ضرورت ارزیابی شنوایی کودکان بیش فعال

یک متخصص شنوایی با اشاره به نقش مشکلات شنوایی در یادگیری کودکان با نقص توجه و بیش فعالی گفت: از زیر مجموعه‌های اصلی اختلالات یادگیری در کودکان، بیش فعالی و نقص توجه است که می‌تواند با مشکلات شنوایی همراه بوده و به صورت مشکل در پردازش مرکزی شنوایی اتفاق بیافتد.

شهرزاد اکبری زاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: کودکی که دچار نقص توجه و بیش فعالی است، ممکن است که صدا را به طور طبیعی بشنود و در مسیر شنیداری نقصی در انتقال صدا تا مغز او وجود نداشته باشد ولی در پردازش اطلاعات صوتی دچار مشکل باشد. به خاطر اینکه نمی‌تواند تمرکز و توجه داشته باشد، به راحتی در کلاس درس دچار حواس پرتی می‌شود. لذا این کودک قادر نیست که الگوی صوتی را دنبال کند. به همین علت کودکانی که با علامت بیش فعالی شناخته می‌شوند، حتماً باید از لحاظ پردازش مرکزی شنوایی و آزمون‌هایی که برای تشخیص آن وجود دارد، مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرند.

وی درباره اهمیت حس شنوایی افزود: از طریق شنیدن برای کودک امکان تکلم و ذخیره لغات فراهم می‌شود. نوزادی که به دنیا می‌آید پس از یک سال توجه و شنیدن کلمات قادر خواهد بود که اولین کلمه خود را تولید کرده و ارتباط برقرار کند. به واسطه کسب این مهارت‌ها در محیط اجتماعی خود رشد کرده و بر آموخته‌های خود اضافه می‌کند.

اکبری زاده گفت: با توجه به اهمیت این حس، برای پیشگیری از کم شنوایی سرمایه‌گذاری‌های بزرگ درمانی انجام شده تا کم شنوایی در زودترین زمانی ممکن شناسایی شده و مداخله‌های لازم در خصوص بهبود یا درمان آن از بدو تولد تا کهنسالی صورت گیرد.

غربالگری شنوایی نوزادان را به موقع انجام دهید

وی اظهار کرد: برای این منظور غربالگری شنوایی نوزادان در بدو تولد و پس از آن اهمیت ویژه‌ای دارد. تمامی نوزادان پس از تولد و ‌پیش از اینکه از بیمارستان ترخیص شوند، در قالب برنامه ملی غربالگری سیستم شنوایی شان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و خانواده‌ها هم باید این آگاهی را داشته باشند در این مرحله آیا ارزیابی انجام شده یا خیر و اگر مورد ارزیابی قرار گرفته، از نتیجه و مراحل بعدی آن مطلع شوند تا در صورت نیاز به بررسی بیشتر، مراجعات و پیگیری‌های بعدی طبق پروتکلی که در سیستم درمانی وجود دارد برای آن نوزاد اتفاق بیافتد.

اکبری زاده اظهار کرد: اگر به هر دلیلی ارزیابی سیستم شنوایی نوزاد در بیمارستان انجام نشود، والدین باید بدانند که نهایتا تا یک ماهگی نوزاد حتما باید یک غربالگری سیستم شنوایی انجام شود و به هیچ عنوان نباید این زمان را به تاخیر انداخت.

 وی ادامه داد: سیستم شنوایی ما هیچ وقت خاموشی ندارد، حتی ما وقتی که در خواب عمیق هم، سیستم شنوایی فعال است. به خاطر همین با صدای ساعت یا هر صدای دیگری بیدار می‌شویم، این سیستم شنوایی است که ما را از خطرهای محیط پیرامون آگاه کرده و نقش مهمی در حفظ حیات و تعاملات اجتماعی دارد.

این متخصص شنوایی ادامه داد: حس شنوایی ارتباط مستقیم و موثری با سلامت مغز دارد، وقتی که ما می‌شنویم در واقع مغز به صورت فعال و درگیر باقی می‌ماند. به همین علت وقتی نقصی در سیستم شنوایی اتفاق می‌افتد، سلامت و عملکرد کلی مغز به طور مشخص و مستقیم تحت تاثیر قرار خواهد کرد و کمتر به حفظ و ذخیره اطلاعات متمرکز می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402110301784
  • خبرنگار : 50622

برچسب‌ها