سید امیر آل داوود امروز ۷ بهمنماه، در نشست خبری هفته ملی پیشگیری از سرطان و تشریح برنامههای این هفته که در بیمارستان ناظران برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم ما در حوزه سرطان این است که روند رو به افزایش شدیدی را در یکی، دو دهه اخیر داریم. شاید الان میزان بروز سرطان در کشور ما کم باشد اما در دو دهه آینده شاید بیشترین رشد فراینده سرطان را شاهد باشیم، بنابراین باید در این زمینه کار شود.
وی با بیان اینکه مهمترین و اثرگذارترین کار اطلاعرسانی به کل جامعه است تا سرطان را جدی بگیرند، عنوان کرد: درمان بسیار پرهزینه است. باید در مراحل ابتدایی درمان را شروع کنیم، در این صورت نتایج بهتری خواهد داشت، درصد علاج قطعی بالاتر و هزینهها نیز کمتر خواهد بود اما در مراحل پیشرفته علاوه بر اینکه نیاز به درمانهای پرهزینه دارد، ممکن است نتایج خوبی نیز نداشته باشد.
دکتر آل داوود بیان کرد: اگر بیماری در مراحل ابتدایی شناسایی شود، قطعا این هزینهها را نخواهد داشت. برآورد هزینه دارویی در سال 8 هزار میلیارد تومان است. پیشگیری از سرطان مسئولیت تنها یک گروه خاص و یک وزارتخانه نیست، بلکه همه افراد جامعه و مسئولان کشور به نحوی وظیفه دارند و اثرگذار هستند. در ۲۰ سال آینده با آمار زیاد سرطان مواجه خواهیم بود.
رئیس بیمارستان ناظران مشهد در خصوص طب تسکینی تصریح کرد: طب تسکینی تنها برای بیماران مبتلا به سرطان در مرحله آخر نیست، بلکه از همان مراحل اولیه شروع میشود و با کیفیت زندگی بیمار ارتباط دارد. به این مساله کم توجه شده اما امروز در دانشگاه و مراکز دیگر در قسمتهای مختلف طب تسکینی را داریم. در بیمارستان امید که بیمارستانی دولتی بوده این کار با هزینه کم انجام میشود. در موسسات خیریه مانند مکسا نیز بسیاری از امکانات به بیماران ارائه میشود و هزینهها نیز متفاوت است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد تختهای بستری در بیمارستان دولتی کم است؛ زیرا در بخشهای دولتی به دلیل هزینههای کمتر، مراجعه بیشتری وجود دارد. امکانات بخش دولتی و دانشگاهی به حدی نیست که جوابگوی افزایش روزافزون بیماران سرطانی باشد. سرطان مجموعهای از بیش از ۱۰۰ بیماری است. در یک سرطان خاص بسته به اینکه فرد در چه مرحلهای مراجعه کند، نیازهای درمانی متفاوتی وجود دارد.
آل داوود افزود: ما دستگاه پرتودرمانی به اندازه کافی در سطح استان و کشور نداریم، در نتیجه صفهای طولانی ایجاد میشود. هزینههای دارویی نیز روز به روز در حال افزایش است؛ زیرا داروهای جدید، هایتک هستند و هزینه مراقب دارند که بسیاری از مردم نمیتوانند این داروهای گران را تهیه کنند.
ما به شدت نگران آلودگی سبزیجات آبیاری شده از کشفرود هستیم
رئیس بیمارستان ناظران مشهد گفت: ۹۵ درصد سرطانها اکتسابی و ۵ درصد ارثی بوده، بنابراین نقش ما بسیار مهم است. درصد عمدهای از سرطانها قابل پیشگیری هستند. ما به شدت نگران آلودگی سبزیجات آبیاری شده از کشفرود هستیم، همیشه عنوان میشود که مصرف میوه و سبزی از سرطان جلوگیری میکند اما نگران هستیم که این سبزیهای آلوده افراد را بیشتر در معرض سرطان قرار دهند.
در ادامه دکتر محمدعلی دنکوب، مدیر اجرایی برنامه سرطان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سیاست معاونت درمان این است که با همکاری بخش خصوصی، خیرین و امکاناتی که دارد تا حد امکان به بیماری سرطان کمک کند.
وی بیان کرد: معاونت درمان در زمینه طب تسکینی فعالیتهایی انجام میدهد. در بیمارستان امید واحد طب تسکینی داریم که روانپزشک مستقر بوده و اقدامات تسکینی و حمایتی را به بیماران ارائه میدهد. با بخش خصوصی نیز در این زمینه همکاری میکنیم. موسسه مکسا و خطیب در زمینه طب تسکینی خدمات حمایتی ارائه میدهند.
دنکوب خاطرنشان کرد: دولت بستههای حمایتی خاص برای بیماران خاص، صعبالعلاج و سرطانی تعیین کرده است. به طور مثال در زمینه سرطان افراد نشاندار میشوند و تحت پوشش بستههای حمایتی قرار میگیرند که برخی خدمات برای آنها رایگان است. خدمت شیمیدرمانی و رادیوتراپی در بخش دولتی رایگان بوده و اگر فردی به بخش خصوصی مراجعه کند تنها مابهالتفاوت بخش دولتی و خصوصی را پرداخت میکند.
مدیر اجرایی برنامه سرطان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما دستگاه پرتودرمانی در مشهد کم داریم اما در آینده خیلی نزدیک یکی از دستگاههای فوق پیشرفته پرتودرمانی به بهرهبرداری خواهد رسید.
انتهای پیام