مصطفی ترکمان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در چهارماه اخیر بیش از نیاز استان مرغ تولید شده است، اظهارکرد: متوسط توزیع روزانه مرغ در بازار استان ۱۵۰ تا ۱۶۰ تن است این درحالیست که میزان نیاز استان ۹۰ تا ۱۲۰ تن است.
وی با بیان اینکه در راستای کنترل قیمت مرغ در ماههای گذشته بیش از ۷۰ پرونده تخلف تشکیل و به تعزیرات معرفی شده است، تصریح کرد: قیمت مرغ در ماههای گذشته بین ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تومان بود اما با توجه به افزایش تولید، قیمت کنونی مرغ کمتر از قیمت مصوب نیز است.
ترکمان یادآور شد: جوجهریزی صورت گرفته تا ۲۶ دی ماه در استان همدان سه میلیون و ۲۷۰ هزار قطعه بوده که به طور قطع به بیش از سه میلیون و ۳۰۰هزار خواهد رسید. استان همدان در تحقق سهمیه جوجه ریزی در بین چهار استان اول قرار دارد به طوریکه میزان تحقق سهمیه جوجه ریزی این استان ۱۲۰ درصد است.
قیمت گوشت قرمز در همدان بالاست
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان درباره قیمت گوشت قرمز نیز خاطرنشان کرد: قیمت گوشت قرمز تاحدودی بالاست به طوریکه قیمت هرکیلوگرم ران و سردست گوسفندی بین ۶۱۰ تا ۶۲۰ هزار تومان است.
وی با اشاره به اینکه در طی هفته گذشته ۹ تن گوشت قرمز وارد استان شد و در حال حاضر نیز به دنبال واردات هستیم، بیان کرد: قیمت گوشتهای وارداتی ۴۴۰ هزارتومان است که در ۴۰ روز گذشته بین ۲۰ تا ۳۰ تن وارد استان شده است.
ترکمان با بیان اینکه درحال حاضر قیمت گوسفند زنده ۲۴۰تا۲۵۰ هزار تومان و گوساله زنده ۱۹۰ تا ۲۱۰ هزار تومان است، یادآور شد: قیمت هرکیلوگرم گوشت مخلوط گوسفندی بین ۵۰۰ تا ۵۸۰ هزار تومان و نرمه گوساله ۵۵۰ تا ۵۷۰ هزار تومان است.
صادرات ۳۳۴.۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی از همدان
این مقام مسئول از صادرات ۳۳۴.۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی در ۹ ماهه امسال خبرداد و گفت: در ۹ ماهه امسال ۲۳۴ هزار و ۹۳۰ تن محصول کشاورزی به خارج از کشور صادر شده است.
وی ادامه داد: سیبزمینی، کشمش، خشکبار، لبنیات، سیر، صنایع کشاورزی از جمله محصولاتی است که در این مدت صادر شده است.
ترکمان درباره صادرات سیبزمینی نیز یادآور شد: صادرات سیبزمینی درحال انجام است اما سرعت این روند کند است و به دنبال این هستیم که سرعت صادرات را افزایش دهیم.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به دلایل افزایش تولید سیبزمینی در استان، اظهارکرد: تعدادی از کشاورزان استان در شمال عراق اقدام به کاشت سیبزمینی کردند و کشت این محصول را به آنها آموزش دادند که همین موضوع باعث شده کمتر از کشور ما وارد کنند، ضمن اینکه تعدادی از استانها نیز الگوی کشت را رعایت نکردند وبراین اساس درحال حاضر ذخیره زیادی از سیبزمینی در انبارها داریم که بخش عمده آن بذری است.
وی با تأکید براینکه باید سرعت صادرات را بالا ببریم، ادامه داد: پیگیریهای زیادی انجام شده و با بازرگانان خارجی مذاکراتی صورت گرفته تا بتوانیم میزان صادرات این محصول را افزایش دهیم .
ترکمان درباره اینکه گفته شده حجم بالایی از سیبزمینی های استان در انبارها درحال تلف شدن هستند، تأکید کرد: خوشبختانه سردخانههای فنی خوبی در استان وجود دارد و تا سال آینده هم میتوانند ذخیره کنند اما به لحاظ ارزش اقتصادی هزینه بالایی برای کشاورز خواهد داشت وگرنه از نظر فنی هیچ گاه محصول از بین نمیرود.
انتهای پیام