چهره واقعی جنگ غزه را در رسانه‌ها نمی‌بینیم

یک نشریه آمریکایی در گزارشی درباره نحوه پوشش اخبار جنگ علیه غزه در رسانه‌ها خاطرنشان کرد: آنچه در رسانه‌های ایالات متحده درباره واقعیات جاری جنگ در غزه به تصویر کشیده و گفته می‌شود با آنچه در واقعیت در حال رخ دادن است تفاوت بسیار زیادی دارد، بنابراین حقیقت جنگ در غزه برای عموم مردم، به‌ویژه در آمریکا نادیده باقی می‌ماند.

به گزارش ایسنا، تصاویر و روایت رسانه‌ها سال‌های نوری دورتر از آنچه واقعاً در یک منطقه جنگی در حال رخ دادن است به ما می‌رسند. بنابراین، آنچه در رسانه‌ها مشاهده می‌شود با آنچه واقعیت دارد بسیار متفاوت است. و اگر باور یا تصورات ناخودآگاهی مبنی بر این وجود داشته باشد که رسانه‌ها واقعیت‌های جنگ را منتقل می‌کنند، این واقعیت‌ها بیش از پیش پنهان باقی می‌ماند.

نشریه «سالن» با این مقدمه نوشت: از این‌رو، به راحتی می‌توان به این توهم افتاد که وقتی اخبار مربوط به جنگ غزه را می‌بینیم، واقعاً شاهد جنگ هستیم. در واقع محدودیت‌های ذاتی در مورد آنچه که روزنامه‌نگاری می‌تواند منتقل کند، با گرایش‌های رسانه‌ای ترکیب می‌شود. تحلیل محتوای دقیق توسط اینترسپت (یک رسانه آمریکایی) ثابت کرد که پوشش جنگ غزه توسط نیویورک تایمز، واشنگتن پست و لس آنجلس تایمز نشان دهنده یک سوگیری مداوم علیه فلسطینی‌ها است. این روزنامه‌ها در مقالات تأثیرگذار خود «به طور نامتناسبی بر کشته‌های اسرائیل در درگیری تأکید می‌کردند» و «از زبان احساسی برای توصیف کشته‌های اسرائیلی استفاده می‌کردند، اما نه برای فلسطینی‌ها».

آنچه که در مورد جنگ علیه مردم غزه بسیار اهمیت دارد، این است که آنچه در واقع برای مردم وحشت زده، قتل عام شده، معلول و آسیب دیده در این منطقه اتفاق می‌افتد برای عموم ایالات متحده تقریباً نادیده باقی مانده است. در اینجا، یک پوشش گسترده وجود دارد که بیشتر آن سطحی و تکراری است، زیرا افزایش آمار مرگ و میر طبیعی به نظر می‌رسد و غزه به موضوعی معمول در رسانه‌های خبری تبدیل می‌شود. با این حال، به گفته ریچارد فالک، گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل در امور حقوق بشر در فلسطین، آنچه اکنون در غزه می‌گذرد، «شفاف‌ترین نسل‌کشی در تاریخ بشر است.»

این نشریه آمریکایی ادامه داد: با کمک بزرگ رسانه‌ها و ساختارهای قدرت سیاسی ایالات متحده، قتل عام و نسل‌کشی کنونی در غزه - با هر نام دیگری - عادی شده است و این، دقیقا همان چیزی است که اسرائیل می‌خواهد.

عزم خارق‌العاده مقامات اسرائیلی برای ادامه کشتار غیرنظامیان و تخریب آنچه از زیرساخت‌های فلسطینی در غزه باقی مانده، باعث گرسنگی شدید، آوارگی، تخریب امکانات پزشکی و گسترش شیوع بیماری‌های کشنده شده است. در حالی که فاجعه‌ای که ۲.۲ میلیون فلسطینی در غزه با آن روبه رو هستند به ندرت توسط رسانه‌های ایالات متحده گزارش و با طفره رفتن بزدلانه رئیس جمهور بایدن و اکثریت قاطع کنگره آمریکا روز به روز بدتر هم می‌شود.

نشریه سالن به اشاره به جدیدترین گزارش سازمان ملل که در آن آمده است «غزه اکنون ۸۰ درصد از کل مردمی را تشکیل می‌دهد که در سراسر جهان با قحطی یا گرسنگی فاجعه‌بار مواجه هستند»، نوشت: اسرائیل در حال جنگ با هدف نابودی است اما برخلاف گزارش‌هایی که توسط رسانه‌ها ارائه می‌شود، این جنگی که جریان دارد عملاً ناگفته و نادیده باقی می‌ماند.  

این رسانه آمریکایی افزود: با توجه به اینکه جنگ تحت حمایت ایالات متحده علیه غزه وارد ماه چهارم خود شده است، «نگاه به جنایات خودمان» می‌تواند منجر به به تصویر کشیدن و به چالش کشیدن نقش دولت ایالات متحده در جنایات کنونی علیه بشریت در غزه شود. اما این تصویرسازی‌ها و به چالش‌ کشیدن‌ها در تالارهای قدرت دولتی، اگر نگوییم کاملاً تابو، به‌طور آشکارا محبوب نیستند، چراکه نقش ایالات متحده در تسلیح و حمایت از اسرائیل برای ادامه جنگ بسیار مهم است.

عادی‌سازی هرچه بیشتر این کشتار نتیجه اقدامات و انفعال کنگره است. تنها ۱۱ سناتور آمریکایی شامگاه سه‌شنبه گذشته به حمایت از قطعنامه‌ای رای دادند که دولت بایدن را ملزم می‌کرد تا در مورد سابقه حقوق بشر اسرائیل در جنگ کنونی علیه غزه گزارش دهد. شکست این اقدام نشان می‌دهد که قوه مجریه و مقننه چقدر بی شرمانه به توانمندسازی اسرائیل ادامه می‌دهند.

به نوشته سالن، کشتار در غزه توسط ماشین جنگی ایالات متحده پیش می‌رود. اما مخاطب نمی‌داند که استاندارد رسانه‌ها برای پوشش اخبار مربوط به جنگ، بدین شکل است که تنها اشاره‌ای به آن می‌کند، بدون این‌که تصویر واقعی آن را نشان دهد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۲ / ۲۲:۴۷
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402103021468
  • خبرنگار : 71443