روح الله مهری ظهر امروز ۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ در گفتوگو با ایسنا تعداد نانواییهای سراسر استان را ۲ هزار و ۳۱۹ عدد برشمرد و اظهار کرد: این تعداد شامل نانوایی نوع اول نان با قیمت هزار و ۳۰۰ تومان، نانوایی نوع ۲ با نان ۲ هزار تومانی و نوع ۶ که به آن سوپر آزاد میگویند با قیمت نان بین ۷ هزار تا ۱۰ هزار تومان است.
وی با اشاره به تدبیر استاندار مبنی بر تولید آرد کامل، عنوان کرد: به همین جهت ما با ۳ کارخانه تولید آرد شناسایی شده که یکی از آنها در شرق، یکی در مرکز و دیگری در غرب استان است وارد مذاکره شده و در مراحل پایانی و تست آرد قرار دارند که در آینده ای نزدیک نوید تکمیل خط تولید آرد کامل در استان را به مردم میدهیم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان در مورد افزایش تعداد کارخانههای تولید آرد کامل سبوس دار، بیان کرد: با در نظر گرفتن ملاحظات مختلف باید کار را در ابتدا با همین ۳ کارخانه و ۱ الی ۲ نانوایی در هر شهرستان آغاز کنیم تا با گذر زمان مزاج مردم ما به این نوع آرد تطبیق پیدا کند.
مهری با بیان اینکه مردم ما هم اکنون ظاهر نانی که با آرد سفید پخته میشود را بیشتر میپذیرند، گفت: از نظر مردم نانی که با آرد سفید پخته میشود نان خوبی است اما آرد کامل به علت تیره بودن رنگ نان را عوض میکند و کمتر مورد پذیرش مردم است، ما بنا داریم با تعداد کمتری نانوایی آغاز کرده تا زمانی که فرهنگ سازی صورت گرفته و نان با آرد سبوس دار با خواص و فوایدش مورد توجه مردم قرار گرفته و در سفرههای آنها باشد.
وی فرهنگ سازی در زمینه استفاده از نان سبوس دار را بسیار مهم برشمرد و افزود: در کار گروه آرد و نان دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل استاندارد که متولی بررسی کیفیت آرد و نان هستند و پژوهشکده غلات در اداره کل غله یک طرف این فرهنگ سازی وجود دارد و از طرف دیگر کمک رسانهها در این امر مهم نیز بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان با اشاره به پیشینه آرد سفید و علت ورود آن به سفرههای مردم توضیح داد: این آرد سفید همان خواسته انگلیسیهاست که در زمان قاجار، احمد شاه را به واسطه افزایش جمعیت تهران و به بهانه کمبود هیزم راضی کرد تا سبوس نان از آن جدا کرده و با ۳ کیلو هیزم ۹ کیلو خمیر را به نان تبدیل کنند و اینطور بود که کارخانههایی برای جداسازی سبوس از آرد ساخته شد و چون آرد سفید بود مردم گمان کردند کیفیت افزایش پیدا کرده است که متاسفانه همین امر سبب افزایش سرطان و ناراحتیهای روده و معده و هر آنچه که در بیوتروریست تعریف شده بود، شد.
مهری با تاکید بر فواید استفاده از نان سبوس دار، عنوان کرد: مردم با استفاده از این نانها به شکل واضحی متوجه تاثیرات مثبت آن در حوزه گوارشی، بهبود کم خونی و غیره میشوند.
وی با بیان مولفههای کیفیت نان و تحقیقات انجام شده روی آن گفت: آن چیزی که الان توسط پژوهشکده غلات بیان میشود افزایش سبوس آرد و نان است و به عبارتی هرچه میزان سبوسی که از آرد برداشت میشود کمتر باشد کیفیت آن بالاتر است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان با اشاره به اینکه هر چه آرد سبوس بیشتری داشته باشد بیشتر به نفع نانوا است، افزود: باید بدانید هرچه آرد سبوس بیشتری داشته باشد سنگین تر شده و مثلا یک کیسه آرد ۴۰ کیلویی اگر ۱۵۰ قرص نان به نانوا میدهد همان آرد با سبوس بیشتر ۱۶۵ قرص نان به نانوا میدهد که همینطور سبوس بیشتر در آرد به نفع کارخانه دار نیز هست به عبارتی سبوس موجود در آرد نفع جمعی برای کارخانه دار، نانوا و مردم دارد.
مهری با بیان اینکه ۲ نوع نان دولتی وجود دارد، گفت: نان هزار و ۳۰۰ تومانی با آرد نوع یک و چونه ۴۲۵ گرمی و نان ۲ هزار تومانی با آرد نوع دو و چونه ۵۵۰ گرمی است که اگر همه نانواییها نان کیفیت ۲ را بپزند کیفیت نیز افزایش پیدا کرده و به نفع نانوا و خریدار است و لازم به ذکر است که زیاد شدن تعداد نانواییهایی که نان آزاد میفروشند اصلا از سهمیه تعداد نانواییهای دولتی کم نمیکند.
انتهای پیام