عامل افول امریکا!

معروف است که آریل شارون معروف به قصاب صبرا و شتیلا و از مهم‌ترین رهبران پیشین این رژیم در جایی گفته بود: «رژیم صهیونیستی ناو هواپیمابر امریکا در منطقه است و با توجه به اینکه امریکا برای ناوهای هواپیمابر خود میلیاردها دلار هزینه می‌کند، باید برای این رژیم نیز هزینه زیادی پرداخت کند.» ناوی که امروز و بعد از طوفان‌الاقصی سوراخ‌هایی عمیقی در بدنه آن ایجاد شده که علاوه بر آشکار شدن نزدیکی پایان اسرائیل، پایان ابرقدرتی امریکا را نیز نوید می‌دهد.

به گزارش ایسنا، حمیدرضاشاه‌نظری در یادداشتی نوشت:

راهبردهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی از ابتدای تأسیس و از همان دوره بن‌گوریون بنیانگذار و اولین نخست‌وزیر آن (از ۱۹۴۸)، همواره بر سه اصل استوار بوده است:

۱- بیرون بردن جنگ از سرزمین‌های اشغالی به کشورهای همجوار

۲- عملیات برق‌آسا علیه اهداف دشمن و پیروزی در ضربه اول و در کمترین زمان و

۳- استفاده از اصل غافلگیری برای تحمیل شکست به دشمن.

این راهبردها در جنگ‌های ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ به وضوح اعمال شد و توانست مصر و سوریه را با اشغال صحرای سینا و بلندی‌های جولان به انفعال واداشته و مسئله سرزمین‌های اشغال شده آنان به جای فلسطین را در اولویت این کشورها قرار دهد و کم‌کم کشوری، چون مصر را به وادی سازش در کمپ دیوید بکشاند.
موفقیت‌های راهبردهای اتخاذ شده و توانایی رژیم صهیونیستی در پیشبرد اهداف خود که البته با حمایت‌های کامل انگلیس و امریکا همواره محقق شده سبب شد که این رژیم در افسانه‌سازی‌هایی، چون شکست‌ناپذیر بودن ارتش خود موفق شده و یک هیمنه پوشالین در برخی اذهان به وجود آورد. در سال‌های اخیر نیز یک راهبرد سیاسی مهم و اثرگذار به راهبردهای اصلی این رژیم افزوده شد. راهبرد عادی‌سازی روابط با کشورهای عرب و مسلمان و نابودی آنچه به عنوان باقیمانده سرزمین و ملتی به نام فلسطین در غزه و کرانه باختری وجود دارد.

عملیات طوفان‌الاقصی در ۷ اکتبر و اقدامات بعدی جبهه مقاومت، هر چهار راهبرد اشاره شده را در مدت زمان کوتاهی دود کرد و به آسمان فرستاد. این عملیات به اعتراف خود صهیونیست‌ها و صاحب‌نظران بین‌المللی یک عملیات برق‌آسا مبتنی بر شدیدترین غافلگیری بود که جنگ را به همه سرزمین‌های اشغالی کشاند و با متوقف کردن روند عادی‌سازی، مسئله فلسطین را به مسئله اول جهان تبدیل و افکار عمومی جهانی را با خود همراه کرد.

ضربه‌ای که رژیم صهیونیستی از این عملیات متحمل شد به گونه‌ای سهمگین بود که سبب شد سران این رژیم نامشروع، اهداف بلندپروازانه اعلامی، چون نابود کردن مقاومت فلسطین و اعمالی، چون کوچ دادن ساکنان غزه به صحرای سینا و سایر کشورها را مدنظر قرار دهند ولی امروز نه تنها به این اهداف نرسیده‌اند بلکه حتی از آزادی اسرای خود ناتوان بوده و موفق نشده‌اند حتی یکی از مقامات بلندپایه مقاومت در غزه را دستگیر کرده یا به شهادت برسانند. در کنار اینکه صدها دستگاه تانک و خودروهای نظامی را از دست داده‌اند و آمار تلفات و زخمی‌های آنان در نبرد نابرابر در غزه بسیار قابل توجه است.

