مریم مردانی در گفت و گو با ایسنا عنوان کرد: یکی از دورههای ارزشمند در زندگی، دوران میانسالی(۳۰-۶۰ سالگی) است که در این دوران به مرور دستاوردهای کل زندگی به بار نشسته و فرد آماده استفاده از دسترنج، سالهای جوانی زندگی میشود.
وی تأکید کرد: حفظ سلامت در این دوران، به دلیل افزایش سن، دارای اهمیت خاصی میشود و در صورت عدم توجه کافی میتواند بدن را درگیر مشکلات بیشماری نماید و به استقلال، شادابی و تحرک افراد در آینده آسیب رساند.
سرپرست گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه مهمترین اقدام در این دوران، خود مراقبتی و مراجعه برای دریافت اطلاعات و خدمات بهداشتی و معاینات دورهای است، تصریح کرد: در این سنین توجه به پوکی استخوان، سرطانهای دستگاه تناسلی، تغییرات هورمونی و جسمانی و وضعیت روحی و روانی از نظر ابتلا به افسردگی و اضطراب و موارد مشابه اهمیت بسیاری دارد.
وی خاطرنشان کرد: عدم مراجعه در این گونه موارد میتواند باعث شکل گیری و یا تسریع روند بعضی از بیماریها گردد و سلامت جسمانی و روانی افراد را به خطر اندازد.
مردانی ادامه داد: علاوه بر مراجعات و پیگیریهای بهداشتی و درمانی، تغییر سبک زندگی از اهمیت ویژهای برخوردار است و انجام فعالیتهای گروهی به خصوص در امور اجتماعی احساس خوبی را در شخص به لحاظ روحی و روانی ایجاد مینماید.
وی گفت: این فعالیتها میتواند متنوع و بر اساس علاقه خود شخص انجام پذیرد به عنوان مثال پیادهروی به عنوان یکی از فعالیتهای لازم بایستی به مدت حداقل نیم ساعت در برنامه روزانه گنجانده شود.
سرپرست گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: میانسالی یک تجربه با ارزش و گرانبها برای ورود به مرحله بعدی زندگی است. به طوری که برخی آن را تاج زندگی و یا سنین طلایی زندگی مینامند.
وی افزود: سالمندی میتواند ادامه تجربیات شیرین میانسالی باشد به شرط آنکه فرد برنامهای مفید برای این دوران در نظر گرفته باشد و وقت گرانبهای خود در راستای انتقال تجربیات و حفظ سلامت و تندرستی و فعالیتهای اجتماعی مفید قرار دهد و با برنامه آماده و توانمند به استقبال این دوره زیبای زندگی رود.
مردانی در همین خصوص از تمامی افراد ۳۰ تا ۶۰ سال درخواست نمود که برای دریافت مراقبتهای گروه سنی خود به مراکز و پایگاههای بهداشتی مراجعه نمایند و گامی در جهت سلامتی خود بردارند.
وی با اشاره به پنجره جمعیتی موجود، عنوان کرد: به گفته کارشناسان در این فرصت ۶ ساله اگر شاخص باروری افزایش نیابد در سال ۱۴۳۵ با ۳۵ درصد سالمند در نیشابور مواجه خواهیم بود، آمارهای موجود روند پیری جمعیت را در شهرستان نشان میدهد و متأسفانه حرکت فعلی جامعه به سوی پیری است.
پنج مرکز سالمندان در شهرستان نیشابور فعال است که دو مرکز آن توانبخشی روزانه است. همچنین سه مرکز توانبخشی شبانهروزی سالمندان نیز در این شهرستان فعال است که تعداد حدود ۱۹۰ سالمند در این مراکز اقامت دارند.
انتهای پیام