تکلیف قانونی برای تبدیل ساختار صندوق‌های پژوهش و فناوری به سهامی خاص

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه صندوق‌های پژوهش و فناوری موظف شدند ساختار حقوقی خود را به سهامی خاص اصلاح کنند، گفت: از حدود ۸ صندوق پژوهش و فناوری که در قالب شرکت مسئولیت محدود فعالیت می‌کردند، ۶ صندوق به سهامی خاص تبدیل شده‌اند و تنها دو صندوق موفق به احراز شرایط لازم نشده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دبیرخانه کارگروه تخصصی صندوق‌های پژوهش و فناوری، دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در حاشیه بیست و هشتمین جلسه کارگروه دائمی شورای فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، گفت: یکی از مهمترین وظایفی که کارگروه شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش بنیان برعهده دارد، صدور مجوز، نظارت و هدایت صندوق‌های پژوهش و فناوری است که براساس قانون شکل می‌گیرند و دبیرخانه تخصصی این کارگروه در صندوق نوآوری و شکوفایی مستقر است و کارهای اجرایی و عملیاتی را برعهده دارد و مرجع تصویب در کارگروه شورای راهبری است.

وی یکی از محورهای ماموریتی کارگروه، را صدور مجوز تاسیس صندوق پژوهش و فناوری دانست و یاداور شد: براین اساس یکی از مهمترین دستورات جلسه اخیر اصلاح دستورالعمل صدور مجوز تاسیس، تبدیل و فعالیت صندوق‌های پژوهش و فناوری بود که به تایید کارگروه رسید که از این پس حداقل سرمایه اولیه برای تشکیل صندوق در شهر تهران از ۱۰۰ میلیارد ریال به ۱۰۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.

خیاطیان محور دیگر فعالیت دبیرخانه تخصصی صندوق‌های پژوهش و فناوری کارگروه شورای راهبری فناوری‌ها را نظارت برشمرد و گفت: برای اعضای کارگروه و دبیرخانه تخصصی، نظارت بر صندوق‌های پژوهش و فناوری بسیار مهم است. در جلسه کارگروه گزارش بسیار خوبی توسط مدیر دبیرخانه تخصصی صندوق‌های پژوهش و فناوری ارائه شد؛ که بر اساس آن صندوق‌های پژوهش و فناوری موظف شدند ساختار حقوقی خود را به سهامی خاص اصلاح کنند. از حدود ۸ صندوق پژوهش و فناوری که در قالب شرکت مسئولیت محدود فعالیت می‌کردند، ۶ صندوق به سهامی خاص تبدیل شده‌اند و تنها دو صندوق موفق به احراز شرایط لازم نشده‌اند که البته آن‌ها نیز در شرف تبدیل هستند و کارگروه مجوز داد که تا پایان سال جاری (۱۴۰۲) این دو صندوق نیز تبدیل وضعیت کنند.

خیاطیان افزود: گزارش دیگری که در این جلسه ارائه شد، بحث تادیه سرمایه اولیه صندوق‌های پژوهش و فناوری طبق اساسنامه و براساس مصوبه کارگروه است. بسیاری از این صندوق‌ها، سرمایه خود را بر اساس آنچه تعهد کرده بودند، تادیه کردند و تنها ۱۰ صندوق موفق به تادیه سرمایه نشدند. در گزارش اعلام شد که هفت صندوق موفق به تادیه سرمایه شدند و به سه صندوق تا پایان سال جاری زمان داده شد که اگر نتوانند سرمایه تعهد ‌شده را تأدیه کنند، دچار تعلیق فعالیت خواهند شد.

دبیر کارگروه تخصصی صندوق‌های پژوهش و فناوری، بحث افزایش سرمایه را دیگر موضوع مطرح در این نشست عنوان کرد و گفت: کارگروه در گذشته مصوبه‌ای داشت که براساس آن حداقل سرمایه صندوق‌های مستقر در استان تهران و نیز شهرهای بزرگ ۱۰ میلیارد تومان، در استان‌های کمتر برخوردار به ۳ میلیارد تومان و در سایر بخش‌ها به ۵ میلیارد تومان بود. که براساس آن معیار ۱۴ صندوق مشمول افزایش سرمایه بودند که ۹ صندوق شرایط لازم را احراز و موفق به انجام این کار شدند و ۵ صندوق باقی‌مانده نیز موظف شدند که این افزایش سرمایه تا پایان سال جاری انجام دهند و درصورت عدم انجام این کار، از ابتدای سال آینده از فعالیت این صندوق‌ها جلوگیری خواهد شد.

خیاطیان یک پایه مهم برای صدور ضمانت‌نامه توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری را سرمایه این صندوق‌ها برشمرد، تصریح کرد: اگر افزایش سرمایه‌ها اتفاق بیفتد، تا حدود ۱۰ برابر امکان افزایش صدور ضمانت‌نامه توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری فراهم خواهد شد که عدد بسیار بزرگی برای زیست‌بوم نوآوری کشور است. معتقدم توانمندی صندوق‌های پژوهش و فناوری و سهامداران این صندوق‌ها بسیار خوب است. توانمند شدن صندوق‌های پژوهش و فناوری قاعدتا برکات زیادی برای اکوسیستم دانش بنیان و فناوری به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۷:۲۲
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1402110403371
  • خبرنگار : 30057