محمد رضا میرزایی، عضو هیئت علمی بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان جنوبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بیماری زنگ جارویی زرشک که عامل آن بیمارگر قارچی است، در برخی از مناطق زرشک کاری استان خراسان جنوبی خسارت معنیداری به درختچههای زرشک وارد میکند.
وی با بیان اینکه علایم بیماری به صورت جوشهای زرد رنگ روی برگها و جاروک شدن برخی شاخسارهای درختچههای آلوده است، تصریحکرد: این علائم از اواسط اسفند تا دهم فروردین ممکن است ظاهر شود.
میرزایی اظهارکرد: کنترل بیماری باید در قالب مدیریت تلفیقی آن باشد به طوریکه مجموعهای از روشها شامل هرس جاروکها از زمان ظاهرشدن آنها و ادامه هرس در پاییز و زمستان، تهویه باغات، اجتناب از کاشت متراکم، کاربرد کودهای بر پایه پتاس مبتنی بر نتایج تجزیه خاک و برگ، اجتناب از کوددهی مازاد ازت، کنترل شیمیایی با قارچکشهای توصیه شده در زمان بروز نشانههای بیماری که معمولا در زمان برگدهی درختچه های آلوده است، اعمال گردد.
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: کاربرد قارچکشها تناوبی باشد و از کاربرد یک نوع قارچکش اجتناب شود و همچنین دوز مصرفی قارچکش نیز مطابق با دستورالعملهای مصوب و یا نظر کارشناسان باشد.
وی خاطرنشانکرد: مطالعات تکمیلی در زمینه بروزرسانی قارچکشها با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان، سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی در حال انجام است.
انتهای پیام