سردار موحد در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری استان قم، اظهار کرد: حضرت علی(ع) میفرمایند: العلم سلطان، یعنی علم قدرت ایجاد میکند. به همین دلیل اولین بحثی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مطرح فرمودند راجع مباحث علمی و دانشی است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی پارک و علم و فناوری، وی افزود: اگرچه بیشترین حجم تحریمها متوجه حوزههای نظامی است اما چون از ظرفیت جوانها و شرکتهای دانشبنیان استفاده کردیم موفق بودیم که پهپادهای نظامی و ماهوارهبر قائم نمونه بارز آن است.
موحد مشکلات امروز کشور در موضوعات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را ناشی از غفلت نهادهای متولی در استفاده از همافزایی ظرفیتها در حوزه فناوری در علوم انسانی دانست و گفت: به نظرم برای استفاده از ظرفیت واحدهای فناور و دانشبنیان استان برای حل این مشکلات باید با محوریت استانداری یک قرارگاه ویژه راهاندازی و مسئولیت دبیرخانه آن نیز به پارک علم و فناوری واگذار شود.
فرمانده سپاه امام علی بنابیطالب(ع) با تاکید بر لزوم تقویت ارتباط پارک علم و فناوری و زیرمجموعههای سپاه استان، اضافه کرد: اگر پارک علم و فناوری راوی علم و پیشرفت داشته باشد میتوان در جمع بسیجیان اعم از دانشآموزان، دانشجویان، طلاب، اساتید و مهندسین به تبیین ظرفیتها و دستاوردهای استانی و ملی در حوزههای فناوری و نوآوری بپردازد.
وی تصریح کرد: با توجه به ارتباط خوبی که بسیج مهندسین سپاه علی ابن ابیطالب(ع) با صنایع استان دارند میتوان از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای حل مشکلات و رفع نیازهای آنها استفاده کرد.
مدل تسهیلگری دولت در پارکهای علم و فناوری موفق بوده است
خیرالله رهسپارفرد نیز در ابتدای این جلسه ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت زیستبوم فناوری و نوآوری استان اظهار کرد: برای حمایت بهتر از شرکتهای فناور و دانشبنیان مدل حکمرانی ما باید از تصدیگری به تسهیلگری تغییر پیدا کند.
رئیس پارک علم و فناوری قم تصریح کرد: برای تحقق این موضوع دولت باید از یکسو با ریلگذاری، فضای همافزایی نهادها و دستگاههای اجرایی را فراهم آورد و از سوی دیگر بر آموزش، مهارتافزایی و توانمندسازی افراد و نیروی انسانی متخصص متمرکز شود.
وی بیان کرد: در چرخه ارتباط صنعت با دانشگاه، پارکهای علم و فناوری در توانمندسازی دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی وارد شده به کسب و کارهای دانشبنیان به شکل قابل ملاحظهای نقشآفرینی دارند؛ بر این اساس باید پارکهای علم و فناوری را حلقه میانی بخش خصوصی و حاکمیت دانست.
وی در پایان تاکید کرد: به نظر میرسد الگوی تسهیلگری در حکمرانی در پارکها نتیجه داده است و با تقویت بیشتر آن میتوان منویات مقام معظم رهبری در توسعه حمایتها از دانشبنیانها را محقق کرد.
انتهای پیام