هادی بابایی امروز ۲ بهمن ماه در حاشیه بازدید از دفتر خبرگزاری ایسنا منطقه گیلان، با اشاره به مأموریتهای اداره کل دامپزشکی، اظهار کرد: این اداره کل بر اساس وظایف حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور در بعد نظارت بهداشتی فرآورده های خام دامی فعالیت میکند.
وی ارتقاء سلامت و بهداشت دام را یکی از وظایف اداره کل دامپزشکی در راستای حفظ سرمایه دامی گیلان برشمرد و افزود: نظارت بهداشتی بر فرآوردههای خام دامی از وظایف این نهاد برای تأمین امنیت غذایی هموطنان و هم استانیها گرامی است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه این نهاد در تأیید سلامت بخش صادرات و واردات نهادهها و فرآورده های خام با منشأ دامی نقش مهمی ایفا میکند، گفت: سازمان دامپزشکی در بعد امنیت زیستی و قرنطینهای یکی از نهادهای مهم در کشور محسوب میشود.
بابایی با اشاره به اینکه بیماریهای دام و طیور به شرایط اقلیمی و اکوسیستم وابسته است، خاطرنشان کرد: در فصل پاییز و زمستان با شروع فصل مهاجرت پرندگان بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مورد اهمیت قرار می گیرد و گیلان یکی از استانهایی است که در مسیر کریدور شمال به جنوب قرار دارد و با داشتن تنوع زیستی بالا و وجود آبگیرها و تالاب های طبیعی بستر مناسبی برای زمستانگذرانی پرندگان مهاجر محسوب میشود.
وی با اشاره به مزایا و زیباییهای محیط زیستی مهاجرت پرندگان در تالابها و زیستگاههای استان، تصریح کرد: گیلان دارای صنایع بالادستی طیور و دارای واحدهای متراکم مرغ گوشتی و تأمین کننده مرغ پایتخت کشور است و در تولید مرغ کشور رتبه سوم را دارد و اهمیت حفظ و سلامت طیور در برابر بیماریها بسیار حائز اهمیت می باشد.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به اینکه بخش عمده ای از جوجه یکروزه گوشتی مورد نیاز کشور در این استان تولید میشود، گفت: استان در تولید مرغ مادر و اجداد رتبه دوم کشور را دارد و این مهم اهمیت رعایت نکات بهداشتی را در حفظ طیور نشان میدهد.
بابایی بیماری تب برفکی را یکی از بیماریهای شایع این فصل برای دام برشمرد و گفت: در راستای آگاهسازی و آموزش، مکاتبات لازم با مجموعه استانداری، اتحادیه دامداران و دامپزشکان بخش خصوصی انجام شد.
وی با تأکید بر اینکه در خصوص بیماری تب برفکی، کانونهایی در سطح استان شناسایی و خوشبختانه مهار شد، خاطرنشان کرد: استان گیلان در زمینه دامی از استانهای مطرح در کشور است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به رتبه نخست گیلان در جمعیت دام بومی کشور، گفت: استان در جمعیت دام سنگین رتبه دوم کشور را دارد و این مهم اثرگذاری استان را در تأمین امنیت غذایی کشور نشان میدهد.
بابایی درباره اهمیت نژاد دامهای بومی، افزود: گیلان 380 هزار رأس دام سنگین نژاد بومی و 747 هزار رأس دام سبک دارد، دامهای بومی از لحاظ نژاد و ژنتیک در برابر بیماریها مقاوم هستند که این مهم یک حسن برای استان محسوب میشود، این صنعت نیازمند حمایت مسئولان در زمینه تخصیص تسهیلات مورد نیاز پرورش دهندگان دام بومی و حمایت بیمه ای است.
وی با اشاره به همکاری متخصصان دامپزشکی استان در زمینه بیماریهای آبزیان و کرم ابریشم(صنعت نوغان)، خاطرنشان کرد: کارشناسان و متخصصان این اداره کل همکاری های علمی لازم را با سایر سازمانها در صورت اعلام نیاز آنها انجام میدهند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به اینکه استان در رتبهبندی شاخص های مختلف دامپزشکی کشور دارای رتبه های اول تا پنجم است، گفت: به همین دلیل نیازمند حمایت مسئولان در سطح بالا برای دریافت امکانات سختافزاری، نرمافزاری و پشتیبانی برای پاسخگوی به نیاز استان هستیم.
بابایی با تقدیر از مسئولان ملی و استانی، افزود: استاندار محترم گیلان و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، مساعدتهایی را در این زمینه داشتهاند اما این اداره کل به دلیل جایگاه ویژه در ارتقاء سلامت جامعه، نیازمند امکانات بیشتر است.
وی کمبود نیروی انسانی، نبود اعتبارات کافی هزینهای و تملک دارایی و فرسودگی ناوگان خودرویی را سه چالش مهم در اداره کل دامپزشکی گیلان بیان کرد و گفت: نیروی انسانی این اداره کل با ۵۰ درصد ظرفیت چارت مصوب، در سطح استان خدمات ارائه میدهند به عبارتی هر یک نفر به جای ۲ نفر کار میکنند و این در حالی است که علاوه بر گشتهای شبانه روزی در اجرای طرحهای تشدید نوروزی، عید سعید قربان و غیره این کمبود نیرو خود را نشان میدهد اما با وجود همه این موارد همکاران خدوم و گمنام عرصه سلامت گیلان به ارائه خدمات مطلوب به هم استانیهای محترم میپردازند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان خاطرنشان کرد: با عنایت به خدمات رایگان و وسیع به تمام دامداران محترم در سراسر استان بوِیژه مناطق کم برخوردار، محروم و صعب العبور، ارائه این خدمات در قالب اردوهای جهاد دامپزشکی و بطور مستمر و طبق برنامه ریزی تعیین شده با همکاری بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان، جهاد کشاورزی، امور عشایری و فرمانداران سراسر استان انجام می گیرد.
انتهای پیام