آغاز پویش ملی تغذیه سالم در استان یزد

رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: در راستای افزایش سواد و آگاهی تغذیه ای عموم جامعه، پویش ملی تغذیه سالم از یکم تا ۱۵ بهمن ماه اجرا می شود.

دکتر «یوسف نقیایی» با اعلام این خبر افزود: این پویش با هدف اطلاع رسانی و ارتقای دانش آحاد جامعه در خصوص مصرف نمک تصفیه شده ید دار، شیر و لبنیات انجام می شود.

وی اظهار کرد: پویش تغذیه سالم با شعار «انتخاب همه؛ نمک کم اما تصفیه شده ید دار» برای هفته اول و «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برای هفته دوم در سراسر کشور آغاز شده است.

وی خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت ظرف ۲۰ سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمک های خوراکی را درپیش گرفته و در حال حاضر کلیه کارخانجات تولید کننده موظفند ید را به میزان توصیه شده به نمک های خوراکی اضافه کنند.

نقیایی تصریح کرد: استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی که وابسته به این ریز مغذی است، می باشد و نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر ، ناهنجاری های مادرزادی ، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است.

به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا یزد، نقیایی همچنین ادامه داد: نمک های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین شامل سرب و آرسنیک (عوامل ایجادکننده سرطان) و ناخالصی های محلول مانند گچ است؛ ضمن اینکه این فلزات به دلیل سفید بودن غیر قابل جداسازی است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402110201521
  • خبرنگار : 50214