تا چند سال دیگر رقم می‌خورد

«سالمندی» در انتظار یک سوم جمعیت رزن

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار رزن گفت: از جمعیت ۷۷ هزار نفری شهرستان رزن ۱۰ هزار نفر از افراد سالمند بوده و بالای ۶۰ سال هستند.

علی‌اکبر ناظمی دوشنبه ۹ بهمن در جلسه سلامت و امنیت غذایی شهرستان رزن با محوریت سلامت سالمندی، اظهار کرد: شاخص درصد سالمندی استان همدان ۱۴ درصد بوده که این میزان شاخص در شهرستان رزن ۱۲.۴ درصد است و بیشترین پراکندگی سالمندی در این شهرستان به بخش سردرود اختصاص دارد.

وی تصریح کرد: پراکندگی جمعیت سالمندی شهرستان رزن در شهرهای آن ۱۹ درصد و در روستاها ۸۱ درصد بوده که ۴۵ درصد از جمعیت سالمندان این شهرستان را مردان و ۵۵ درصد را بانوان شامل شده‌اند.

ناظمی خاطرنشان کرد: مرکز خدمات جامع سلامت سورتجین از نظر جمعیت تحت پوشش خود با ۲۲ درصد جمعیت سالمند در بین مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان دارای بیشترین سالمند تحت پوشش است.

وی کاهش نیروی کار، افزایش بیماری‌های مزمن، افزایش نیروی غیرفعال جامعه، مسائل مرتبط با بازنشستگی و بیمه و مسائل مراقبتی سالمندان را از جمله چالش‌های جامعه در ارتباط با سالمندی دانست و گفت: سن بالای ۶۰ سال جامعه به عنوان جمعیت سالمند شناخته می‌شود که فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای تکریم این قشر در جامعه ضروری است‌.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان رزن هم با بیان اینکه براساس برآوردها از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۵۰ جمعیت سالمند جهان دو برابر خواهد شد، گفت: از سال ۱۳۸۵ کشور ایران وارد پنجره جمعیتی شده و اگر تا سال ۱۴۲۰  از فرصت باقی مانده خود برای افزایش نرخ باروری جمعیت کشور استفاده نکند، در سال ۱۴۳۰ پنجره جمعیتی کشور بسته خواهد شد و یک سوم جمعیت کشور ایران سالمند خواهد بود.

مجید موانیه‌ئی با بیان اینکه در سال ۱۴۲۰ متولدین دهه ۶۰ کشور به سن سالمندی می‌رسند و با این اتفاق، با انفجار جمعیت سالمند کشور مواجه خواهیم بود، تصریح کرد: برای پیشگیری از مشکلات آینده باید زیرساخت‌های لازم آماده شود.

وی با اشاره به شناسایی سالمندان پرخطر شهرستان در رده سنی بالای ۶۰ سال گفت: با غربالگری‌های انجام شده برای جمعیت سالمندان شهرستان از صددرصد غربالگری‌های انجام شده ۳۲۶ نفر معادل ۲.۷ درصد سالمندان شهرستان جزو گروه بسیار پرخطر، ۲۰ درصد گروه پرخطر، ۳۱۱ نفر گروه خطر متوسط، ۱۷ درصد کم‌خطر و ۵۶ درصد جزو گروه حداقل خطر سالمندی هستند و با توجه به شیوه زندگی ناسالم و شرایط اقتصادی در سال‌های آینده گروهای خطر متوسط و کم‌خطر به گروه های پرخطر سالمندی شهرستان اضافه خواهد شد.

موانیه‌ئی بیان کرد: سالمندان پرخطر به سالمندان بالای ۶۰ سال دارای بیماری‌های صعب‌العلاج و یا دارای ناتوانی حرکتی اطلاق می‌شود ضمن اینکه در گروه سالمندی خطر متوسط و حداقل خطر و کم‌خطر به فاکتورهایی چون سن بالای ۷۵ سال و زندگی تنها و یا زندگی در حاشیه‌شهر توجه شده و اگر سالمندان یک یا دو فاکتور فوق را داشته باشند خطر متوسط و اگر یک فاکتور را داشته باشند، خطر کم و اگر هیچ یک از فاکتورها را نداشته باشند حداقل خطر محسوب می‌شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان رزن در پایان گفت: در سال ۱۳۹۶ نرخ سالمندی شهرستان رزن ۱۰.۹ درصد بوده که این میزان در سال‌جاری به ۱۲.۴ درصد افزایش داشته و اگر دیر اقدام کنیم یک سوم جمعیت این شهرستان در چند سال‌ آینده سالمند خواهد شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402110906497
  • خبرنگار : 50037