غلامرضا صالحی امروز ۸ بهمنماه، در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: جمع جهادی بنیاد مسکن در طول ۴۴ سال گذشته توانسته کارنامه قابل قبولی را در سطح کشور در راستای عمران و آبادانی روستاها، ساخت مسکن و بازسازی به جا بگذارد.
وی بیان کرد: از ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن روستایی، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مقاومسازی شده که به میزان زیادی خسارات در زلزله را کاهش داده است. امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۵ با همین روند بتوانیم بیش از ۷۰ درصد اماکن روستایی را مقاومسازی کنیم. در ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار کشور طرحهای هادی تهیه شده و روستاها دارای سند توسعه هستند. در زمینه بازسازی بنیاد مسکن از ابتدای حادثه تا آخرین واحدی که تحویل میشود در کنار مردم حضور دارد.
جلوگیری از ادغام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در بدنه اجرایی دولت توسط رهبر معظم
صالحی با بیان اینکه دو عامل بنیادین، تاریخی و متمایز در بنیاد مسکن وجود دارد، عنوان کرد: اولین عامل یادگاری است که امام راحل(ره) به عنوان حساب ۱۰۰ برای ما به یادگار گذاشتند. دومین عامل مهم این است که بنیاد مسکن علیرغم همه فراز و نشیبها توانسته قد علم کند که آن هم به دلیل حمایتهای بیدریغ رهبر معظم انقلاب از این مجموعه بوده است. در ادوار گذشته بارها خواستند بنیاد مسکن را در بدنه اجرایی دولت ادغام کنند که تنها حمایتهای شخص رهبر معظم بود که پای بنیاد مسکن ایستادند و جلوی این ادغام را گرفتند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: این دو یادگار برای ما مسئولیت زیادی را ایجاد میکند. اولویت ما در راستای آرمانهای امام(ره) مسکن محرومان است، نباید در تلاطم روزمرگیها از این موضوع غافل شویم و حساب ۱۰۰ امام را به فراموشی بسپاریم. اگر غیر از این باشد به بیراهه رفتیم. همچنین باید از سرچشمه اندیشههای تمدنساز رهبر معظم انقلاب که در بیانیه گام دوم انقلاب به روشنی تبیین شده، استفاده کنیم. باید در زمینه حساب ۱۰۰ امام اهتمام ویژه داشته باشیم تا حرمت آن ارتقا پیدا کند. اگر این حمایتها نبود افتخاراتی که اکنون به عنوان عملکرد نام میبریم، امکانپذیر نبود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بنیاد مسکن یک نهاد بوده و چابکی داشته، در حوادث شاهد بهترین عملکرد از این نهاد بودیم و برای مردم پشتیبان بوده است. امروز در دولت و مجلس انقلابی حمایتها بیش از گذشته بوده و بین بنیاد مسکن، دولت و مجلس هماهنگی لازم وجود دارد. دستاوردهای ما در ۶ ماه گذشته برای اولین بار در ۴۴ سال انقلاب اتفاق افتاده است.
صالحی ادامه داد: برای اولین بار توانستیم وام مسکن روستایی را از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان برسانیم و در کوتاهترین زمان ظرف مدت یک ماه از زمان گرفتن ضمانتها تا تصویب و ابلاغ نهایی وام اتفاق بیفتد. برای اولین بار موانع تملک زمین روستایی را بهویژه در روستاهایی که در حریم شهرها بودند، به طور کامل برداشتیم. بیش از ۱۵ سال بود زمین مسکن محرومان به صورت رایگان از طرف دولت به ما واگذار نشده بود که اکنون برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی محرومان در حال تملک زمین هستیم و در برخی استانها نیز عملیات ساختمانی شروع شده است.
واگذاری ساخت مسکن برخی نهادهای حمایتی به بنیاد مسکن
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در دولت ساخت مسکن برخی نهادهای حمایتی در حال واگذاری به بنیاد مسکن است، تصریح کرد: ساخت ۱۶۰ هزار واحد مسکن افراد تحت پوشش بهزیستی و بیش از ۲۵۰ هزار واحد مسکونی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد به بنیاد مسکن واگذار شده است. همه باید اهتمام ویژه داشته باشند تا ما چهره جدیدی از بنیاد با خدمت بیشتر به مردم معرفی کنیم.
وی اضافه کرد: اکنون به دنبال این هستیم که در زمینه ساخت مسکن از تکنولوژیهای روز استفاده کنیم. شاید تا سالهای نه چندان دور، ساختوساز به سبک فعلی به صرفه نباشد و در حال حاضر در حوادث بیشترین مشکلات را داریم. کمیته تخصصی را در مرکز تشکیل دادیم که در این چند ماه اقدامات خوبی انجام دادند و مذاکرات خوبی با شرکتهای خارجی داشتند. امیدواریم ظرف ۶ ماه آینده این تکنولوژیها را وارد و در کشور استفاده کنیم. برای 3 سال آینده باید ۵۰۰ هزار واحد مسکونی محرومان را کلید زده و ساخت آن را آغاز کنیم.
صالحی گفت: بیش از ۱۵ سال است که در منظومههای روستایی هزینه میکنیم که کارهای عمرانی بسیار خوبی در روستاها انجام شده و خدمات به روستاییان در بعد از انقلاب بینظیر بوده است. اگر علیرغم تمام این کارهای عمرانی نتوانیم در روستاها درآمد پایدار ایجاد کنیم، ماندگاری جمعیت نخواهیم داشت. یکی از کارهای جدید ما ورود به بحث توانمندسازی و اشتغال روستاییان است که در دیماه توانستیم از هیأت دولت این مصوبه را دریافت کنیم.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: بنیاد مسکن باید تا پایان برنامه هفتم تمام منظومههای روستایی کشور را مطالعه کند. عمدهترین دلیل تمام مشکلات شهری مهاجرت از روستاها به شهر است. امروز ۲۵ درصد جمعیت کشور روستایی است. روستاهایی در حاشیه شهرهای بزرگ مانند تهران داریم که ۴۰ هزار نفر جمعیت دارند.
انتهای پیام