دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور:

۱۰ میلیون نفر عضو کتابخانه‌های عمومی هستند/ بیش از ۵۰ کتابخانه سیار در کشور فعال است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: ۱۰ میلیون نفر عضو کتابخانه‌های عمومی هستند.

مهدی رمضانی امروز، سوم بهمن در جمع خبرنگاران بیان کرد: مهم‌ترین نکته‌ای که در دولت سیزدهم در سطوح عالی در حال پیگیری است این است که از فرصت کتابخانه‌های عمومی در کشور نهایت استفاده شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه نگاه سنتی به استفاده از کتابخانه‌های عمومی تغییر کرده و شبکه کتابخانه‌ای کشور در دنیا پیشرو است‌، افزود: در حال حاضر در بین ۲۰ کشور برتر جهان و ۵ کشور برتر آسیا قرار داریم و کشور اول منطقه غرب آسیا در حوزه کتابخانه های عمومی محسوب می شویم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳ هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی با امکان ارائه ۶۰ خدمت در کشور وجود دارد، افزود: کتابخانه مرکزی خرم‌آباد نیز از حیث تعریف خدمات جز کتابخانه‌های نوین است که بیش از ۴۰ خدمت ارائه می دهد.

رمضانی با بیان اینکه کتابخانه، دسترسی به کتاب را آسان‌تر می‌کند، گفت: فضاهای حمایتی‌مان از سمت مصرف به معنی خرید کتاب به سمت فضاهای مشارکتی و حمایت در مصرف به معنی حمایت از منابع کتابخانه‌ای رفته است.

وی با تاکید بر دسترسی عادلانه و توجه به همه نقاط کشور گفت: تلاش کردیم توسعه شبکه کتابخانه‌ای تنها در پایتخت و مراکز استان‌ها نباشد و اگر کتابخانه روستایی نیز افتتاح می‌شود نگاه جدید بسته به امکانات و اقتضائات به آن وجود داشته باشد.

رمضانی با اشاره به اینکه کتابخانه‌های سیار جزو مجموعه‌هایی هستند که خدمت را به سمت خدمت‌گیرنده می‌برند، افزود: از ابتدای دولت تا کنون بیش از ۵۰ درصد افزایش ناوگان را داشتیم و در حال حاضر بیش از ۵۰ کتابخانه سیار در کشور فعال است؛ اما لرستان فاقد این ظرفیت بوده و تلاش خواهیم کرد کتابخانه سیار در این استان نیز راه‌اندازی شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اهتمام دولت در گسترش کتابخانه‌های سیار گفت: امیدواریم با دستور رئیس محترم جمهور و وزیر صمت و پیگیری‌های وزیر ارشاد در گام اول تا قبل از پایان دولت بیش از ۲۰۰ کتابخانه سیار در کشور داشته باشیم.

رمضانی با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به دنبال توسعه و تعریف خدمت جدید است، افزود: این امر به منظور تقویت حضور مردم در کتابخانه‌ها صورت می‌گیرد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه اخیراً با همکاری کمیته امداد برای راه‌اندازی مرکز مشاوره در کتابخانه های عمومی توافق کرده‌ایم افزود: دو مورد در هفته جاری در کرمان و البرز به بهره برداری رسید. این کلینیک‌ها با هدف کاهش هزینه های مشاوره و افزایش دسترسی مردم، راه‌اندازی می شود.

رمضانی با اشاره به اینکه در بحث اشتغال به کسب و کارهای کوچک و خانگی ورود کرده‌ایم و در این باره همایشی بین‌المللی مهر ماه در مشهد برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون نفر از مردم ایران، عضو کتابخانه های عمومی هستند، افزود: از این تعداد نزدیک به ۳ میلیون نفر، عضو فعال محسوب می شوند که ۶۰ درصد از آنها را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند و و از ۴۰ درصد باقی‌مانده ۶۰ درصد را زنان خانه‌دار تشکیل می‌دهند.

رمضانی با بیان اینکه راهکار حل مساله کتاب و کتابخوانی در کشور توجه به کودک و نوجوان است، افزود: در کتابخانه‌ها این مهم به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی گفت: اتصال کتابخانه‌ها به مدارس و ایجاد زنگ مطالعه و آموزش مهارت‌های کتابخوانی، اتصال کتاب‌های درسی به مطالعه آزاد از جمله اقداماتی است که در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان صورت گرفته است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه روزانه حدود ۱۲۰ هزار، ماهانه بیش از ۳ میلیون و سالانه بیش از ۳۰ میلیون امانت کتاب در کتابخانه ها ثبت می شود، افزود: رده‌های موضوعی پرفروش در بازار نشر از جمله رده کودک و نوجوان، رمان و داستان، ادبیات و… همان رده‌های پرامانت در کتابخانه‌های عمومی هستند که تامین منابع نیز بر اساس همین اولویت انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه باشگاه مخاطبان نهاد در سال آینده ایجاد خواهد شد و خدمات نهاد کتابخانه‌ها بر روی این سکو تعریف خواهد شد، افزود: طرح عضویت سراسری براساس کد ملی افراد اجرا خواهد شد که بر این اساس مخاطبان عضو مخزن کتابخانه می‌شوند و بر اساس تعریف خدمات، درجه کتابخانه شکل خواهد گرفت. ‌

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۰:۰۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402110302547
  • خبرنگار : 50176