سرهنگ یوسف شاکری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: همزمان با آغاز مسابقههای فوتبال جام ملتهای آسیا و براساس تجربههای سالهای گذشته در مسابقات بینالمللی ورزشی و بخصوص در فوتبال، تحرکات و تبلیغات مجرمان سایبری در حوزه ایجاد سایتهای شرطبندی، قمار آنلاین و پیشبینی نتایج مسابقات افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: مجرمان سایبری از طریق افراد واسط، اقدام به اجاره حساب بانکی با عنوان کردن موضوعاتی مانند فرار از مالیات، محدودیتهای سقف تراکنش، فعالیت در حوزه بورس، ارزهای دیجیتال و ... میکنند و بهدنبال آن، اطلاعات حسابهای اجارهشده را در راستای پولشوییهای مرتبط با سایتهای قمار استفاده میکنند.
او ادامه داد: سودجویان، با قانونی جلوه دادن فعالیتهای مجرمانه خود اقدام به فریب افراد و اجاره حسابهای بانکی آنها میکنند. بنابراین با توجه به اینکه تبعات قانونی ناشی از سوءاستفاده از حسابهای بانکی با فرد صاحب حساب است، مردم باید در این حوزه بسیار هوشیار باشند و از ارائه اطلاعات حساب بانکی خود به دیگران خودداری کنند.
به گفته رئیس پلیس فتای خراسان شمالی، برخی افرادی که در این مسیر به لحاظ مالی متضرر میشوند از بیم جرم بودن فعالیتشان، اقدام به شکایت از نفرات و مجموعه اصلی نمیکنند و این سبب دشواری در برخورد با عوامل اصلی شده است که نیاز به احساس مسؤولیت اجتماعی مردم دارد.
شاکری بیان کرد: با بررسیها و رصد دقیق فعالیت این باندهای غیرقانونی و کلاهبرداری، از ابتدای سال تا کنون ۱۵۰ مورد کارت بانکی متعلق به قربانیان، مورد سوءاستفاده افراد سودجو قرار گرفته که با هماهنگی مراجع قضایی توسط پلیس فتا مسدود شده است. این تعداد در مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ مورد بود که نشان از افزایش ۵۰ درصدی تعداد قربانیان ناشی از سوءاستفاده کلاهبرداران در امسال دارد که از حسابشان برای پولشویی، شرطبندی و قمار استفاده شده است.
وی افزود: توصیه پلیس فتا به کاربران فضای مجازی این است که هرگونه تبلیغ یا فعالیت در سایتهای قمار و شرطبندی برابر با قانون جرم است و ضمن داشتن تبعاتی مانند از دست رفتن سرمایه زندگی، اعتیاد به قمار و ... با افراد فعال در این حوزه برخورد قانونی خواهد شد. بنابراین در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه، موضوع را از طریق شماره ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا بخش گزارشهای مردمی اطلاع دهید.
انتهای پیام