اولین گردهمایی تخصصی سوخت و روانکارها (F&L)، امروز ۱ بهمن ماه ۱۴۰۲ در دانشگاه اصفهان برگزار شد. در این گردهمایی، مهدی مرتضوی، عضو هیئت علمی و مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه اصفهان، درباره فعالیتهایی که در حوزه ارتباط با صنعت در دانشگاه اصفهان انجام میشود، اظهار کرد: با توجه به شعار محوری دانشگاه اصفهان که «جامعه محوری و تمدن سازی» است، در این راستا، سیاستهای دانشگاه با شعار دانشگاه نیز همسو شده تا ما بتوانیم این شعار را به منصه ظهور برسانیم.
وی با بیان اینکه در دفتر ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه، ما در شش محور اساسی فعالیتهایی را انجام میدهیم، ادامه داد: یکی از این محورها بحث آزمایشگاههای مشترک است و این محورها در قالب پایان نامههای تقاضا محور، فرصتهای مطالعاتی اساتید، دفتر همکاریهای مشترک دانشگاه با صنایع و سازمانهای مختلف انجام میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، افزود: ناحیه نوآوری دانشگاه نیز حدود سی هکتار از فضای دانشگاه اصفهان را به خود اختصاص داده است. صنایع و سازمانهایی که با دانشگاه فعالیتهای گستردهای دارند در ناحیه نوآوری دانشگاه مستقر میشوند، با این رویکرد که شرکتهایی ایجاد شود و با فارغ التحصیلان دانشگاه همکاری شود.
مرتضوی در رابطه با طرحهای اساسی آزمایشگاهها، خاطر نشان کرد: در قالب آزمایشگاهها، ما دو طرح اساسی را پیش میبریم؛ در مورد آزمایشگاههای کوچک، یعنی آزمایشگاههایی که در دانشکدهها مستقر شدهاند هدف این است که این آزمایشگاهها ذیل آزمایشگاه مرکزی در قالب شبکه آزمایشگاهی خدماتی را به جامعه عرضه کنند.
وی ادامه داد: آزمایشگاههای بزرگتر را از جمله آزمایشگاه نفت که با همکاری شرکتها و سازمانهایی در این زمینه فعال هستند، پیش میبریم. آزمایشگاه امروز در خصوص سوخت و روانکارها، فعالیتی است که در طول یکی دو سال گذشته با همکاری دانشکده فنی و مهندسی گروه شیمی انجام شده است و اکنون به عنوان یک قالب همکاری خوب برای دیگر آزمایشگاههای دانشگاه قابل استناد است.
مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه اصفهان، درباره بحث هدایت شغلی، یادآور شد: در این خصوص، «طرح راتبه شغلی شیخ بهایی» را در دانشگاه اصفهان ابداع کردیم و در سال ۱۴۰۲ در قالب این طرح نیز پذیرش دانشجو داشتیم. در این طرح، دانشجویی که از کنکور وارد دانشگاه میشود در طی تحصیل خود، دو روز در هفته و نیز در کل تابستان با شرکت مورد نظر خود مرتبط میشود و تا زمان فارغ التحصیلی به فردی با تجربه در زمینه شغلی تبدیل میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، افزود: پروژههای بین المللی، یکی دیگر از پروژههایی است که ما به طور جدی در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت پیش میبریم. استارت این کار را با دو الی سه پروژه بین المللی زدهایم و تفاهم نامههای متعددی میان دانشگاه اصفهان با دانشگاههای مختلف دنیا وجود دارد. بر اساس این تفاهم نامهها، در صدد توسعه پروژههای بین المللی هستیم. در چنین پروژههایی، تیمهایی از دانشگاه اصفهان و نیز تیمهایی از دانشگاههای دنیا و صنایع خارج از ایران شرکت میکنند و در نتیجه کاری که انجام میشود یک کار مشترک خواهد بود.
وی در پایان یادآور شد: با اتخاذ چنین رویکردهایی، در طول دوسال گذشته، حجم قراردادهای دانشگاه اصفهان به شکل چشمگیری افزایش داشته است؛ به عبارتی، حجم این قراردادها قریب به ۱۰۰ درصد در سال اول و ۱۰۰۰ درصد در سال دوم افزایش داشته است.
انتهای پیام