طبق نظرسنجی عبری

از هر ۱۰ نفر در شمال اراضی اشغالی ۴ نفر پس از جنگ به آنجا بازنمی‌گردند

رسانه‌های عبری از ترس و نگرانی حاکم بر شهرک‌های شمال اراضی اشغالی به دلیل موشک‌های حزب‌الله لبنان صحبت کرده و گزارش می‌دهند که حدود ۸۰ هزار شهرک نشین از آغاز جنگ این منطقه را تخلیه کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، براساس نظرسنجی مرکز شناخت منطقه‌ای در کالج «تل حی» و گروه مقامات محلی در جلیل شرقی تنها ۶۰ درصد صهیونیست‌ها اطمینان دارند که بعد از پایان جنگ به شهرک‌های شمال بازمی‌گردند.

براساس گزارش روزنامه هاآرتص از هر ۱۰ نفری که از شمال کوچ کرده‌اند چهار نفر به آنجا بازنخواهند گشت و این ارقام هولناکی است.

سخنگوی کیبوتص «مسکاف عام» گفت: نگرانی بزرگتر درباره جوانان است که به محض اینکه یک حادثه امنیتی در آنجا رخ بدهد ۳۰ درصدشان آنجا را ترک کرده و دیگر به آنجا بازنخواهند گشت چراکه قبلا حتی برای یک ثانیه هم شاهد تنش امنیتی نبوده‌اند.

وی گفت: منازل در ده‌ها متری مرزهای لبنان بعد از سه ماه از آغاز جنگ به نقطه قرمزی روی نقشه در تیررس حزب‌الله تبدیل شده‌اند.

بنی بن موفحار، رئیس گروه جلیل شرقی و رئیس شورای محلی «مفؤوت حرمون» گفت: نتایج پژوهش به وضوح نشان می‌دهد که شهرک نشینان جلیل شرقی قصد بازگشت به شهرک‌هایشان تا زمان تحقق امنیت کامل را ندارند. ما خواهان یک راهکار نظامی و سیاسی جدی هستیم چراکه شهرک نشینان تحمل راهکارهای موقت را ندارند.

جاناتان فریدمن، مدیر جامعه محلی در کیبوتص «یفتاح» گفت: شهرک‌نشینان از روزی می‌ترسند که از آن‌ها خواسته شود بازگردند چراکه نمی‌توانند بدون ساختمان‌های محافظت شده تصور بازگشت به شهرک‌ها را داشته باشند.

نظرسنجی مذکور نشان داد: عاملی که بیشتر باعث احساس امنیت در میان شهرک‌نشینان شمال می‌شود دور کردن نیروهای حزب‌الله از مرزهای شمالی و تضمین عدم حضور و فعالیت آن در منطقه عاری از سلاح لبنان و ضربه زدن به زیرساخت حزب‌الله است.

همچنین این نظرسنجی تصویر نگران کننده‌ای را از وضعیت روانی و اقتصادی شهرک‌نشینان جلیل شرقی نشان داد. بخشی از آن‌ها از سه ماه پیش با چالش‌ها و دشواری‌هایی به دلیل درگیری‌ها با حزب‌الله مواجه بوده‌اند.

نتایج نظرسنجی حاکی از عوارض مابعد فاجعه و تأثیر درگیری‌ها بر وضعیت روانی و ذهنی شهرک نشینان شمال بود.

براساس داده‌های مرکز پژوهش‌های خودکشی و مشکلات روانی «لیئور تسواتی» قبل از جنگ عوارض مابعد فاجعه تنها در ۱۶ درصد شهرک نشینان دیده شد، اما بعد از جنگ به ۳۰ درصد رسید.

همچنین مشکلات روانی شهرک نشینان جلیل شرقی از بقیه شهرک‌های شمال بیشتر است. ۵۴ درصد از شهرک نشینانی که خودشان به صورت مستقل شهرک‌ها را ترک کرده‌اند با این عوارض و مشکلات روبرو هستند.

همچنین حدود ۹۰ درصد صاحبان مشاغل مستقل در جلیل شرقی از خسارت‌هایی که به مشاغلشان وارد شده، صحبت می‌کنند. نیمی از آن‌ها با کاهش بالای ۵۰ درصدی در درآمدشان مواجه شده‌اند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402110201351
  • خبرنگار : 71516