که کارگران آلمانی صرفاً با کاهش ساعات کار، افزایش بهرهوری قابل توجهی داشته باشند.
این طرح در بریتانیا که بزرگترین برنامه را تاکنون با ۶۱ شرکت شرکتکننده داشته است، دستاوردهای مشابهی ازجمله کاهش ۶۵ درصدی روزهای بیماری را نشان داد.
در پرتغال، سطح اضطراب و مشکلات خواب تقریباً ۲۰ درصد کاهش یافته است. شرکتهای آلمانی امیدوارند دستاوردهای مشابهی داشته باشند.
بلژیک اولین کشور اروپایی بود که در سال ۲۰۲۲ هفته کاری چهار روزه را اختیاری کرد، اگرچه کل ساعات هفتگی باید مانند یک هفته پنج روزه باقی بماند.
ژاپن شرکتها را تشویق کرده است که هفتههای کاری کوتاهتری را ارائه دهند، به این امید که مردم از زمان خود برای بچهدار شدن و خرج کردن استفاده کنند و اقتصاد این کشور را تقویت کنند.
انتهای پیام