حجتالاسلام والمسلمین احمد حسین شریفی، رئیس دانشگاه قم در نشست استاندار قم با رؤسای دانشگاههای استان و بخشهای ارتباط با صنعت که شب گذشته ۳۰ دیماه، در دانشگاه قم برگزارشد، اظهار کرد: رسالت و مأموریت دانشگاهها در فرمایشات مقام معظم رهبری بر این است که دانشگاهها به مرجعیت علمی جمهوری اسلامی دست پیدا کنند و با پژوهشهای علمی در سطح بینالمللی تلاش کنند تا این هدف محقق شود، البته در وزارت علوم کنونی شاهدیم که در جهت دستیابی به این امر مسئولان مربوطه و دانشگاهها با جدیت تلاش میکنند.
وی افزود: امروز با تلاش مستمر دانشگاهها، نه تنها مرجعیت علمی بلکه در حال رسیدن به مرجعیت زبان فارسی نیز هستیم که این امر هم از تأکیدات مقام معظم رهبری بوده است که فرمودند در آینده نه چندان دوری اگر کسی در دنیا بخواهد با جدیدترین دستاوردهای علمی آشنا شود خودش را ملزم به آشنایی با زبان فارسی بداند.
رئیس دانشگاه قم تصریح کرد: وظیفه ذاتی دیگری که دانشگاهها به عهده دارند تربیت نیروی مهذب کاردان برای جامعه است که باید در این جهت تلاش جدی شود و هنوز برای رسیدن به این هدف مهم نیاز به تلاش مستمر و کار جهادی مدبرانه احساس میشود؛ حل نیازها و مسائل جامعه به معنای کلی کلمه یکی دیگر از رسالت دانشگاهها است که در دولت جدید، زیر ساختها برای تحقق این مسئله فراهم شده است، پیش از این محدودیت قوانین و آییننامهها مانع بودند، اما امروز این موانع برداشته شده و حتی آییننامهها مشوق این امر هستند.
شریفی گفت: یک الزام قانونی که امروز برای ارتقای استاد دانشگاه در نظر گرفته شده است، همین ارتباط با صنعت و جامعه است که این یک فرصت برای بخش صنعت است، گاهی برخی از صنایع و شرکتها از این فرصت به خوبی استفاده نمیکنند و شنیده میشود که صوری این مسئله را انجام میدهند؛ در اینجا مقصر همان مسئول شرکت و صنعتگر است.
وی تاکید کرد: ظرفیتهای بسیار خوبی وجود دارند که متاسفانه نتوانستهایم در استان قم از آن استفاده کنیم، یکی از آنها ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان است که اوایل سال ۱۴۰۱ در مجلس مصوب شده است، بر اساس این قانون معادل هزینه انجام شده برای فعالیتهای تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی مؤسسات و شرکتهای صنعتی لحاظ میشود.
شریفی اظهار کرد: در برخی استانها این اعتماد ایجاد شده است، اما در استان قم گاهی برخی شرکتها تردید دارند که این قانون عملیاتی میشود یا خیر، یکی از مشکلاتی که ما در استان قم داریم این است که اعتبار پژوهشی خیلی محدود است و براساس این اعتبار در واقع کار خاصی نمیتوان پیش برد بنابراین باید از این فرصتهایی که در آیین نامههاست، استفاده شود.
وی اضافه کرد: قم یک شهر صنعتی و یا نیمه صنعتی است و باید از فرصتها به ویژه بورس صنعت استفاده شود، اما در این راه موانعی نیز وجود دارد از جمله بیمه تأمین اجتماعی که با مشکل در این زمینه روبرو هستیم، قوانین مالیاتی نیز از دیگر موانع سر راه اساتید و پژوهشگران است.
رئیس دانشگاه قم یادآور شد: عدم اعتماد مدیران و مسئولین صنعتی استان به ظرفیتهای علمی و پژوهشی استان قم نیز از مسائلی است که باید به آن توجه شود، یکی از دلایل این مسأله عدم ارتباط و عدم آشنایی دانشگاهها و مدیران استانی است، و این عدم آشنایی منجر به عدم باور شده است.
انتهای پیام