به گزارش ایسنا، امروز ـ جمعه ـ ۶ بهمن ماه ـ مراسم حراج تهران برگزار و در جریان آن ۹۰ اثر کلاسیک و مدرن معاصر به حراج گذاشته شد. گرانترین اثر شرکت داده شده در این حراج به یکی از آثار سهراب سپهری تعلق داشت.
این اثر سهراب سپهری از مجموعه درختان اوست و قیمتش ۲۲ ـ ۲۰ میلیارد تومان برآورد اولیه شده بود که در نهایت ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان فروخته شد. این اثر پیشتر در اکتبر ۲۰۱۵ در حراج کریستیز دوبی ارایه شده بود. اثری دیگر از این هنرمند هم به قیمت ۱۴ میلیارد تومان چکش خورد.
اثر گران دیگر حراجی، «چه کسی می نگرد؟» از حسین زنده رودی بود که ۱۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
در حراج نوزدهم اثر «مرگ و زندگی» از مجموعه خاطرات انهدام از آیدین آغداشلو، ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان فروخته شد.
همچنین تابلوی «محبت» از محمد احصایی ۹ میلیارد تومان چکش خورد که همان ۹ تا ۱۰ میلیارد هم برآورد اولیه شده بود. اثر آینه کاری از منیر فرمانفرماییان ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و مجسمه «هیچ ایستاده» پرویز تناولی هم ۵ میلیارد تومان فروخته شدند. در این حراجی اثر بدون عنوان فرامرز پیلارام، ۸ میلیارد تومان چکش خورد.
در حراجی امروز مجسمه «نی لبک زن نشسته» متعلق به بهمن محصص ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان فروش رفت. اثر نگارگری از محمود فرشچیان نیز به رقمی مشابه (۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان) فروخته شد.
اثر بدون عنوان و ترکیب مواد روی بوم زنده یاد مسعود عربشاهی که در سال ۱۳۸۱ خلق شده، نیز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان فروخته شد.
این مراسم با چکش زنی اثری از حسین زندهرودی با عنوان «برای دسته» آغاز به کار کرد که با قیمت ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
فریده لاشایی (۴ میلیارد تومان)، مسعود عربشاهی (۵ میلیارد تومان) و منوچهر یکتایی (۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان) دیگر هنرمندان مطرح این دوره بودند.
نکته قابل توجه در این مراسم به فروش نرفتن نقاشی مرمت شده «تک چهره نیما یوشیج» از هانیبال الخاص بود. این اثر یک تا یک و نیم میلیارد تومان برآورد قیمت شده بود. همچنین اثر بدون عنوان بهمن دادخواه که یک و نیم تا ۲ میلیارد تومان برآورد شده بود به فروش نرفت.
در حراجی نوزدهم اثر بدون عنوان بهمن محصص که در سال ۱۳۹۸ در یازدهمین حراج تهران ارایه شده بود، فروش نرفت. این اثر ۴ تا ۵ میلیارد برآورد اولیه شده بود.
آثار شرکت داده شده در این دوره روز چهارشنبه چهارم و پنجشنبه پنجم بهمن ماه از ساعت ۱۱ تا ۲۱ در نمایشگاهی در هتل پارسیان آزادی تهران روی دیوار رفتند. قرار بود چکشزنی این دوره نیز توسط حسین پاکدل صورت گیرد که در نهایت رضا کیانیان این کار را انجام داد.
رضا کیانیان در ابتدای این مراسم ضمن نام بردن از جلال شباهنگی، یدالله درخشانی و محمدرضا جودی که طی سالی که گذشت در گذشتند، یاد آنان را گرامی داشت.
انتهای پیام