به گزارش ایسنا، چند روز پیش در جریان تظاهرات بزرگ دانشجویان و اساتید حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک، دو صهیونیست به تعدادی از دانشجویان سلاحی شیمیایی به نام «اسکانک» اسپری کردند. این دو نفر که صورت خود را پوشانده بودند، از دانشجویان مطالعات عمومی این دانشگاه بوده و مشخص شد که پیشتر جزو نیروهای نظامی اسرائیل بودهاند. این تظاهرات توسط دو گروه ضد صهیونیستی «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» و «صدای یهود برای صلح» در محوطه بیرونی دانشگاه کلمبیا سازماندهی شده بود. با وجود هوای سرد و موانع پیشروی این گروهها برای اعتراض به نسلکشی در غزه، حدود ۳۰۰ شرکت کننده در این تظاهرات شرکت کردند.
حادثهدیدگان این حمله در شبکههای اجتماعی گزارش دادند که با گذشت چند روز از این حادثه، هنوز نتوانستهاند از بوی بد و اثرات منفی این ماده شیمیایی خلاص شوند. در همین حال، گروه «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» از مسئولان دانشگاه کلمبیا درخواست کرده که تحقیقات در مورد این حمله را آغاز کند و گفت این اقدام طبق قوانین ایالات متحده غیرقانونی و جنایت ناشی از نفرت است.
یک دانشجوی حاضر در تظاهرات به رسانهها گفت: «کسانی که این کار را انجام دادند، دانشجویانی بودند که در ارتش اسرائیل خدمت میکردند. این کار از پیش طراحی شده و با هدف آسیب رساندن به دانش آموزان انجام شده است. دانشگاه کلمبیا باید اقدامات فوری انجام دهد. این رفتار در محوطه دانشگاه غیرقابل قبول است». از طرف دیگر، سازمان بینالمللی « جوانان و دانشجویان برای برابری اجتماعی » حمله به دانشجویان مخالف نسلکشی اسرائیل در غزه را به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرد و از دانشجویان و کارگران سراسر آمریکا خواست تا در دفاع از معترضان دانشجویی تجمع کنند.
اسکانک یک سلاح بد بو برای کنترل جمعیت است که توسط نیروهای دفاعی اسرائیل استفاده میشود. این ماده اولین بار در سال ۲۰۰۸ از سوی سربازان اسرائیلی علیه معترضان فلسطینی در کرانه باختری استفاده شد. این ماده شیمیایی نظامی، بوی قوی و ماندگاری را در اهداف خود به جا می گذارد که به بوی، جسد پوسیده از فاضلاب راکد تشبیه شده است.
در حالی که این ماده با برچسب غیرکشنده و با هدف کنترل جمعیت به بازار عرضه میشود، اما بسیاری از سازمانهای حقوق بشر از جمله عفو بین الملل، استفاده از آن را محکوم کرده و آن را نوعی "مجازات دسته جمعی" با عواقب عذاب آور و تحقیرآمیز توصیف کردهاند. در این میان، شرکت سازنده این ماده، صابون خاصی را برای مقابله با اثرات این ماده شیمیایی می فروشد که آن هم فقط در اختیار مقامات پلیس است.
*مصونیت صهیونیستها
یکی از دانشجویان این دانشگاه در واکنش به این حمله، در شبکه اجتماعی X خطاب به مسئولان کلمبیا نوشت: «این دست اقدامات و حوادث نتیجه مستقیم تحریکهای، شای داویدایی است که همه معترضان به جنگ اسرائیل در غزه را تروریست نامیده است ».
داویدای استادیار دانشکده بازرگانی در دانشگاه کلمبیا و یک صهیونیست شناخته شده است که چندی پیش در اظهارنظری عجیب، خواستار «ریشهکن کردن» سازمانهای دانشجویی طرفدار فلسطین در دانشگاههای آمریکا شد. این حرفهای فاشیستی توسط توسط حساب رسمی دولت اسرائیل در شبکههای اجتماعی و تعداد زیادی از حسابهای راست افراطی به اشتراک گذاشته شد.
رابین، دانشجوی فلسطینی دانشگاه کلمبیا که ۱۴ عضو خانواده خود را در نسلکشی غزه از دست داده است، درباره نقش داویدای، اینطور میگوید: او ماههاست که ما را مورد آزار و اذیت قرار میدهد، ما را طرفدار تروریسم خطاب میکند، اما با هیچ عواقبی روبرو نیست. دانشگاه کلمبیا به افرادی مانند او اجازه آموزش میدهد ».
*خاموش کردن صدای معترضان
در واقع حمله چند روز پیش، مرحله جدیدی از حملات گسترده به سخنرانی و اجتماع طرفداران فلسطینی است که در بالاترین سطوح توسط دولتهای آمریکا و اسرائیل و نهادهای اقتصادی، سیاسی و نظامی آنها سازماندهی شده است. در ماه دسامبر، سازمان « جوانان و دانشجویان برای برابری اجتماعی » در واکنش به این حملات در بیانیهای نوشت: هرکسی که جرات مخالفت با سیاستهای دولت اسرائیل را داشته باشد یا حتی آن را زیر سوال ببرد، باید ساکت شود، از دانشگاه رانده شده، در لیست سیاه قرار گیرد و توسط اوباش راست افراطی در رسانههای اجتماعی و دانشگاهها و محلهای کار مورد تعقیب قرار بگیرد. هدف اصلی این کار دو چیز است: اول، نابودی آزادی بیان در دانشگاهها و دوم، تبعیت کامل دانشکدهها و دانشگاهها از منافع دولت، ارتش و اهداف سیاست خارجی ایالات متحده.
دانشگاه کلمبیا یکی از اولین موسسات آموزشی در کشور بود که برگزاری تظاهرات توسط دو گروه «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» و «صدای یهود برای صلح» را ممنوع کرد. هر دو این گروهها، نقش برجستهای در سازماندهی تظاهرات علیه نسل کشی در غزه ایفا کردهاند. در ادامه دیگر دانشگاهها همچون دانشگاه جورج واشنگتن در واشنگتن دی سی و دانشگاه راتگرز در نیوجرسی، از این روش پیروی کردند.
انتهای پیام