دکتر علی ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا، به افزایش مصرف بوتاکس اشاره کرد و گفت: بوتاکس در اوایل صرفا کاربرد زیبایی داشت، اما در حاضر کاربردهای درمانی گسترده ای حتی در کودکان پیدا کرده است.
وی افزود: در حال حاضر از این داور برای درمان مشکل جمع شدن عضلات در کودکان مبتلا به CP یا همان فلج مغزی استفاده می شود. عمدتا دست یا انگشتان این کودکان جمع شده و برای اینکه عضله از این جمع شدگی خارج شود بوتاکس به آن تزریق می کنند.
وی افزود: در ارولوژی هم هم برای برخی کودکان که مثانه نوروژنیک داشته و مشکلات اداری دارند، بوتاکس داخل مثانه تزریق شده و از این طریق این مشکلات مرتفع می شود.
ابراهیمی گفت: همچنین امروزه از بوتاکس برای کاهش اشتها و کاهش وزن هم استفاده می شود و این دارو داخل معده تزریق می شود.
این متخصص پوست و مو به کاربردهای دیگر بوتاکس در درمان میگرن و دردهای زونا اشاره و تصریح کرد: درحال حاضر افرادی که میگرن شدید دارند در همان نقطه که درد بیشتری احساس می کنند بوتاکس تزریق شده و درد آنها را به مدت پنج تا شش ماه بهبود می دهد. همچین از این دارو در زمینه کاهش دردهای طولانی مدت زونا در برخی افراد استفاده می شود.
ابراهیمی در ادامه در خصوص محدودیت های سنی استفاده از بوتاکس گفت: با توجه به کاربردهای درمانی که بوتاکس پیدا کرده، سن مصرف آن هم پایین آمده و از این دارو در درمان کودکان استفاده می شود، اما اگر قرار بر استفاده از این دارو در زمینه زیبایی باشد، تنها برای افراد ۱۸ سال به بالا توصیه می شود.
وی با بیان اینکه اهمیت استفاده از بوتاکس برای پیشگیری از چین و چروک، گفت: در زمینه زیبایی، افراد در سنین بالاتر برای رفع چین و چروک از بوتاکس استفاده می کنند، درحالیکه استفاده از بوتاکس برای پیشگیری از بروز چین وچروک موثرتر است و افراد باید زمانی که چین و چروک ندارند از آن درجهت پیشگیری از بروز چین و چروک استفاده کنند.
ابراهیمی در خصوص نواحی تزریق بوتاکس در زمینه زیبایی صورت گفت: بوتاکس عمدتا در قسمت پیشانی، اطراف چشم و حتی نوک بینی استفاده می شود. البته در خصوص اطراف چشم بسیار باید مراقب بود که حداقل فاصله ۱.۵ سانتی متری محل تزریق با چشم حفظ شود.
ابراهیمی گفت: همچنین استفاده از بوتاکس در اطراف لب چندان توصیه نمی شود، چرا که ممکن است روی حرکات لب اثر بگذارد، هرچند این اثر موقتی است.
وی افزود: تزریق بوتاکس در نواحی بسیار نزدیک به چشم یا اطراف لب می تواند مشکل ساز شود و از طرفی تزریق نامناسب آن می تواند حالت پیشانی و چهره افراد را تغییر دهد. هرچند این تغییرات گذراست، اما چهره فرد را برای مدتی دستخوش تغییر می کند.
این متخصص پوست و مو زمان اثرگذاری بوتاکس را در افراد مختلف متفاوت دانسته و بین چهار تا پنج ماه عنوان کرد و افزود: در افراد ورزشکار و افرادی که تحرک بسیار دارند، اثرات بوتاکس زودتر از بین می رود.
وی با بیان اینکه اثرات بوتاکس از زمان تزریق آن به تدریج از بین می رود، گفت: روند کاهش اثرات بوتاکس تدریجی است و در نهایت پس از حدود پنج ماه بطور کامل ازبین می رود و تزریق باید مجددا انجام شده تا از بروز چین و چروک ها پیشگیری شود.
ابراهیمی گفت: با توجه به این مشکلات توصیه اکید این است که تزریق بوتاکس توسط پزشکان متخصص انجام شود.
این متخصص پوست و مو در خصوص عوارض تزریق بوتاکس هم گفت: بوتاکس سمی است که رقیق شده و عوارض آن بسیار کم است، اما از آنجا که هیچ دارویی بی عارضه نیست، بوتاکس هم از این قاعد مستثنی نیست.
ابراهیمی گفت: افتادگی پلک یکی از عوارض بوتاکس است که البته موقتی بوده و با ازبین رفتن اثرات بوتاکس از بین می رود.
انتهای پیام