به گزارش ایسنا، نشست خبری روح الله امداد مدیرعامل مجموعه تفریحی و ورزشی توچال به مناسبت افتتاح پیست این مجموعه، در هتل توچال برگزار شد.
امداد در ابتدای این نشست گفت: در بحث اجتماعی موضوع نشاط اجتماعی و در بعد اقتصادی موضوع گردشگری را دنبال می کنیم. طبیعتا یک فرد و کشور با نشاط در بحران ها تصمیم بهتری میگیرد و نشاط یک مولفه بسیار مهم در هر جامعهای است. برای اینکه بتوانیم بحث نشاط را در جامعه تسری دهیم نیاز به برنامهریزی داریم و در همین راستا نیز با سازمان های مرتبط نشست هایی را برگزار کردیم.
مدیرعامل توچال افزود: در بحث گردشگری ورزشی نیز کشورهای مختلف بویژه در همسایگی ما تمام تلاششان را میکنند تا از این بازار عقب نمانند و واقعا بر اساس برنامه جلو میروند. با توجه به ۴ فصل بودن کشورمان ما پتانسیل بسیار بالایی در کشورمان در بحث گردشگری داریم اما متاسفانه راهبرد درستی وجود نداشته است. ما در مدت اخیر از ورزشکاران روسیه میزبانی کردیم و این اتفاق شروع خوبی در بحث گردشگری ورزشی است. با همکاری فدراسیون اسکی چندین مسابقه بین المللی در اسکی و پارااسکی برگزار کردیم. در کوهنوردی نیز مسابقات مختلفی را برگزار کردیم و تلاشمان این بود سرانه ورزشی کشور را به سهم خودمان ارتقاء دهیم. ۲ زمین تنیس در این مجموعه را نیز به ۷ زمین ارتقاء دادیم. امروز توچال به عنوان یکی از پرمخاطبترین مجموعههای تفریحی ورزشی کشور مورد توجه ورزشکاران است و این فرصت خوبی است که خدماتمان را گسترش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: گردشگری از برزیل آمده بود چند دقیقه داشت با تعجب اطراف را نگاه میکرد و میگفت ما فکر میکردیم همه ایران بیابان است و برفی اینجا وجود ندارد.
امداد افزود: ۵۰ کشور اسفند ماه برای حضور در مسابقات جام جهانی پارااسکی به پیست بین المللی توچال می آیند. به برق سراسری وصلیم اما مکرر با قطعی برق مواجه می شویم، به همین دلیل با استفاده از ژنراتور برق تولید میکنیم که هزینه بالایی دارد. امروز از ایستگاه اول تا هفتم آب سرد و گرم برای عموم تدارک دیده شده است. در خطوط نیز تله کابین به سمت فرسودگی می رفت و با مشکل جدی تحریم هم مواجه بودیم. علی رغم ادعای دروغین غربی ها در بحث حقوق بشر، حتی در بحث کابل و وسایل تله کابین نیز با تحریم جدی مواجه بودیم و با شیوه های مختلف این قطعات را وارد کشور کردیم که از بهترین تولید کننده های جهان تامین شد. بخشی از کابین ها وارد مدار شده و همه نیز مجهز به مانیتور خواهند شد. بخشی از کابین ها و قطعات نیز در داخل کشور تولید شد.
وی با بیان اینکه همه ایستگاه های ما بازسازی شده است، خاطرنشان کرد: برخی ایستگاه های توچال مثل حلبی آباد بود و در شان مردم ما نبود و باعث نگاه بد مهمانان خارجی به کشورمان بود اما در کمترین زمان ممکن این موضوع را به سرانجام رساندیم و مورد بازسازی و نوسازی کامل قرار گرفت. ایمنی خطوط نیز با سیستم کنترل جدید کاملا تغییر کرده و انشاءالله تمامی ۱۲۰ کابین قبلی از مدار خارج می شوند و ۱۷۰ کابین جدید به مرور مورد استفاده قرار می گیرند.
امداد ادامه داد: طراحی کابین نیز برای اینکه بتواند در مسیر با توجه به این تنش دمایی و لرزش به خوبی مسیر را طی کند نیاز به طراحی پیچیده ای داشت. هر یک عدد کابین خارجی تحویل در ایران تقریبا ۲ میلیارد و دویست میلیون تومان تمام میشد اما با قیمت خیلی مناسبتر کابینها در داخل کشور طراحی شد و این قول داده شده هر ماه ده کابین به مجموعه توچال اضافه کنند.
