به گزارش ایسنا، سحر تاجبخش معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور عصر امروز در ادامه برنامه های سفر به استان قم در دیدار با استاندار در محل استانداری این استان اظهار داشت: در سال های اخیر آثار تغییر اقلیم در مناطق وسیعی از کره زمین دیده شده که یکی از این مناطق خاورمیانه و ایران است.
وی افزود: وقوع سیل شدید سال گذشته در پاکستان، بارش های سنگین تابستان سال گذشته در ایران، موج های سرما و گرمای شدید در منطقه و تغییر در جنس ریزش های جوی و افزایش دوره های خشکسالی و ... همه و همه مثال هایی از پیامدهای تغییر اقلیم است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: در کنار تغییر اقلیم، برخی فعالیت ها نظیر تغییر کاربری اراضی، ورود به حریم رودخانه، تخریب منابع طبیعی، گسترش شهر نشینی و ... اثرات تغییر اقلیم را تشدید کرده است.
تاج بخش مسلمان در ادامه برنامه های توسعه سازمان هواشناسی کشور در حوزه پایش و پیش بینی مخاطرات هواشناسی با توجه به وقوع تغییر اقلیم و افزایش مخاطرات، به ویژه در استان قم را تشریح کرد.
وی تاسیس مرکز مطالعات مخاطرات هوا و اقلیم کشور در قم را یکی از اقدامات مهم سازمان هواشناسی کشور برشمرد و گفت: این مرکز تلاش می کند جنبه های ناپیدای مخاطرات و بلایای جوی را آشکار کند و به تدوین نقشه راه مطمئن و علمی برای کاهش اثرات و پیامدهای این پدیده ها کمک کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: سازمان هواشناسی کشور برای تمرکز زدایی خدمات و فعالیت های خود و برخی دلایل فنی، قم را برای تاسیس این مرکز انتخاب کرده است.
تاج بخش مسلمان تصریح کرد: استان قم به دلیل شرایط جغرافیایی و اقلیم خاص همواره تحت تاثیر انواع مخاطرات جوی نظیر سیل، خشکسالی و طوفان های گردوخاک است که ظرفیت خوبی برای مطالعات این حوزه دارد
در این نشست استاندار قم ضمن قدردانی از فعالیت های سازمان هواشناسی در استان، حمایت خود را از توسعه فعالیت های علمی و تحقیقاتی به ویژه در زمینه مخاطرات هواشناسی در استان اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، در این نشست بهزاد لایقی معاون توسعه پیش بینی، فرح محمدی معاون فنی و شبکه دیدبانی، مهدی رهنما رییس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو و حیدری بنی مدیرکل هواشناسی قم حضور داشتند.
انتهای پیام