به گزارش ایسنا، منابع فلسطینی اعلام کردند مصر به گروههای فلسطینی اطلاع داده که تصمیمی درخصوص عدم اجازه نفوذ اشغالگران رژیم صهیونیستی به مرزهای فلسطینی-مصری در رفح گرفته است.
براساس گزارش شبکه خبری المیادین، منابع مذکور همچنین اعلام کردند، مصر تاکید کرده که هرگونه تجاوز به مرزهای مصری-فلسطینی بهمثابه تجاوز به امنیت ملی مصر است.
منابع همچنین تاکید کردند که گروههای فلسطینی ضمن ستودن موضع مصر آن را «حفاظت از مرزها و تقویت حاکمیت آن» دانستند و اعلام کردند که قاهره مانع پروژه کوچ اجباری میشود. طبق اعلام منابع مذکور، گروههای فلسطینی معتقدند که موضع مصر یکی از مهمترین مواضعی است که از تجاوز به منطقه مرزی ممانعت خواهد کرد.
پیشتر ضیاء رشوان، رئیس هیات کل اطلاعرسانی مصر اظهار کرد: دلیل واقعی ادعاهای رژیم صهیونیستی علیه مصر توجیه تداوم عملیات مجازاتجمعی، کشتار و گرسنگی دادن به بیش از دو میلیون فلسطینی در داخل نوار غزه است که در طول ۱۷ سال گذشته مرتکب میشود.
وی تاکید کرد، تلاش عامدانه تلآویو برای دامن زدن به این دروغها با هدف مشروعیتبخشی به اشغال گذرگاه «فیلادلفیا» واقع در نوار غزه و در طول مرزها با مصر است که بر خلاف توافقنامهها و پروتکلهای امنیتی امضا شده با قاهره است.
رشوان در ادامه گفته بود: اخیرا شاهد اظهارات متعدد مقامات «اسرائیلی» و در راس آنها بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر آن بودیم که حاوی ادعاهای دروغینی درباره عملیاتهای قاچاق سلاح، مواد منفجره، مهمات و تجهیزات آنها از مناطق مصر به نوار غزه از مسیرهای مختلف از جمله تونلهایی بود که آنها مدعی هستند در دو طرف مرزها وجود دارند.
اخیرا منابع سیاسی صهیونیستی گزارش کرده بودند رژیم صهیونیستی به دولت مصر اطلاع داده که قصد دارد به صورت موقت نیروهای خود را وارد منطقه رفح و محور فیلادلفیا کند و مدعی است حضورش در این منطقه «دائمی نخواهد بود.» این منابع سیاسی گفته بودند صهیونیستها تلاش کردند به مصر اطمینان خاطر بدهند که هرگز موجب کوچ اجباری مردم فلسطین به مصر نخواهند شد.
روزنامه وال استریت ژورنال درباره محور فیلادلفیا در مرزهای مصر نوشت، رژیم صهیونیستی در حال مذاکره با مصر برای تشدید نظارت در محور فیلادلفیا به عنوان گذرگاه ارتباطی میان مصر و نوار غزه به بهانه ممانعت از افزایش ساخت تونل توسط جنبش حماس است.
محور فیلادلفیا یا محور صلاحالدین در طول مرز میان غزه و مصر واقع است. طول آن ۱۴ کیلومتر است و از دریای مدیترانه در شمال تا گذرگاه کرم ابوسالم در جنوب امتداد دارد. به موجب یکی از بندهای پیمان کمپ دیوید که در سال ۱۹۷۹ میان مصر و رژیم اشغالگر امضا شد، محور فیلادلفیا یک منطقه حائل در طول مرز به شمار میآید. تا قبل از عقبنشینی رژیم اشغالگر از غزه در سال ۲۰۰۵، محور فیلادلفیا تحت کنترل رژیم اشغالگر بود.
انتهای پیام