به گزارش ایسنا، سید نیما موسوی در سرمقاله روزنامه خراسان نوشت: در یک ماه اخیر چهار ترور مهم توسط رژیم صهیونیستی در جبهه مقاومت رخ داد. نخست ترور سیدرضی موسوی به عنوان یکی از اعضای ویژه و اصلی پشتیبان جبهه مقاومت، دوم ترور صالح العاروری که نقش مهمی در تسلیح گروه های مسلح در کرانه باختری داشت ، ترور «حاج جواد» (حسن الطویل) معاون نیروهای ویژه «رضوان حزبالله»و ترور حاج صادق امیدزاده معاون اطلاعات سپاه قدس در سوریه که او هم در ارتباط تسلیحاتی متحدین ایران در سوریه و حزبالله نقش داشت.نقطه مشترک این چهار ترور بزرگ ارتباط هر چهار نفر با حزبالله لبنان است.
این ترورها می تواند یکی از سناریوهای مرتبط با مقدمهسازی اسرائیل برای حمله به جنوب لبنان و در جهت زدن عقبه پشتیبانی حزبالله نسبت به ایران، سوریه و حماس باشد. در شکاف بخش نظامی و سیاسی دولت نتانیاهو، سیاسیون خواستار تداوم ماموریت در نوار غزه و کوچاندن ساکنان به مناطقی همچون مصر و... هستند در برابر این ها بخش نظامی با توجه به کنترل امنیتی بالا بر جنوب لبنان خواهان عملیات نظامی زمینی در جنوب لبنان و پیشروی تا رود لیتانی است. به نظر می رسد با توجه به عقب نشینی یگان های ویژه گولانی از شمال نوار غزه بحث آغاز عملیات زمینی در جنوب لبنان محتمل است؛در واقع هرچه به پایان ژانویه ۲۰۲۴ نزدیک میشویم، احتمال آغاز حمله اسرائیل به جنوب لبنان بیشتر می شود. در صورت حمله زمینی اسرائیل به جنوب لبنان که تاکنون دو بار به صورت نافرجام در این ۱۰۰ روز انجام شده است، تفاوت کلانی با تصویر سال ۲۰۰۶ وجود دارد.
۱- ایران برخلاف سال ۲۰۰۶ طی بحران سوریه، شبکه منطقهای منسجمی از گروه های متحد را از کوه های هندوکش تا مدیترانه و بابالمندب درست کرده است. در این میان اگرچه عقبه تسلیحاتی حزبالله در خاک سوریه برخلاف سال ۲۰۰۶ زیر ضربات هوایی اسرائیل قرار دارد، ولی این شبکه با تجربه جنگ سوریه خود را متشکل ساخته است.
۲- برخلاف همسویی ایهود اولمرت با دولت بوش برای طرح «خاورمیانه جدید»، بایدن دارای اختلافات مهمی با نتانیاهو است تا جایی که آمریکا ناو جنگی خود را که در آستانه تصعید تنازع حزبالله و اسرائیل به منطقه آمده بود،از مدیترانه خارج کرد؛ اگرچه بایدن با افزایش تمرکز بر یمن درصدد تکمیل راهبرد نتانیاهو است و از افزایش شکاف با اسرائیل پرهیز دارد.
۳- حزبالله در حال حاضر قدرتمندترین بازیگر غیردولتی در جهان است. تجربه جنگ سوریه و نیز افزایش توان موشکی از سال ۲۰۰۶ بر قدرت حزبالله میافزاید. به رغم سال ۲۰۰۶ که به علت آن چه در صحنه داخلی لبنان به ویژه پس از ترور حریری رخ داد، در حال حاضر نخستوزیر همسو با حزب الله در بیروت روی کار است.
۴- اسرائیل به رغم غافلگیری و خوردن ضربه ویرانگر در هفت اکتبر و شکست در تحقق اهداف خود در نوار غزه، رصد هوایی قدرتمندی بر جنوب لبنان دارد؛ چنان چه برخلاف نوار غزه به راحتی سکوهای پرتاب موشک در جنوب لبنان را مورد هدف قرار داده است. این رصد هوایی قوی نه تنها در خاک لبنان که در خاک سوریه نیز وجود دارد.درمقابل بانک اهداف مقاومت لبنان از پایگاههای شناسایی و جاسوسی لبه مرز به هدف قرار دادن پایگاهها و مراکز راداری و پشتیبانی شمال اراضی اشغالی گسترش یافته تا هم پاسخی به توسعه دامنه تجاوز رژیم باشد و هم زیرساختهای هر گونه حمله آتی توسط صهیونیستها به جنوب لبنان منهدم شود.
در مجموع اسرائیل در سال ۲۰۰۶ که حزبالله در گوشه رینگ صحنه سیاسی لبنان بود و توان موشکی ضعیف تری داشت و پشتیبانی صددرصد آمریکا از اسرائیل بود، نتوانست جنوب لبنان را تصرف کند. امروز اگرچه اسرائیل رصد هوایی قدرتمندی روی لبنان و سوریه دارد، ولی به دلایلی که در ابتدای این بند گفته شد، حزبالله در صورت آغاز جنگ دست بالاتر را در جنوب لبنان خواهد داشت.