به گزارش ایسنا، شش ماه پس از اینکه ماکرون، مودی را به عنوان مهمان افتخاری خود به رژه نظامی ۱۴ ژوئیه در پاریس دعوت کرد، حالا نخست وزیر هند از در جبران درآمده است.
در روز ملی قانون اساسی هند، رئیسجمهور فرانسه و نخستوزیر مودی، تمایل خود را برای تقویت «ائتلاف دفاعی بیسابقه» بین پاریس و دهلینو به نمایش گذاشتند.
به نوشته فیگارو، امانوئل ماکرون که سباستین لوکورنو، وزیر دفاع را همراه خود داشت، در مقابل مهاجران فرانسوی در دهلینو گفت: «ما در حال ادامه این ماجراجویی هستیم، چه در بخش مردمی و چه در عرصه نظامی، زیرا در اینجا دموکراسی داریم که در بسیاری از ارزشهای ما مشترک است.»
مودی به عنوان یک رهبر ناسیونالیست هندو مصمم است هند را به صحنه بینالمللی سوق دهد و قصد دارد کشورش را به یک قدرت صنعتی بزرگ در راستای شعار خود «ساخت هند» تبدیل کند.
فرانسه، به نوبه خود، به عقد قراردادهای جدید با اقتصاد پنجم جهان (هند)، از دفاع تا انرژی هستهای و انتقال فناوری، روی آورده است.
رئیسجمهور فرانسه دراینرابطه گفت: «ما به تحکیم اتحاد خود با یک هدف ادامه خواهیم داد، حضور در «ساخت هند» اما این کار را با تبادل آرام فناوریها، با تبدیل هند به قطب تولید برای همه شراکتهایمان در منطقه انجام میدهیم.»
ارتش هند که به میزان ۶۰ درصد مجهز به تجهیزات روسی است، به دنبال ایجاد تنوع در سختافزار خود است. هند قبلاً ۳۶ جنگنده «رافال» فرانسوی خریداری کرده و در حال مذاکره برای خرید ۲۶ فروند دیگر است اما میخواهد پایگاه صنعتی دفاعی خود را از طریق شراکت مشترک توسعه دهد.
وزارت امور خارجه هند اعلام کرد: «از هوانوردی دفاعی گرفته تا خودروهای خودران و دفاع سایبری، نقشه راه برای تولید بیشتر با هم در هند منعقد شده است.»
شرکت سازنده ایرباس و گروه هندی «تاتا» برای ساخت هلیکوپترهای غیرنظامی در هند با یکدیگر همکاری میکنند. همچنین دو کشور که ۶۰ سال در بخش فضایی با یکدیگر همکاری داشتهاند، اعلامیهای را نیز برای پرتاب ماهواره امضا کردند.
به نوشته فیگارو، هند، بزرگترین قدرت جمعیتی (۱.۴۳ میلیارد نفر) و پنجمین اقتصاد بزرگ جهان، کشوری ضروری و به طور فزایندهای موردتوجه است. فرانسه هم به نوبه خود قصد دارد بهعنوان یک بازیگر در منطقه آسیا و اقیانوسیه و یک قدرت متعادل بین شمال و جنوب ایفای نقش کند.
ماکرون در زمان ورودش به ایالت راجاستان عنوان کرد: «ما تا سال ۲۰۳۰، ۳۰ هزار دانشجو (هندی) میخواهیم. ما میخواهیم دانشجویان هندی بیشتری در فرانسه داشته باشیم.»
علیرغم نزدیکی بین دو کشور، سازمانهای حقوق بشری از رئیسجمهور ماکرون خواستهاند که موضوع سرکوب اقلیتهای مذهبی را روی میز بگذارد.
پرونده روزنامهنگار فرانسوی «ونسا دونیاک» که به دلیل مقالههایی که «بدخواهانه» تلقی میشوند به اخراج تهدید شده بود، نیز در این دیدار مطرح شد.
انتهای پیام