«محمدرضا پاکدل» در گفتوگوبا ایسنا، در رابطه به آخرین آمارهای منتشر شده در مورد وضعیت تورم در کشور و استان یزد، تصریح کرد: با انتشار آمار دیماه تورم کشور، عملکرد استان یزد و اقدامات رصدخانه کنترل و پایش، بار دیگر عملکرد مطلوبی از استان در کنترل تورم ماهانه را به نمایش گذاشت.
وی افزود: براساس گزارش تورم ماهانه استان، یزد در گروه کالایی غیرخوراکی ها با نرخ ۱.۹درصد، پایینترین تورم کشور را به خود اختصاص داده و این در حالیست که میانگین کشوری تورم ماهانه گروه کالایی غیرخوراکیها ۲.۷ است.
پاکدل در ادامه خاطرنشان کرد: استان یزد در مجموع تورم ماهانه شامل گروه کالایی خوراکیها و غیر خوراکیها نیز با تورم ۲.۱ درصد، رتبه پنج را به لحاظ کمترین میزان تورم ماهانه در کشور را کسب کرده است. میانگین تورم ماهانه کشور از این حیث ۲.۶ درصد است.
وی در رابطه با جایگاه نخست استان در تورم سالانه براساس آمارهای دی ماه سال جاری با رقم ۵۴.۷ درصد از میان تمام استانهای کشور، تصریح کرد: تورم سالیانه در واقع مقایسه ۲۴ ماه گذشته است و نمی تواند ملاک وضعیت کنونی تورم در استان باشد چرا که حاصل عملکرد مسئولان در سالهای قبل بوده است.
مدیر کل اقتصادی استان علت نرخ تورم سالانه بالای ۵۰ درصدی استان را عملکرد ضعیف اقتصادی سالهای گذشته و بیتوجهی مسئولان وقت استان ضررهای مالی در این حوزه ذکر و تصریح کرد: قطعاً تصمیماتی همچون نساختن نیروگاه در سالهای قبل موجب ناترازی امروز در حوزه انرژی یا نپرداختن به مسکن در سالهای گذشته موجب تورم بالای امروز در حوزه مسکن که البته در یزد به دلیل مهاجرپذیری و به تبع تقاضای زیاد مسکن، بالاتر از میانگین کشوری است، میشود.
پاکدل به تشکیل رصدخانه پایش و کنترل تورم استان برای اولین بار در میان استانهای کشور اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه با تشکیل این رصدخانه و اقدامات صورت گرفته طی پنج ماه گذشته شاهد یکه تازی استان در مهار تورم ماهانه در سطح کشور هستیم و امیدواریم این عملکرد بتواند موجب رقیقتر شدن و کاهش تورم سالانه استان که منشاء آن در سالهای گذشته است، گردد.
وی خاطرنشان کرد: به دنبال راهاندازی رصدخانه پایش و بررسی تورم استان، در اقدامی اولیه علل تورم در استان به صورت علمی و فنی مورد بررسی قرار گرفت و پساز شناسایی علل، طرحهای بهبود برای هریک از عوامل تعریف و برای هر مرحله، اجرای این برنامهها را در دستور کار داریم.
پاکدل یکی از این اقدامات را ایجاد حداقل ۱۵۰ سکوی تنظیم بازار در سطح استان برای عرضه کالاهای اساسی و موردنیاز مردم با کمترین قیمت عرضه ذکر و ابراز امیدواری کرد با اجرای کامل این برنامه شاهد کاهش قابل توجه نرخ تورم به ویژه در گروه کالایی خوراکیها و در درازمدت تاثیر کاهشی در نرخ سالانه تورم استان باشیم.
انتهای پیام