گزارش وال‌استریت‌ژورنال درباره اختلاف و سردرگمی در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی

نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال از تشدید اختلاف در میان اعضای کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به دلیل فشارهای ناشی از جنگ این رژیم علیه غزه خبر داده است.

به گزارش ایسنا، وال استریت ژورنال در این مطلب از بروز اختلاف در میان اعضای این کابینه همزمان با آنچه که این نشریه «ورود جنگ غزه به مرحله‌ای اساسی» خوانده، خبر داده است.

این نشریه آمریکایی نوشت: اختلافات در میان اعضای کابینه جنگ اسرائیل در حال علنی شدن بوده و این تنش‌ها، امکان تضعیف استراتژی نظامی اسرائیل در غزه در یک مرحله حیاتی از جنگ را دارند.

مجموعه کوچک تصمیم‌گیرندگان در این کابینه شامل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، یوآو گالانت وزیر جنگ و بنی گانتس رئیس سابق ارتش رژیم صهیونیستی علنا نسبت به دو معضل بزرگ پیش روی آنها اختلاف‌نظر پیدا کرده‌اند؛ یکی این که آیا این رژیم باید برای پایان دادن به جنگ و آزاد کردن اسرای صهیونیست مذاکره کند یا خیر و بعدی اینکه چه کسی بعد از جنگ بر باریکه بمباران‌شده غزه حاکم باشد.

وال استریت ژورنال در ادامه این گزارش تصریح کرد: شکاف‌ها در کابینه اسرائیل بازتاب‌دهنده اختلافات کاری و شخصی دیرینه‌ای بین قانونگذارانی است که بعد از حمله هفتم اکتبر خواستند یک کابینه واحد برای پیگیری جنگ و اطمینان‌بخشی به اسرائیلی‌ها تشکیل دهند. دشمنی مشترک آنها با حماس عامل اتحاد بود اما فشارهای دولت جو بایدن در رابطه با محدود کردن کشتار غیرنظامیان فلسطینی در غزه افزایش پیدا کرده و کابینه تل‌آویو هنوز نتوانسته همه اسرا را بازگرداند و به این ترتیب اختلافات در بین سرانش بار دیگر پدیدار شده است.

گالانت روز دوشنبه گفت، تردید سیاسی در رابطه با اینکه چه کسی در غزه بعد از جنگ مسئولیت را عهده‌دار شود، به کارزار نظامی آسیب وارد می‌کند.

وال استریت ژورنال در توضیح این اختلاف نوشته که گالانت ماه جاری میلادی برنامه‌ای اعلام کرده و در آن خواستار «خودمختاری فلسطینی‌ها» و تشکیل یک «نیروی ضربت چند ملیتی تحت رهبری آمریکا و شرکای اروپایی و خاورمیانه‌ای برای نظارت بر بازسازی این باریکه» شده است.

این در حالی است که به نوشته وال استریت ژورنال، آمریکا «خواستار احیای تشکیلات خودگردان فلسطین برای آنکه با کمک کشورهای عربی عهده‌دار مسئولیت شود» شده است.

وال استریت ژورنال در ادامه این مطلب آورده است: نتانیاهو تحت فشار شرکای ائتلافی راستگرایش برای آنکه جلوی حاکم شدن تشکیلات خودگردان در غزه را بگیرد، تاکنون دیدگاهی درباره حکومت بعد از جنگ غزه مطرح نکرده است. گالانت روز دوشنبه گفت پایان کارزار نظامی باید بر مبنای «یک اقدام سیاسی» باشد.

این نشریه آمریکایی با اشاره به اختلافات، شرح می‌دهد که یکی از اصلی‌ترین اختلاف‌ها در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی بر سر موضوع مذاکرات با حماس درباره اسرای صهیونیست است.

وال استریت ژورنال نوشت: بر اساس گزارش‌ها در اسرائیل که در میان تحلیلگران سیاسی در سطحی وسیع مورد بحث قرار گرفته، بنی گانتس، رئیس حزب «اردوگاه رسمی» و یکی از اعضای کابینه جنگ، تحت فشار خانواده‌های گروگان‌های تحت کنترل حماس و دیگر گروه‌ها در غزه، به همراه معاونش، گادی آیزنکوت در حال فشار وارد کردن برای ورود به مذاکرات با حماس با هدف به خانه برگرداندن حدود ۱۳۰ اسیری هستند که در این باریکه به سر می‌برند. طبق این گزارش‌ها نتانیاهو و گالانت که هر دو عضو حزب حاکم لیکود هستند، می‌گویند حفظ فشار نظامی بر حماس این گروه را وادار به دادن امتیازات می‌کند. روون هازان، عضو دپارتمان علوم سیاسی در دانشگاه عبری قدس هم می‌گوید، در این مورد به وضوح اختلافی بین دو گروه هست. اگر تصمیم‌گیری به عهده گانتس و آیزنکوت باشد و حماس فردا پیشنهاد پایان دادن به جنگ در ازای آزادی همه اسرا را بدهد، آنها این پیشنهاد را قبول می‌کنند، اما نتانیاهو به آن نه می‌گوید.

وال استریت ژورنال همچنین درباره اختلاف دوم در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نوشت: همچنان که نخست‌وزیر و وزیر جنگ بر سر ادامه دادن به جنگ توافق دارند، هر چه بیشتر بر سر اینکه چه کسی باید بعد از جنگ بر غزه حاکم باشد، اختلاف پیدا می‌کنند و پاسخ آن‌ها به این سوال همچنان که اسرائیل در حال رفتن به سمت مرحله کم‌شدت جنگ و جلوگیری از بروز یک خلا در نوار غزه است، هر چه بیشتر فوریت پیدا می‌کند. به نظر می‌رسد که حماس نیز دارد از اختلافات در کابینه جنگ بهره‌برداری می‌کند و روز دوشنبه ویدیویی از اجساد دو اسیر در غزه منتشر کرد. در این ویدیو یک اسیر ۲۶ ساله دیگر زنده نشان داده شد و او گفت که دو اسیر دیگر بر اثر حملات هوایی اسرائیل کشته شده‌اند و از کابینه اسرائیل خواست به جنگ پایان دهد.

به نوشته وال استریت ژورنال، همچنین به نظر می‌رسد که در تشکیلات امنیتی رژیم صهیونیستی همه با این ارزیابی گالانت مبنی بر این که «شدیدترین فاز جنگ در شمال غزه تکمیل شده» موافق نیستند؛ در این راستا دنیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم روز دوشنبه در صحبتی متناقض با اشاره به مواجهه با شبکه وسیع تونل‌های حماس گفت: نبرد در جنوب غزه، زمان بیشتری می‌طلبد.

معیراو زونسین، یک تحلیلگر گروه بین‌المللی بحران گفت اختلافات در داخل کابینه جنگ رژیم صهیونیستی باعث ایجاد آن نوع فلجی شده که نمی‌گذارد کابینه این رژیم یک «استراتژی موثر» را اجرا کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402102719564
  • خبرنگار : 71415