محمد باباخانی امروز سهشنبه، ۳ بهمنماه در نشست خبری اطلاعرسانی پویش ملی سلامت و تغذیه سالم اظهار کرد: بازرسان سلامت محیط نظارت کامل را بر نمکها و لبنیاتهای تولیدی و همچنین میزان نمک استفاده شده از محصولات تولیدی دارند و با افراد متخلف در این خصوص طبق قانون برخورد میشود.
وی تصریح کرد: یکی از نظارتهای ویژه ما در بحث نمک از نانواییها بوده و و بعضی از نانواییها به دلیل نداشتن آرد خوب و یا به نتیجه رسیدن زودتر خمیر، نمک بیشتری استفاده میکنند.
باباخانی افزود: بر اساس بررسیهایی که در سطح دانشگاه داشتیم؛ میزان نمک حدود ۷۵ درصد نانهایی که مصرف میکنیم در حد استاندارد بوده و تنها در ۲۵ درصد نانها، میزان نمک بیشتر از حد مجاز و استاندارد است که در این زمینه با متخلفان برخورد قانونی شده است.
وی عنوان کرد: یشترین انطباق با استاندارد میزان نمک مربوط به نان سنگک بوده و حدود ۹۰ درصد نانهای سنگک نمک استانداردی دارند. همچنین، کمترین انطباق با میزان استاندارد نمک نیز مربوط به نان تافتون و به میزان ۴۲ درصد است.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ما نظارت کامل و مستمری بر رستورانها، آشپزخانهها، کارخانجات و واحدهای صنفی را در بحث میزان و نوع نمک مصرفی داریم، تاکید کرد: در بازرسیهای صورت گرفته بارها تاکید کردهایم که مصرف سنگ نمک و نمک فله ممنوع بوده و فقط باید نمک یددار بستهبندی شده باشد و با کسانی که از نمکی به جز موارد اشاره شده استفاده کنند، طبق قانون برخورد میشود. ضمن اینکه نظارت بر واحدهای صنعتی توسط معاونت غذاودارو صورت میپذیرد.
وی یادآور شد: در زمینه مصرف نمک، یکی از مواردی که توسط همکاران ما بررسی میشود، نوع نمک مصرفی است که در واحدهای صنفی به طور کلی عرضه و استفاده از نمک غیر بستهبندی شده به هیچ عنوان مجاز نیست و تنها این واحدها باید از نمکهای بستهبندی شده توسط کارخانجات مجاز دارای پروانه بهداشتی استفاده کنند.
باباخانی در پاسخ به این سوال که آیا بر نمکهایی که به همراه کود برای مزارع کشاورزی استفاده میشود نیز نظارتی وجود دارد، خاطرنشان کرد: نمک غیر تصفیه شده به هر شکلی که وارد زنجیره غذایی شود میتواند حاوی انواع املاح غیر مجاز از جمله فلزات سنگین باشد که این فلزات سنگین به راحتی میتوانند با آب ترکیب شده و از طریق خاک جذب گیاه شوند، بنابراین یکی از برنامههایی که در حوزه معاونت غذا و دارو دانشگاه در حال انجام است و جهاد کشاورزی نیز متولی این امر است، بحث رصد تولیدات کشاورزی است که باید این محصولات آزمایش شده و از جهت ترکیبات فلزات سنگین رصد شود.
وی با بیان اینکه کنترل حوزه صنفی بر عهده معاونت بهداشت است، افزود: در سطح تحت پوشش دانشگاه ۴۵۴ واحد تولیدی لبنیات و ۱۰۱۱ فروشگاه لبنیات در سطح دانشگاه داریم که لبنیات سنتی و در کنار آن لبنیات صنعتی را عرضه میکنند و به طور مستمر از این واحدها نمونهبرداری شده و مشخصات محصولاتشان را با استاندارد تطبیق میدهیم و چنانچه مشکلی داشته باشند با آنها برخورد میشود.
باباخانی اضافه کرد: همچنین باید بگوییم که در محصولات سنتی عرضه شیر خام ممنوع است و کنترل و نظارت عرضه فراورده خام دامی از جمله شیر بر عهده دامپزشکی است. اجازه تولید ماست، پنیر، سرشیر و دیگر محصولات لبنی داده شده است، اما نظارت ویژه در بحث عرضه لبنیات بهداشتی داریم.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: ۸۶ هزار و ۳۱۶ واحد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۴۰ هزار و ۶۶۹ بازدید از آنها انجام شده و ۴۰ هزار و ۸۵۹ مورد اخطار، ۵۳۰۸ ارجاع به مرجع قضایی و ۲۰۲ مورد نیز پلمب شدهاند.
انتهای پیام