به گزارش ایسنا، در شرایطی که اوضاع جنگ در غزه چندان به نفع رژیم صهیونیستی پیش نمیرود و خبری از «دستاورد» صهیونیستها نیست، به نظر میرسد بنی گانتس و گادی آیزنکوت، دو عضو کابینه جنگ این رژیم دیگر فاصلهای با تصمیم خود برای کنارهگیری از این کابینه، در اعتراض به عدم پیشرفت در پرونده اسرا و مقدمهچینی برای اوضاع پسا جنگ، ندارند.
چنین اقدامی میتواند موجب اتحاد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با شرکایش در حزب راست شود، اما در عین حال این مسئله منجر به اعتراضات گستردهای خواهد شد که بعد از هفتم اکتبر بسیاری انتظار آن را داشتند. با این مسئله، کابینه شکستخورده نتانیاهو همچنان به شکستهای خود و برخورد بزدلانهاش ادامه میدهد. این در حالی است که خشم شهرکنشینان در شمال اراضی اشغالی نسبت به کابینه و ارتش صهیونیستی به دلیل شکست آنها در حل تهدیدات حزبالله لبنان افزایش یافته است. حزبالله لبنان همچنان به عملیات خود علیه پایگاهها و تجمعات نیروهای رژیم صهیونیستی در طول مرزهای لبنان و اراضی اشغالی ادامه میدهد.
آموس هرئیل، تحلیلگر امور نظامی روزنامه هاآرتص در مطلبی تاکید کرد: آنچه در شمال اتفاق میافتد برای ایجاد یک وضعیت غیر قابل تحمل کافی است. حزبالله در حقیقت با حملات خود یک کمربند امنیتی چند کیلومتری را در مرزها ایجاد کرده است و در مقابل، کابینه اسرائیل با اظهارات پوچ و توخالی پاسخ میدهد. حملات ارتش اسرائیل هرچه شدید و دقیق باشد، تغییر اساسی در وضعیت ایجاد نمیکند.
این تحلیلگر گفت: حامیان معامله تبادل اسرا با حماس فکر میکنند که این مسئله میتواند شدت وخامت اوضاع در شمال را کاهش بدهد. از نظر آنها حزبالله ترجیح میدهد بدون جنگی فراگیر به درگیری پایان بدهد و در این وضعیت چه بسا زمانی برای ایجاد یک طرح دیپلماتیک آمریکایی با هدف دور کردن حزبالله از مرزها به دست آید. اگر چنین اتفاقی نیفتد، حداقل ارتش اسرائیل زمان را برای آماده شدن جهت جنگ فراگیر احتمالی در لبنان به دست خواهد آورد.
تحلیلگر امور نظامی هاآرتص گفت: کابینه جنگ درباره چگونگی آزادی اسرا دچار دودستگی شده است. در مقابل نتانیاهو، یوآو گالانت، وزیر جنگ و رون درمر، وزیر امور استراتژیک که با معامله آتشبس طولانی و آزادی هزاران اسیر فلسطینی مخالف هستند، بنی گانتس و گادی آیزنکوت و آریه درعی، رئیس حزب شاس قرار دارند که به نظر میرسد برای رسیدن به این معامله حتی در صورت موافقت با آتشبس (که تا حد زیادی به منزله اذعان به پیروزی حماس است) تلاش میکنند.
به گفته این تحلیلگر، ممکن است استعفای وزرای کابینه جنگ منجر به موجی از اعتراضات گسترده شود، بهویژه اینکه دو هدف ادعایی صهیونیستها در جنگ غزه یعنی «نابودی» حماس و ایجاد شرایط مناسب برای آزادی اسرا با هم همخوانی ندارند. در حال حاضر اقدامات ارتش رژیم صهیونیستی به آزادی اسرا منجر نمیشود و خانوادههای آنها نگران این هستند که عملیات ارتش منجر به کشته شدن آنها شود. نتانیاهو عبارتهای پوچ و توخالی، از جمله «تا زمان پیروزی میجنگیم» تکرار میکند اما برای او این مسئله بهشکل اساسی ناشی از آن است که در تلاش دارد در سمتش بماند. نگرانیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه اهداف سیاسی نخستوزیر منجر به از بین رفتن «دستاوردها»ی ادعایی میشود.
پیش از این روزنامه هاآرتص نوشت: بهای معامله تبادل اسرا با مقاومت فلسطین در غزه اذعان کابینه و ارتش اسرائیل به شکست خود و عدم تحقق اهداف است. این مسئله اختلافات داخلی بین مسئولان اسرائیلی را عمیق میکند.
انتهای پیام