مدیرعامل توچال خاطرنشان کرد: برای اولین بار موفق شدیم ۲ دستگاه تله اسکی بسازیم و به مجموعههای دیگر بفروشیم. هتل توچال نیز یکی از مرتفعترین هتلهای کوهستانی جهان است که هر ساله میزبان ورزشکاران و افراد زیادی است.
وی درباره هزینههای بالای استفاده از امکانات توچال برای عموم مردم گفت: قیمت بلیت را سعی کردیم متناسب افزایش دهیم. در طول هفته شنبهها ارزان ترین روز برای استفاده از امکانات توچال است و مردم با سیصد هزار تومان میتوانند هم از تله کابین استفاده کنند و هم به ورزش اسکی بپردازند. با ۳ یا ۴ میلیون تومان نیز در ۶ یا ۷ جلسه میتوانند آموزش اسکی ببینند. فکر میکنم در مجموعه ما قیمت ها به شکلی است که عموم بتوانند استفاده کنند.
امداد درباره میزان درآمد مجموعه توچال گفت: بر خلاف تصور برخی دوستان، ما انواع و اقسام مالیات ها را پرداخت می کنیم. بر اساس برآوردها حدود ۴ میلیون نفر در سال به مجموعه ما میآیند که از این تعداد از تله کابین ما حدودا یک میلیون نفر در سال استفاده میکنند. در مجموع چیزی در حدود ۱۰ میلیارد تومان درآمد ماهیانه داریم. تله کابین از پایین به بالا یک ظهر به بعد تعطیل میشود و حداکثر تا ساعت ۴ باید مراجعه کنندگان به پایین منتقل شوند. هزینه های ما بسیار سنگین است، مثلا خیلی ها ممکن است پیاده تا ایستگاه ۲ بیایند و بدون پرداخت هزینهای بازگردند اما از امکانات معمول استفاده میکنند که برای ما هزینه دارد.
وی درباره امکانات این پیست که عنوان بینالمللی بر روی آن است، گفت: نمایندگان فدراسیون جهانی یک سری پاراامترها مثل طول و عرض پیست و امکانات را مد نظر قرار میدهند. ما در هتل امکانات پزشکی نسبتا خوبی داریم و اگر مشکلی برای کسی پیش بیاید تقریبا می توانیم احیای اولیه و کاملی را داشته باشیم.
امداد درباره حضور ورزشکاران ۵۰ کشور برای جام جهانی و پارااسکی و اینکه آیا امکانات هتل پاسخگو هست یا خیر، گفت: اسکان مهمانان خارجی فقط در هتل توچال نیست و با توجه به مسافت کم در هتل های شهر میتوانند اسکان داشته باشند.
وی درباره تعداد افراد خارجی که از این مجموعه استفاده می کنند، گفت: از ۱۶ کشور وابسته های سیاسی و نظامی از امکانات ما استفاده می کنند و از کشورهای مختلف نیز از مجموعه ما استفاده می کنند که آمار دقیقی از تعداد آن ها نداریم.
امداد در ادامه درباره تاثیر نوسازی توچال بر امنیت گردشگران، گفت: خط یک و سه ما داشت وارد مرحله بحرانی می شد. وقتی قطر کابل کاهش پیدا می کند دیگر نمی شود کاری کرد. هم در بحث زدگی و هم قطر کابل وارد مرحله بحرانی شده بودیم اما این مشکلات بر طرف شد و الان به صورت لحظهای می توانیم مشکلات را با تغییر سیستم از آنالوگ به اتوماتیک رصد کنیم و بلافاصله آن را برطرف نماییم.
مدیرعامل توچال ادامه داد: زیرساخت ها را نوسازی کردیم و تله کابین توچال جوان شد. طرحی را به مجموعه بالادستی دادیم که یک اتفاق بزرگ است و آن هم انتقال و راه اندازی یک خط تله کابین دیگر از اینجا به شهرستانک به طول هفت و نیم کیلومتر است که شامل ۹ کیلومتر پیست اسکی نیز خواهد بود. این موضوع در هیات مدیره مصوب شده و منتظر موافقت مجموعه بالادستی هستیم.
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر نحوه تعامل با تیم های ملی اسکی، گفت: تیم ملی اسکی خط قرمز ماست و هر زمانی که اعلام کردند تیم های اسکی و پارااسکی به صورت نامحدود از امکانات ما استفاده کردند. تفاهم نامهای هم با هیات کوهنوردی تهران امضا کردیم که تیمهای پیشگیری از سوانح در مبادی ورودی مجموعه مستقر شدند و از صعود افرادی که امکانات کافی نداشتند جلوگیری شد. همین موضوع باعث شد بر خلاف سال های گذشته در یک سال اخیر برای اولین بار هیچ تعداد کشته نداشته باشیم.
انتهای پیام