به گزارش ایسنا، آنچه میخوانید فرامتن توافق واشنگتن و بغداد برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق است که توسط روزنامه جام جم بررسی شده است:
جبهه مقاومت یک استراتژی هماهنگ برای مقابله با رژیم صهیونیستی و حامی اصلی آن، آمریکا اتخاذ کرده است چرا که اگر حمایت بیقید و شرط آمریکا از رژیم غاصب نبود، این رژیم اشغالگر تا این حد پیشروی نمیکرد و همه خطوط قرمز برای دستیابی به اهداف فرضی خود را رد نمیکرد اما برآیند شیوه ورود آمریکا به مدیریت میدان جنگ، سیاست داخلی آمریکا را نیز تحتالشعاع قرار داده و باعث شده آنها به تبع بحرانهای ناشی از تهاجم رژیم صهیونیستی، هزینههای سیاسی و نظامی متعددی را عهدهدار شوند؛ موضوعی که در هفتههای اخیر منشأ بروز اختلافهایی در میان دولتمردان آمریکایی شده است.
حمله به پایگاههای آمریکایی که پیش از بمباران عینالاسد توسط نیروهای ایرانی سابقه نداشت، به یکی از اقدامات رزمندگان عراقی برای حمایت ازمردم فلسطین تبدیل شده است. منابع عراقی در روزهای گذشته از حمله جدید به محل استقرار نظامیان اشغالگر آمریکایی در پایگاه عین الاسد دراستان الانبار درغرب این کشور خبر دادند و مقاومت اسلامی عراق در بیانیهای اعلام کرد که این حملات موشکی در پاسخ به جنایات و حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین به ویژه غزه و حمایت واشنگتن از این حملات است و تداوم هم مییابد؛ اقدامی که منشأ یک تحول مبارک در عراق شده است زیرا بنا بر اعلام دفتر نخستوزیری عراق، گفتوگوهای دوجانبه بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به مأموریت ائتلاف در عراق آغاز شده است؛ خبری که در روزهای اخیر کمتر مورد توجه قرارگرفت. در تمام این سالها، مردم عراق با تشکیل گروههای مقاومت، مخالفت خود با استقرار نیروهای آمریکایی در خاک عراق را به نمایش گذاشتند اما آنچه در عمل باعث اخراج آمریکا شد، مبارزه مسلحانه و شجاعانه مردم عراق با نظامیان آمریکایی و حمله به پایگاههای اشغالگران در عراق بود. بذر چنین تفکری را سردار سلیمانی در ذهن مردم منطقه ازجمله عراق کاشت و باعث شد کاخ سفید ریسک ترور این چهره موثر مقاومت را بپذیرد. پس از این ترور، رهبر انقلاب تاکید کردند که اخراج آمریکا ازمنطقه، انتقام سخت ایران بابت ترور سردار سلیمانی خواهد بود و حالا چهار سال پس از این ترور، آمریکا قصد دارد سناریوی خروجی که پیش از این در افغانستان رقم زده بود را در عراق تکرار کند.از یاد نبریم که پس ازعملیات طوفانالاقصی، مقاومت عراق بهطور وسیعی مواضع آمریکا در این کشور را هدف قرار داد و همین حملات حالا واشنگتن را به جایی رسانده که اعلام کند، وقت رفتن از عراق فرارسیده است. واقعیت امر این است که آمریکا در ۲۱سال گذشته جز ایجاد ناامنی و تشکیل گروههای تروریستی چون داعش و ایجاد تفرقه و بیثباتی مرزی، نفعی برای عراق نداشته است. آمریکا منابع اقتصادی عراق را غارت کرده و مانع موفقیت دولتهای مردمی منتخب در این کشور بوده است.
نتیجه این روند، تضعیف شدید دولت عراق و خلاء دولت ملی در این کشور بوده و با خروج آمریکا، این ضعفها تاحدی جبران خواهد شد. پیشبینی میشود با ترک پایگاههای نظامی عراق، تروریستهایی که پشتگرم به حمایت آمریکا بودند نیز خاک عراق را ترک کرده و عراق به موقعیت اصلی خود وهمراهی با جریان مقاومت در منطقه بازگردد. این انتقام سخت ایران از آمریکا بار دیگر نشان داد که واشنگتن جایی در منطقه نداشته وباید به زودی، دیگر پایگاههای خود را نیز ترک کند. بدون تردید حمله موشکی وپهپادی به مواضع آمریکایی نقش بیبدیلی درخروج آمریکاییها ازعراق دارد ونشان اثرگذاریمحور مقاومت در ترسیم معادلات منطقه است.
انتهای پیام