دکتر عباس چرچی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تدریس رشته زمین شناسی در مقطع کارشناسی در این دانشکده اظهار کرد: در حال حاضر سه گروه آموزشی زمینشناسی، سنجش از دور و GIS و زمینشناسی نفت و حوزههای رسوبی در این دانشکده فعال هستند و سالانه ۴۰ تا ۶۰ دانشجو در مقطع کارشناسی در این دانشکده پذیرفته میشوند.
وی ادامه داد: دانشکده علوم زمین و GIS اهواز دومین دانشکده زمینشناسی کشور پس از دانشکده زمین دانشگاه شهید بهشتی است.
رئیس دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در مقطع ارشد نیز ۱۰ رشته گرایش تدریس میشوند که شامل زمینشناسی، آبهای زیرزمینی، زمینشناسی اقتصادی، زمینشناسی زیستمحیطی، تکتونیک، سنجش از دور GIS، سنجش از دور زمینشناختی و زمینشناسی نفت هستند. همچنین برای اولین دو شته گرایش جدید گوهرشناسی و کانیهای صنعتی و زمینشناسی مهندسی از سال آینده در این دانشکده فعال خواهند شد.
چرچی ادامه داد: در مقطع دکترای تخصصی گروه زمینشناسی نیز دو گرایش آبهای زیرزمینی و زمینشناسی اقتصادی تدریس فعال هستند و در گروه سنجش از دور و GIS نیز دکترای تخصصی سنجش از دور GIS تدریس میشود. در گروه زمینشناسی نفت و حوزههای رسوبی فعال نیز دکترای زمینشناسی نفت دایر است.
وی بیان کرد: در مجموع یک رشته در مقطع کارشناسی، ۱۰ رشته گرایش ارشد و پنج رشته گرایش دکترای تخصصی در این دانشکده فعال هستند.
رئیس دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: خوشبختانه در همه رشته گرایشها سالانه ظرفیت رشته تکمیل میشود و از ۴ تا ۱۲ دانشجو در هر رشته گرایش پذیرش داریم اما در رشته گرایش زمینشناسی نفت، با توجه به اینکه ما و دانشگاه شهید بهشتی تنها ارائهدهنده این گرایش در کشور هستیم، سالانه حدود ۱۰ دانشجو در این رشته در دانشکده ما پذیرفته میشوند.
چرچی ادامه داد: در دوره دکتری نیز سالانه سه تا پنج دانشجو پذیرفته میشوند که شامل دکترای آموزشی و پژوهشی و دکترای پژوهش محور هستند. دانشجویان پژوهش محور با ارائه یک طرح پژوهشی، مشغول به پژوهش میشوند و نیازی به گذراندن درس ندارند.
وی یادآور شد: عمده ارتباط این دانشکده با صنایع نیز در بخشهای نفت و آبفا است و مسائل این صنایع در قالب پایاننامههای ارشد و دکتری پژوهش و بررسی و حل میشوند.
انتهای پیام