محمد فتاحی در گفت و گو با ایسنا در توضیح این مطلب افزود: اگر این پیش بینی محقق شود پرنده های مهاجر برای تغذیه باید به مناطق دور دست تر بروند و از آنجا که پرنده های مهاجر، آلوده فرض می شوند، رعایت موارد بهداشتی درخصوص مرغداری ها ضروری است.
وی اظهار کرد: روستاییان باید در این شرایط پرندگان بومی خود را محصور کرده و در این ایام از دستفروشان خرید نکنند و اگر تلفات سریع و ناگهانی ایجاد شد به اداره دامپزشکی گزارش دهند.
فتاحی همچنین خطاب به مرغداران ادامه داد: علاوه بر مواردی از قبیل ضدعفونی، کنترل تردد و ... پیشنهاد می شود انبارهای مرغداری را برای پرندگان مهاجر غیرقابل نفوذ کنند.
فتاحی گفت: ۷ هزار و ۲۰۰ پایش و مراقبت فعال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح روستاها، مرغداریها، تالابها و سدهای استان مرکزی انجام شده و ۱۲ هزار نمونهبرداری و ۸۹۱ آزمایش به منظور پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از واحدهای استان انجام شده که تاکنون در این آزمایشات مورد مثبتی مشاهده نشده است.
وی ادامه داد: امسال ۶ میلیون و ۱۵۷ هزار دز واکسن علیه بیماریهای آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و آنگارا در مرغداریهای صنعتی استان مرکزی تزریق شد که از این میزان، ۵ میلیون و ۳۶۲ هزار دز، واکسن آنفلوانزای فوق حاد و ۷۹۵ هزار دز واکسن آنگارا بوده است.
انتهای پیام