حسین باهوش در حاشیه دیدار با قائم مقام رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اجرایی کردن برنامههای اشتغالزا و واگذاری تسهیلات به مردم باعث ماندگاری در روستاها میشود.
وی با تأکید بر اینکه با اجرای طرحهای اشتغالزا باید تلاش کنیم جلوی مهاجرتها در روستاها گرفته شود، اظهار کرد: با ایجاد اشتغال و تولید، تعلق خاطر مردم نسبت به حضور در روستاها افزایش مییابد.
فرماندار رشتخوار گفت: علیرغم اینکه روستاهای منطقه رشتخوار ظرفیت بالایی در تولید و سرمایهگذاری دارند ولی اعتباری بدین منظور در اختیار ندارند.
وی در همین خصوص از مسئولان حوزه جهاد کشاورزی استان درخواست کرد که در راستای کمک به پایداری امنیت غذایی و در جهت ایجاد اشتغال برای مردم روستایی، همکاری لازم را داشته باشند.
باهوش همچنین عنوان کرد: مقولههای اشتغال و تولید باعث ایجاد انگیزه و امیدآفرینی و مهاجرت معکوس در روستاها میشود. امروز اقتصاد در شهرستان رشتخوار بر پایه کشاورزی و دامپروری استوار است و مردم از این طریق امرار معاش میکنند و این حوزه همواره مورد توجه مسئولین این شهرستان بوده است.
وی در ادامه با درخواست از سرمایهگذاران و صاحبان فکر در جهت کمک و همراهی در خصوص توسعه شهرستان با مجموعه فرمانداری، گفت: حمایت از سرمایه گذران و صاحبان فکر همواره در اولویت کار شهرستان رشتخوار است.
فرماندار رشتخوار عنوان کرد: در حوزه کشاورزی و دامداری با خشکسالیهای چند سال اخیر دیگر توانی برای تولید و توسعه وجود ندارد و با این رویکرد که این شهرستان به سمت صنعتی شدن در حال حرکت است میتوان در حوزه تولید و اشتغال سرمایهگذاری و برنامهریزی کرد.
وی یکی از مشکلات اساسی کشاورزان در شهرستان رشتخوار را کمبود آب و کاهش آب بافتهای زیر زمینی دانست و گفت: استفاده بهینه آب در بخش کشاورزی از طریق ارائه تسهیلات بیشتر جهت تغییر روشهای سنتی آبیاری به روشهای نوین آبیاری در این شهرستان ضروری است.
باهوش با تأکید بر آموزش کشاورزان و استفاده از نیروهای متخصص و فارغالتحصیلان بخش کشاورزی در این شهرستان خواستار توصیه مهندسان بر آموزش کشاورزان برای کشت محصولات کم آب و زود بازده و همچنین تغییر الگوی کشتهای سنتی به نوین شد.
وی در ادامه با بیان اینکه وسعت اراضی کشاورزی رشتخوار ۳۱ هزار و ۶۵۸ هکتار بوده که از این میزان ۱۱ هزار و ۳۵۲ هکتار زراعی و بقیه باغی است، خاطرنشان کرد: اکنون افزون بر ۹۷۰۰ خانوار در رشتخوار از طریق کشاورزی ارتزاق میکنند، همچنین مهمترین محصولات کشاورزی به ترتیب وسعت کشت شامل پسته با سطح زیر کشت ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، زعفران با ۶۵۰۰ هکتار، گندم با ۴۵۰۰ هکتار، جو با ۲۱۰۰ هکتار و پنبه با ۳۵۰۰ هکتار است.
فرماندار رشتخوار همچنین با اشاره به منابع آبی رشتخوار اذعان کرد: منابع آبی این شهرستان شامل ۴۱۰ حلقه چاه عمیق، ۱۰ حلقه چاه نیمه عمیق، ۸۳ رشته قنات، ۱۰ دهنه چشمه، هفت رودخانه فصلی و ۶ رودخانه دائمی است.
قائم مقام رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی به منظور تبادل نظر درخصوص موضوع ساماندهی تولید و اشتغال روستایی با حسین باهوش فرماندار رشتخوار دیدار و گفتگو کرد.
شهرستان رشتخوار در فاصله حدود ۵۰ کیلومتری تربت حیدریه و ۲۰۰ کیلومتری مشهد قرار دارد.
انتهای پیام