دکتر محمدمهدی مجذوبی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به پایان پویش ملی غربالگری سلامت از نظر دیابت و فشارخون بالا، اظهار کرد: این طرح که برای جمعیت بالای ۱۸ سال برگزار شده بود، از ۲۰ آبان ماه سال جاری تا پایان دی ماه در جریان بود.
وی با بیان اینکه پویش ملی سلامت در ۷۶۷ مرکز بهداشتی شهری و روستایی استان همدان اجرایی شد، تصریح کرد: هدف از این برنامه، شناسایی بهموقع، زمان مناسب برای شروع مراقبتها و تلاش برای درمان قطعی بیماری بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: از ابتدای آغاز پویش ملی غربالگری سلامت از نظر ابتلا به دیابت و فشارخون در استان، تا پایان این طرح ملی ۷۶.۲ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال که شامل ۹۳۱ هزار و ۵۷ نفر است، در این غربالگری شرکت کردند.
مجذوبی بیان کرد: تاکنون براساس این طرح ملی سلامت، ۲۰ هزار و ۴۳۶ نفر مشکوک به فشارخون بالا و ۱۲ هزار و ۱۴۴ فرد مشکوک به دیابت در نقاط مختلف استان همدان شناسایی شده است.
وی با تأکید بر اینکه شناسایی بهموقع بیماران مبتلا به فشارخون و دیابت، در درمان بهتر و جلوگیری از عوارض طولانی مدت این بیماریها مؤثر است، تصریح کرد: از مردم تقاضا داریم با بررسی مداوم قند و فشار خون خود نسبت به سلامتی خود حساس بوده و زندگی با کیفیتی را برای خود و خانوادههایشان رقم بزنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: آگاهسازی مردم نسبت به خطرات فشار خون بالا و دیابت در صورت شناسایی دیرهنگام این بیماریها و پیامد تأخیر در تشخیص و آغاز درمان، از اهداف این پویش بود که برای تشخیص و شناسایی بیماران دیابت و فشارخون بالا براساس دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدامات لازم صورت گرفت.
مجذوبی از شناسایی ۱۵۳ هزار و ۶۶۴ فرد پره دیابتیک (پیشدیابت) و ۱۷۵ هزار و ۲۱۰ هزار و ۴۹ نفر مبتلا به پیش فشارخون بالا با پویش غربالگری سلامت در سراسر استان خبر داد و اظهار کرد: تشخیص دیرهنگام دیابت و فشارخون بالا و مداخله دیرهنگام برای درمان، عوارض جبرانناپذیر و هزینه بالایی برای فرد، خانواده، جامعه و سیستم سلامت دارد.
انتهای پیام