تشدید نظارت‌های بهداشتی بر مساجد مجری مراسم معنوی اعتکاف در مشهد

رئیس گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آستانه برگزاری مراسم معنوی اعتکاف، از تشدید نظارت‌های بهداشتی بر مساجد مجری این سنت دینی و مذهبی خبر داد.

محمد باباخانی با بیان اینکه اعتکاف از سنت‌های ناب اسلامی است که هر ساله در ایام البیض (روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵) رجب انجام می‌شود، اظهار کرد: مدیریت مطلوب برگزاری مراسم، رعایت دستورالعملها  و نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی جهت حفظ و ارتقاء سلامت عمومی که به عنوان یکی از وظایف نظام سلامت می‌باشد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 وی با توصیه به رعایت بهداشت فردی توسط معتکفین و پرهیز از حضور افرادی که دارای علائم بیماری است، خاطرنشان کرد: در مساجد و محیط های مسقف، برقراری تهویه مناسب، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده مناسب از ماسک و اقلام عبادی شخصی توصیه می‌شود.

رئیس گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه توزیع غذا باید در کوتاهترین زمان ( قبل از دو ساعت) پس از طبخ و به شکل گرم و با بسته‌بندی بهداشتی صورت پذیرد، تصریح کرد: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر ۲ ساعت) خودداری شود. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از ۲ ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی‌گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی‌گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

مهندس باباخانی گفت:  از بسته بندی و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف نامناسب و پلاستیکی و فومی جلوگیری شود. استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی بر پایه سلولزی و یا ظروف آلومینیومی دارای مجوزهای ساخت و پروانه بهداشتی ضروری است.

وفا تصریح کرد: از توزیع سبزی و میوه‌های  بدون انجام سالم‌سازی خودداری شود. میوه‌ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شست‌وشو دهید و حتما پوست آنها را جدا کنید. در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی سبزی و میوه الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته‌بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه گفت: تمامی افرادی که مشغول خدمت به معتکفین می باشند به ویژه افرادی که در امر تهیه و توزیع غذا دخالت دارند بایستی ضمن رعایت کامل بهداشت فردی از ماسک و دستکش مناسب به طور مستمر در حین خدمت استفاده نمایند.

 باباخانی گفت: بایستی ظروف زباله درب دار به همراه کیسه زباله در صحن مسجد و سرویس بهداشتی و وضوخانه و آبدارخانه در دسترس مردم به تعداد کافی قرار گیرد و نظافت، شست‌وشو و گندزدایی روزانه با مواد گندزدای مناسب انجام شود همچنین وجود مایع صابون در سرویس های بهداشتی و وضوخانه مساجد برای تمام سکوهای شستشو الزامی است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402110403064
  • خبرنگار : 50071