برای پروژه خود از کدام لوله داربست استفاده کنیم

برای هر پروژه‌ای نیاز به ابزار یا وسایلی است که بتوانند نیازهای پروژه را تامین کرده و امنیت آن را برقرار کنند. به طور مثال استفاده از کلاه و کمربند ایمنی در ساخت ساختمان‌ها ضروری بوده و نبود آن‌ می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را ایجاد کند. یکی از مهمترین قسمت‌های بسیاری از پروژه‌ها که علاوه بر برطرف کردن بسیاری از نیازهای پروژه، امنیت را نیز برقرار می‌کند داربست‌ها هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از صباپروفیل، داربست‌ها سازه‌هایی هستند که انواع مختلفی داشته و از بخش‌های مختلفی نیز تشکیل شده‌اند. در این مقاله علاوه بر معرفی انواع و اجزای داربست‌ها، به ۵ نکته مهم جهت انتخاب مناسب‌ترین لوله داربست برای پروژه‌تان خواهیم پرداخت. پس در ادامه با ما همراه باشید.

داربست چیست؟

داربست‌ها سازه‌هایی موقتی هستند که به منظور ایجاد دسترسی به نقاط غیر قابل دسترس پروژه ساخته می‌شوند. البته این تنها کاربرد داربست‌ها نبوده و گاها از آن‌ها جهت ایجاد تکیه‌گاه برای بخشی از سازه استفاده می‌شود. ساخت داربست نیاز به مهارتی خاص دارد که باید توسط کارشناس مربوط به آن انجام شود. چرا که درصورت ساخته شدن ناایمن آن امکان فروریختن و وارد شدن آسیب‌های جانی و مالی جبران ناپذیری وجود دارد. داربست‌ها از بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شوند که یکی از مهمترین آن‌ها لوله داربست می‌باشد. در ادامه با انواع داربست‌ها و اجزای تشکیل دهنده‌ی آن‌ها آشنا می‌شویم.

انواع داربست

داربست‌ها بسته به نوع استفاده و اجزای آن‌ها به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند که در ادامه با برخی از آن‌ها آشنا می‌شویم:

۱.داربست مثلثی

داربست‌های مثلثی به این صورت هستند که شکل فریمشان سه گوش بوده و به صورت نر و ماده به یکدیگر وصل می‌شوند. این داربست‌ها به سادگی باز و بسته شده و در سه تیپ ۰.۵، ۰.۷۵ و ۱ متری ساخته می‌شوند.

۲.داربست معلق

گاهی امکان اتصال لوله داربست به زمین وجود ندارد و یا شرایط پروژه ایجاب می‌کند تا لوله‌ها روی نما قرار بگیرند. در این مواقع باید از داربست معلق یا دیوار نما استفاده کرد.

۳.داربست چکشی ستاره‌ای

داربست چکشی ستاره‌ای طولی حدود ۰.۵ الی ۳ متر داشته و دارای پایه‌های قائم و مهارهای افقی می‌باشد. باز و بسته کردن این نوع از داربست به نسبت دیگر نمونه‌ها بسیار ساده است.

البته انواع داربست‌ها محدود به این ۳ مورد نبوده و موارد زیادی از آن‌ها مثل داربست چکشی کاسه‌ای و داربست پایه‌دار و ... وجود دارند که شرح آن‌ها در این مختصر نمی‌گنجد.

انتخاب مناسب‌ترین لوله داربست برای پروژه

برای انتخاب لوله داربستی مناسب با اهداف پروژه نیاز است تا علاوه بر توجه به نوع آن موارد دیگری را نیز مورد توجه قرار دهیم. در ادامه با ۵ مورد از آن‌ها آشنا می‌شویم:

۱. انتخاب وزن و ضخامت درست

اولین فاکتور برای انتخاب بهترین لوله داربست برای استفاده در پروژه انتخاب وزن یا ضخامت مناسب می‌باشد. این موضوع به این دلیل اهمیت دارد که اگر ضخامت پایین‌تری از آنچه پروژه به آن نیاز دارد را انتخاب کنیم سازه تضعیف شده و از استحکام آن کاسته می‌شود. این در حالی است که اگر ضخامت بالاتری را نسبت به نیاز پروژه انتخاب کنیم هزینه هنگفتی را متوجه پروژه کرده‌ایم.

۲. انتخاب کارخانه مناسب

کارخانه‌های زیادی وجود دارند که لوله داربست تولید می‌کنند. این که محصول کدامیک از آن‌ها را انتخاب کنیم به دو عامل زیر بستگی دارد:

کارخانه‌ای که محصول استاندارد و با کیفیتی را تولید کند و مورد تایید تولید کننده‌ها باشد.

کارخانه‌ای که به محل تخلیه نزدیک‌تر باشد تا هزینه ارسال کمتری را متحمل شویم.

۳. خرید از مجموعه معتبر

مجموعه‌های مختلفی وجود دارند که فروش لوله داربسی را در کنار خدمات دیگری که دارند انجام می‌دهند. اما مهم است که با مجموعه‌ای کار کنیم که بهترین قیمت و کیفیت را ارائه داده و در مقابل بار ارسالی تضمین دهد. مجموعه صبا پروفیل یکی از مجموعه‌هایی است که خدمات فروش مقاطع فولادی را به بهترین قیمت و کیفیت ارائه داده و در مقابل کیفیت آن پاسخگو می‌باشد.

۴. خرید بست استاندارد

بست‌ها از جمله مهمترین اجزای داربست‌ها هستند که امنیت آن را تضمین می‌کنند. اگر بست‌ها استاندارند نباشند و یا از کیفیت پایینی برخوردار باشند ممکن است باعث از هم پاشیدن داربست و بروز خطرات غیرقابل جبرانی شوند. از این رو نیاز است تا برای پروژه خود بست‌های استانداردی را تهیه کرده و از آن‌ها استفاده کنید.

۵. خرید لوله و بست و تحویل به پیمانکار

با توجه به مواردی که ذکر شد کیفیت لوله داربست از اهمیت بالایی برخوردار است. پس بهتر است در صورت امکان لوله و بست را خودمان خریده و به نصاب یا پیمانکار تحویل دهیم. در این صورت خیالمان از کیفیت قطعات به کار رفته برای ساخت داربست راحت‌تر خواهد بود.

جمع‌بندی

داربست‌ها سازه‌هایی موقت هستند که جهت تکیه‌گاه بودن برای برخی سطوح سازه، یا جهت ایجاد دسترسی به نقاط غیرقابل دسترس پروژه به کار می‌روند. داربست‌ها از اجزای مختلفی مثل لوله سرتاسری، لوله شمعی، لوله قطری و بست‌ها تشکیل شده و به انواع گوناگونی از جمله مثلثی، معلق و چکشی ستاره‌ای تقسیم‌بندی می‌شوند. هر کدام از این لوله داربست‌ها برای کاربرد خاصی مناسب بوده و در انتخاب آن باید دقت شود. اما موارد دیگری مثل انتخاب ضخامت یا وزن، انتخاب کارخانه مناسب، خرید از مجموعه معتبر، خرید بست استاندارد نیز از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشند.

انتهای رپرتاژ آگهی


 

  • چهارشنبه/ ۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402110403406
  • خبرنگار :

برچسب‌ها