همچنین هر روز شهرک‌ها و شهرهای زیادی از آنان آماج راکت‌ها و موشک‌های مقاومت نه تنها از سمت غزه بلکه از سمت یمن، لبنان، عراق و سوریه بوده و اقتصادش به علت اقدامات یمن در تنگه باب‌المندب و موشک‌باران بندر ایلات ضربات سختی خورده است. در عرصه جهانی نیز با انجام جنایات گسترده علیه کودکان، زنان و غیرنظامیان، افکار عمومی جهان علیه این رژیم بسیج شده و حتی بسیاری از مردم غربی و امریکایی و حتی برخی سیاستمداران آنان خواستار تجدیدنظر غرب در حمایت بی‌چون و چرا از این رژیم شده‌اند.

جامعه اسرائیل تا پیش از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی درگیر کشمکش‌های درونی و جدال‌های سیاسی گسترده بود و وضعیت متزلزلی داشت، با این حال در تاریخ منحوس این رژیم موقت، هیچ‌گاه وضعیت این‌قدر تیره و تار نبوده و آینده اینقدر ترسناک نبود. ورای شکست‌های نظامی و امنیتی متحمل شده توسط این رژیم و پایان «اسطوره ارتش شکست‌ناپذیر»، بزرگ‌ترین ضربه‌ای را که بر پیکره رژیم صهیونیستی در پی تحولات پس از ۷ اکتبر فرود آمد می‌توان به چالش کشیده شدن «اسطوره سرزمین وعده داده شده» و ترسیم «تصویر فروپاشی» این رژیم دانست. امروز آینده تاریک و احساس عدم امنیت بزرگ‌ترین چالش این رژیم است که کم‌ترین نتیجه آن، تشدید مهاجرت معکوس و تضعیف جایگاه این رژیم در میان کشورها و خارج شدنش از معادلات راهبردی منطقه‌ای و جهانی است.
امروز بازدارندگی رژیم صهیونیستی ضربه‌ای اساسی خورده است و اقدامات جنون‌آمیز این رژیم در قتل‌عام سفاکانه مردم مظلوم غزه برای بازیابی این بازدارندگی و پشیمان کردن هر طرف دیگر برای انجام اقدامات مشابه علیه این رژیم در آینده است و از طرف دیگر اقدامات تروریستی این رژیم در سوریه و لبنان، علیه محور مقاومت و ایران و تلاش برای کشاندن مستقیم ایران به معرکه جنگ با هدف تغییر زمین جنگ از سرزمین‌های اشغالی به سرزمین‌های مجاور و وارد کردن امریکا و ناتو به جنگ با محور مقاومت است و به همین دلیل نیز در حال تحریک و تشویق این کشورها برای درگیری گسترده در یمن و لبنان هستند. رژیم صهیونیستی به دنبال بازیابی راهبردهای خود است و می‌خواهد هم جنگ را از سرزمین‌های اشغالی دور کند و هم معادله بازدارندگی و برتری قدرت نظامی خود را با هزینه کردن از جیب امریکا و دیگران مجدداً برقرار کند.
این رژیم مشکلات بسیار زیادی در درون خود دارد که فعلاً با تداوم جنگ در غزه تلاش می‌کند بر آن‌ها سرپوش بگذارد. مشکلاتی که به محض پایان این جنگ، خود را نشان می‌دهد و زوال جامعه اسرائیل را بیشتر از همیشه نشان خواهد داد. رژیم صهیونیستی در ۷ اکتبر شکستی غیرقابل ترمیم خورد و هیچ‌گاه وضعیت این رژیم به ماقبل آن برنخواهد گشت. معروف است که آریل شارون معروف به قصاب صبرا و شتیلا و از مهم‌ترین رهبران پیشین این رژیم در جایی گفته بود: «رژیم صهیونیستی ناو هواپیمابر امریکا در منطقه است و با توجه به اینکه امریکا برای ناوهای هواپیمابر خود میلیاردها دلار هزینه می‌کند، باید برای این رژیم نیز هزینه زیادی پرداخت کند.» ناوی که امروز و بعد از طوفان‌الاقصی سوراخ‌هایی عمیقی در بدنه آن ایجاد شده که علاوه بر آشکار شدن نزدیکی پایان اسرائیل، پایان ابرقدرتی امریکا را نیز نوید می‌دهد.

منبع:جوان

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1402110301992
  • خبرنگار :