دکتر مریم کوشکی امروز اول بهمن در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پویش ملی سلامت و اطلاع رسانی تغذیه سالم، با هدف اطلاع رسانی در خصوص کاهش مصرف نمک، توصیه به مصرف مناسب نمک تصفیه شده یددار و افزایش مصرف شیر و لبنیات از تاریخ یکم لغایت پانزدهم بهمن آغاز شد، افزود: در کشور ما متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماری هایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی های متعدد استخوانی شود.
وی با تاکید بر اهمیت میزان مصرف نمک در سلامتی افراد، بیان کرد: نمک نقش بسیار موثری در فشارخون و سایر بیماری های وابسته دارد لذا ضروری است خانوادههای ایرانی میزان نمک مصرفی را کاهش داده و این امر را از دوران کودکی و شکل گیری ذائقه کودکان مد نظر قرار دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان به انواع مختلف نمکهای موجود در بازار شامل سنگ نمک، نمک آبی، نمک صورتی و... که دارای ناخالصی بوده و بدون تایید مراجع بهداشتی بسته بندی و وارد بازار می شوند اشاره کرد و گفت: این نمکهابه دلیل وجود سرب و یا سایر ناخالصیها میتوانند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کند.
کوشکی خاطرنشان کرد: به خانوادهها توصیه میشود نمک از نوع تصفیه شده، یددار و و دارای مجوز های بهداشتی استفاده کنند.
وی در خصوص مصرف شیر در بین خانوادهها، اظهار کرد: کاهش مصرف شیر در جامعه می تواند منجر به کوتاهی قد نسل جدید شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان یادآور شد: هماکنون برنامه شیرمدارس بهمنظور تامین نیازهای تغذیهای دانشآموزان در حال اجراست.
کوشکی اضافه کرد: امیدواریم با هدایت مردم به سمت الگوی تغذیه سالم و توجه هر چه بیشتر مردم، مسئولان و مدیران دست اندرکار به تغذیه سالم، بتوانیم نقش موثری در راستای تامین و ارتقای سلامتی مردم ایفا کنیم.
انتهای پیام