تهیه‌کننده نمایش «تروما»:

شخصیت حاج قاسم را به دور از شعارزدگی معرفی می‌کنیم

حمید نیلی، تهیه‌کننده نمایش «تروما» گفت: این اثر فارغ از هرنوع شعار و تحمیل فکر و اندیشه‌ای در حال معرفی شخصیت حاج قاسم سلیمانی است.

به گزارش ایسنا، حمید نیلی، تهیه‌کننده نمایش «تروما» که با کارگردانی احمد سلیمانی در جشنواره تئاتر فجر اجرا دارد، با اشاره به محتوای این نمایش توضیح داد: در سراسر دنیا، فارغ از هر نگاه، آیین و رویکردی، قهرمانان برای مردم جامعه‌شان مهم هستند. زمانی که نام قهرمان به فردی اطلاق می‌شود، مورد احترام تمامی افراد جامعه از کوچک و بزرگ تا پیر و جوان قرار می‌گیرد. باید درک کنیم که حاج قاسم سلیمانی، امنیت را برای کشور به ارمغان آورد. اگر او نبود اتفاقات بدی برای کشور می‌افتاد. این شخصیت خارج از فضای کشور به فکر امنیت مردم این خاک بوده است و بر گردن تک تک ما حق دارد.

نیلی افزود: این اثر خارج از هرنوع شعار و تحمیل فکر و اندیشه‌ای در حال معرفی شخصیت این سردار است. ما سعی کردیم بیش از هرچیز به قوی بودن جنبه‌های دراماتیک و نمایشی کار توجه کردیم.

وی خاطرنشان کرد: با افتخار می‌گوییم که درباره شخصیت حاج قاسم سلیمانی دست به تولید نمایش زدیم و باید بیش از این به برای قهرمانان کشور ارزش قائل باشیم.‌ ما قهرمان کم نداریم؛ از میرزا کوچک‌خان جنگلی تا رئیسعلی دلواری، از ستارخان و باقرخان گرفته تا کلنل محمدتقی‌خان پسیان و شهدای هشت سال دفاع مقدس و عزیزانی چون حاج ابراهیم همت. قهرمانانی که جان‌شان را کف دست گذاشتند و برای حفظ این خاک جنگیدند. ما در تک تک استان‌های کشور قهرمانانی داریم که جای خالی‌شان در عرصه تولیدات نمایشی خالی است و هنرمندان در انجمن‌های نمایش هر استان باید به تولید اثر درباره آن‌ها اقدام کنند.

نیلی با اشاره به حضور نسل جدیدی که جنگ را ندیده است، تاکید کرد: نسل جوان ما جنگ را درک نکرده و چیزی از قهرمانان آن نشنیده است. این ما هستیم که باید به آن‌ها بگوییم که بهترین‌ جوانان این خاک برای حفاظت و پاسداشت این سرزمین جان‌ دادند. من خدا را شاکرم که درباره شخصیتی کار کرده‌ام که نه تنها در داخل کشور که در خارج از کشور هم آوازه رشادتش زبانزد عام و خاص است.

وی درباره حضور تهیه‌کننده در تئاتر نیز گفت: عرصه تهیه‌کنندگی تئاتر را می‌توان از دو منظر مورد توجه قرار داد. برخی از عزیزان تهیه‌کننده، اواسط کار به پروژه اضافه می‌شوند. در واقع زمانی که کار انجام شده و با یک کار آماده روبرو هستند.

این تهیه‌کننده ادامه داد: تعداد دیگری از تهیه‌کنندگان نیز از نقطه آغازین در کنار کار حضور دارند. من به عنوان کسی که سالیان سال در این عرصه فعالیت دارم، سعی می‌کنم از نقطه شروع اثر با گروه همراه باشم. برای پروژه «تروما» نیز از همان آغاز طرح و ایده تا نگارش متن با گروه همراه شدم و پا به پای تولید اثر در کنار دوستان بودم.

نیلی با تاکید بر اهمیت کار گروهی اضافه کرد: قطعا کار گروهی و همفکری جمعی به قوام و ثبات کار کمک می‌کند اما همواره آخرین فردی که باید نتیجه‌گیری نهایی را داشته باشد، کارگردان است اما نگاه‌های مختلف به اجرا می‌تواند کم و کاستی‌های نمایش را کم کند.

او افزود: در پروژه «تروما» مبنا بر رفاقت و همدلی بود و زمانی که گروه اصل کار خود را بر رفاقت بگذارد و اعضای گروه کار را از خودشان بدانند و نکات و دغدغه‌های‌شان را مطرح کنند، قطعا در اجرای نهایی ثمربخش خواهد بود. این رفاقت در اوج کار و تک تک لحظات آن به کامل‌تر شدن فضای هنری اثر کمک خواهد کرد و مخاطبان نیز ارتباط بهتری با این اثر هنری برقرار می‌کنند.
نمایش «تروما» به عنوان یکی از اثار شرکت‌کننده در چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر، روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (سوم و چهارم بهمن) و جمعه و شنبه (ششم و هفتم بهمن) ساعت ۱۹ در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.  

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1402110302183
  • خبرنگار : 71342